Zo maar een dag met een sint bernard in huis.

Zo maar een dag met een sint bernard in huis.


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Om 7 uur gaat mijn wekker en spring ik uit bed. Beneden gekomen kan ik de deur naar de keuken niet openen, want Xana ligt ervoor. Bij een sb moet je dingen 3x zeggen. De eerste keer gaat er iets werken in de hersenen, de 2de keer beseft ze dat je het tegen haar hebt, en de 3de keer heb je kans dat ze luistert. Een kleine kans, dat wel. Na 3 keer roepen staat ze meestal op en mag ik naar binnen.

Als ik de koelkast open wil maken om wat te drinken te pakken, zit ik met hetzelfde probleem. Bolle betsie ligt ervoor. Na wat gewring krijg ik de deur net ver genoeg open om mijn hand in de koelkast te steken en een pak sap te pakken. Ik kijk eens om me heen en zie de dagelijkse berg haren op de grond liggen. Ik heb nooit geweten hoeveel er van 1 hond af kan komen.

Sb's vinden 3 dingen leuk: Eten, knuffelen en slapen, en dat dan het liefste ergens waar ze vet in de weg liggen. Als ik de vaatwasser wil openen, moet ik dat van tevoren aanvragen, of bereid zijn om ruim 80 kilo Bolle Betsie weg te slepen. Ze hebben geen vaste plek. "Plaats" betekent bij hen "plof ergens neer waar je niet in de weg ligt".

Als de kids naar school zijn, is het voedertijd. Xana gaat naar buiten, 2 honden eten in de bijkeuken, 1 in de schuur en 1 in de gang. Als Xana haar eten opheeft, slobbert ze een emmer water leeg. Ik sta achter haar te wachten met een handdoek. Zodra ik haar bek af heb gedroogd, draait ze zich om en duikt in de volgende emmer. Ik zweer het, ze doet het om te pesten!

Als ik haar slemppartijen een keer mis, kom ik daar al snel achter, want dan legt ze haar zeiknatte kop op mijn schoot en boert een keer hard in mijn gezicht.

Tijdens de ochtendwandeling loopt Xana het liefste door de drek. Dat is ook leuk, want dat spettert omhoog tegen haar buik. Thuis gekomen gaan we aan de gang met de waterblazer. Dat is een hondenföhn, die vocht, vuil en losse haren wegblaast. Daarna ziet Xana er weer netjes uit, dus wil ze de tuin in om weer smerig te worden.

'S middags pak ik de stofzuiger, en als ik bij Xana in de buurt kom, gaat ze op haar rug liggen, zodat ik haar ook even mee kan pakken met de stofzuiger. Ze kreunt erbij van genot. Daarna zeg ik haar ergens anders te gaan liggen, wat ze meestal wel doet. Na 3 keer dan. Het liefste gaat ze dan liggen op een plek die ik nog niet heb gehad, dus dit herhaalt zich nog een paar keer.

Dan is het tijd om te dweilen. Meestal dweil ik om Bolle Betsie heen, want tegen die tijd heb ik geen stem meer. De emmer blijft staan, want als ze ergens anders gaat liggen, ren ik als een debiel om alsnog dat plekje te dweilen.

Het grootste deel van de dag ligt Xana in mijn buurt. Af en toe tilt ze haar grote kop op om met een chagrijnige blik te kijken of ik er nog ben. Als dat het geval is, knalt ze haar kop weer op de grond met een 5 op de schaal van Richter. O wee als ik niet op de plek ben waar ze me verwacht. Dan springt ze overeind en staat boos ( en dom) om zich heen te kijken. Ook al sta ik vlakbij, ze ziet me niet, want ik hoor daar niet. Pas als ik begin te roepen en zwaaien ziet ze me, loopt kwispelend naar me toe en ploft neer op de grond naast me. De buren willen de gemeente aansprakelijk stellen voor de scheuren in hun muren, omdat ze denken dat dit door vrachtverkeer komt, maar ik weet zeker dat het komt door Xana die gaat liggen.

