17e keer EMDR


Dit keer ging het over mijn zelfbeeld wat aardig wat te lijden heeft gehad begin jaren 90.

Van een gezonde slanke goed uitziende jonge vrouw werd ik..toen van mijn 38e tot aan mijn 42 e levensjaar en wat helle jaren 26 kg ..in heel korte tijd dus 40 kg lichter.

Dit kwam ondanks dat ik goed at door de adrenaline stroom die als een gek rond raasde ...ontstaan door angst!

Tijdens het verblijf vluchtadres te Oosterbeek kwamen er gelukkig weer 6 kg. bij.

In die jaren kreeg ik dagelijks te horen hoe in en in lelijk ik toch wel niet was en  t beste zou zijn de kop tussen de deur te stoppen of onder een stoomwals te gaan liggen. 

Wat ik daar nu nog steeds het ergste aan vind is dat de artsen die dit hadden horen te zien er niets mee deden .           Zo was ik een week in het Radboud Ziekenhuis voor testen vanwege wat later als uitslag kwam.. ME.                                              Mijn gewicht.. nee..daar deden ze niets mee.

Ook diezelfde tijd  de verwijdering baarmoeder vanwege extreme endometriose...geen woord en dat was t Rijnstate ziekenhuis. ..idem met de borstoperatie die ik het jaar erna weer onderging.

de vernederingen bleven stelselmatig doorgaan.

https://yoo.rs/karin.van.der.straaten/blog/stress-en-afvallen-of-extreem-vermageren-door-angst-1508531209.html?Ysid=33508

Na deze periode is mijn gewicht gestaag doorgegaan met groeien en uiteindelijk 2 jaar geleden stopte ik met roken, kwamen er weer 20 kg. bij. Na 6 jaar..hartoperaties en verkeerde medicatie zat ik natuurlijk bijna alleen maar stil en verdween de conditie.. t besef nu..je wordt wakker en ineens ben je oud liet mij ook dubbel en dwars de oude pijn herleven..  mijn zelfbeeld werd beschadigd en dus vandaag daar EMDR voor gedaan omdat ik van deze oude gevoelens af wil.  

De jaren  daartussen heb ik nog  wat situaties meegemaakt waar de honden geen brood van lustten.

Mensen die  zelf erge schade hadden geleden haalden voor` hun plezier `mij ook weer naar beneden.

Altijd bleef ik mezelf en dacht..ach..t zegt iets over hen en dat is ook zo..desondanks dus mijzelf deze kans gegeven om ook dit los te kunnen laten.. Je leven vliegt voorbij en voor je t weet is het echt voorbij, aanpakken dus en wel met het doel om een mooi fijn vervolg te creëren natuurlijk. 

Uit alle situaties haalde ik 1 beeld die nog heel scherp voor mijn geestes blik kwam en met dat plaatje kon de sessie beginnen. Na zovele keren met L. te hebben mogen werken weet je dat de meest maffe situaties ineens spontaan in beeld komen..toch blijf je je enorm verrassen wanneer dit weer gebeurd en dus ook vandaag weer.

Wat mij vooral opviel dat ik meer en meer besef dat ik wel degene was die alles liet gebeuren en keek dus ondertussen naar het nu, wat kan er  veranderd worden in het leven van vandaag en de vriendschappen.. horen deze er nog wel in thuis. Sommigen wel en tja.. er waren mensen die niet meer hierin thuishoren..die heb ik  de afgelopen paar jaar wel losgelaten. Nu is het mijn tijd om te genieten en wellicht  komt er nog een schifting achteraan.

Volgend jaar wil ik mijn atelier weer werkzaam hebben en zelf sterk genoeg om op de juiste wijze anderen naast te staan. Dit doe ik hoe dan ook al vele jaren zonder enkele verwachting..maar gaf soms net even iets te veel van mijzelf .

Ook wil ik sterk genoeg zijn en blijven om mensen die hun frustratie willen afreageren op anderen te kunnen mijden.

Zo langzamerhand komt er een rust over mij heen die echt aangenaam is.. achter je laten wat nu niet meer past  en mooi als het zich niet meer opdringt is ook fijn.

Met plezier ga ik dus nog even door en kijk aan dat wat er nodig is en eng..naar..akelig..pijnlijk.. angst..natuurlijk.

heerlijk om daaraan voorbij te kunnen gaan toch!!!