Tv kijken doe ik tegenwoordig met een gasmasker op, want Xana ligt naast me op de grond te ruften. Alle kamerplanten zijn inmiddels overleden. De tv moet steeds harder om boven haar gesnurk uit te komen. Ook spelen is een uitdaging, want Xana beukt met haar lijf tegen me aan, zodat ik weleens achter een heg verdwijn in de tuin.

'S avonds weet Xana ongeveer wanneer ik naar bed ga. Ze gaat dan alvast voor de deur liggen, zodat ik zeker niet stiekem naar boven kan glippen zonder dat ze het merkt. Dus moet ik eerst weer 80 kilo aan de kant schuiven voor ik naar boven kan. De volgende dag begint het weer opnieuw.

Ja, ik heb mijn ras gevonden. :) Ze boert, kwijlt, ruft, snurkt, stinkt, verhaart en maakt een gigantische troep, maar ik zou haar niet meer kunnen missen.Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.8 / 5 (10 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Heel grappig hoe je het verteld
| 23:17 |
Practig dier
Zelf heb ik een Leonberger gehad, ook een schat van een hond
| 00:19 |
never a dull moment!
| 12:14 |
leuk om te lezen hier gaat het hetzelfde met onze 4 sintjes maar eten wel bij elkaar
| 21:41 |
Wij hebben er maar 1, de andere 4 zijn andere rassen. 4 van de 5 zijn herplaatsers en ik neem liever geen risico. Een pitbull, cane corso en bordeauxdog die op elkaar klappen is geen pretje.
| 21:53 |
Geweldig, doet mij weer aan onze SB denken, gekocht als pup van 12 weken en evenzoveel kilo´s. Teef korthaar met masker.
We hebben haar 8 jaar gehad, nooit ziek geweest maar op een morgen lag ze opgerold voor het hekje, inderdaad in de weg, paar keer roepen maar helaas.
Het is 30 jaar geleden, maar ik denk nog steeds met veel plezier maar ook met weemoed aan haar terug, zo´n hond heb ik nooit meer gehad.
Naast je zitten, poot op je been, nog een poot en even later zat je dus met een schat van een volwassen hond op je schoot, groot lichaam, groot hard maar het bleef een aanhankelijke schat.
| 21:31 |
Het zijn geweldige honden. Xana kruipt gelukkig niet op schoot, want 82 kilo trek ik echt niet.
| 21:35 |
Onze Prince mocht geen trappen lopen (we woonde op een flat) als pup, dus droeg ik haar, arm onder haar kont, arm voor haar voor poten en dan de trap op. Dat trucje kende ze met 8 jaar nog, ik nog maar net. Ze woog 65 kilo.
| 21:40 |
Jij tarzan! Manlief tilt Dinos van 57 kilo wel, maar Xana zit boven zijn grens.
| 21:51 |
30 Jaar geleden nog wel :-)
| 22:11 |
Slaapt met name.. maar zij moet je toch redden bij lawines enzo? Misschien spaart ze energie tot die tijd?
Ontzettend leuk geschreven!
| 21:30 |
Dank je! In Zeeland sneeuwt het zelden dus weinig kans op lawines gelukkig. :)
| 21:34 |
Ook weinig kans op.actie dan :)
| 22:24 |
Echt dat vloerkleedje heeft m’n hart gestolen vanaf de eerste foto haha zie je al schuiven met dat mokkeltje hahaha
| 20:36 |
Dat is niet te doen. Dinos gaat nog net en Xana weegt ruim 20 kilo meer.
| 20:46 |
Wahhaa, genoten van je artikeltje. Ik onthoud:" Een St. Bernard hebben is een dagtaak en je huis stinkt :) "
Leuk om te lezen. Nog van dat aub:)
| 20:35 |
Dank je wel voor je mooie compliment :)
| 20:45 |
Oh wat een heerlijk dier heb je! Ik heb echt genoten van deze blog, geweldig geschreven ook! kadootje voor jou en Xana!
| 20:22 |
Dank je wel, lief van je. :)
| 20:24 |
Geweldig dier zo te lezen
| 20:15 |
Dat is ze zeker. :)
| 20:24 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen