1e keer Exposure, t wil wel!

1e keer Exposure, t wil wel!


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

en daar zat ik weer in mijn goch mobieleke te zwieren op heerlijke muziek

dit keer Arthur Meschian..t geeft kracht gek genoeg..tenminste voor mij .

G. gaf mij eerst weer uitgebreid uitleg en  vroeg wat ik verwachtte dat dit met mij zou gaan doen en  of ik er tegen op keek.. b.v. wat verwacht je dat er zal gaan gebeuren... k dacht net als gister bij EMDR en natuurlijk het voelen van de angst ..maar mijzelf veilig te weten..zelfs al zou ik stikken.. kom weer boven water

en aldus begonnen.. recorder aan en opnemen om later thuis dagelijks 2 x na elkaar te beluisterende komende week. Het leek  een paar minuten, maar bleek dat ik 25 minuutjes zat te verplaatsen en vertellen van t moment toen

Ik was dus weer  in de situatie van 37 jarige in deze situatie die aan de beurt was.

Alsof ik dus nu 37 jaar ben en dit NU mee maak.. zo erover praten / vertellen en ja hoor.toch kwamen er nog wat andere herinneringetjes van bij.. al dacht ik dat alles weg was achter een dikke muur...omdat in t echt ik  van de ene op het andere moment in een enorme shock terecht was gekomen en dan weet je niets meer. Ben benieuwd  of er de komende tijd meer vrij zal komen en dat t beter is dat hij dat nooit meer komt  mag wel duidelijk zijn.

Wat een gruwelijke beleving is dit geweest en wat een kracht om dit en veel andere  momenten zo er onder te hebben kunnen houden..onze geest is zoveel sterker dan we weten..dat  blijkt wel weer en  k heb t idee dat mijn dikke muur heeeeeel langzaam aan de kant begint te schuiven..wat zit daar een enorm gevoel verborgen.. pfff

Even naar huis en toen richting fysio..dankbaar met hun bestaan, want die pijn is onderhand haast niet meer te filmen en heel bekend ook uit die tijd. 

Imaginaire exposure is een methode bij psychotherapie om traumatische gebeurtenissen te verwerken. Deze methode wordt vaak ingezet in de behandeling van mensen die lijden aan een Post Traumatisch Stress Syndroom.. PTSS dus!

Onder begeleiding van een therapeut gaat een persoon terug naar de herinneringen van de traumatische gebeurtenis. 

De herinnering wordt in gedachte zo levendig mogelijk teruggehaald door het terug te vertellen alsof het nu gebeurt. De persoon praat in de tegenwoordige tijd en zit met de ogen gesloten. De therapeut moedigt aan om te letten op informatie over wat men voelt, hoort, ziet en ruikt. Het is belangrijk om juist de naarste momenten van de traumatische gebeurtenis aan bod te laten komen. Het doorwerken van deze momenten helpt om herbelevingen als flashbacks en nachtmerries te laten verminderen.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (12 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Wat jij meegemaakt moet hebben... ik weet 't niet maar het raakt me zo!
Knuffel van mij!
| 02:54 |
te veel om vrolijk van te worden, maar gelukkig  voorbij die tijd
dus  ga k vrolijk verder om de druk eraf te halen en fysiek weer  fijn te voelen
t leverde ook vele inzichten op uiteindelijk en  de pijn van toen maakt elk klein zonnestraaltje tot een hele mooie...lief van je..dank 
| 10:22 |
Mooi dat je het zo nu kunt ervaren, het is je ook zo gegund! Graag gedaan natuurlijk. 😉
| 14:19 |
Digitale knuffel onderweg, samen met digischouder en digi-emodoos.
Knap dat je het allemaal aangaat!!
| 11:25 |
lieffffffffffffffffffff die helpt, dankkkkkkk
| 16:26 |
Twee dagen achter elkaar ... poeh hé..... Pittig hoor.
Waar heb je zo'n pijn?
Dikke knuff
| 06:50 |
waar niet.. t ergste in de linkerarm die k niet meer weet neer te leggen in bed en dus slaap ik niet meer.. dol moe ondertussen. mijn handen tot en met achter in de rug..vaak kuit - en voet krampen..af n toe sta k gewoon in brand ..zenuwuiteinden..t went niet..haha
| 10:04 |
Nee pijn went niet nee. Hè wat vervelend. Helpt de fysiotherapie?
| 12:11 |
 een fractie...maar  maakt zich zorgen en wil dat k met de huisarts de boel eens rustig ga overleggen..misschien minder vaak gaan  ...hoe dan ook meer water drinken - bewegen ..  dansen.. spieren aanspannen en loslaten..maar  ze is net zo min als ik gek op die pillen boel...  de huid lijk wel  in brand te staan  nu alle seintjes van slag raken 
gekkenwerk he
| 15:15 |
Meer water drinken? Oppassen dat je dat weer niet vasthoudt met je hartconditie.
Bewegen is goed. Ook voor een hartpatiënt. ;-) Hoe staat het met je stickerkaart 😂, mag je al een stickertje plakken? Wandel je iedere dag met (of zonder) je hondje een half uurtje? ;-)
Maar alles bij elkaar, gewoon doorademen vanuit je buik en niet vanuit je middenrif.
Zo Zuster Marionneke heeft gesproken 😍👍😂
| 15:46 |
nee dus..ik wandel niet en loop hooguit 50 meter he
daarom dus traumatherapie .. en oef wat een pijn ..lijkt wel homeopathie -eerst erger  en dus hopelijk nadien wel voorbij.. k ben al blij uit t hoekje weg te zijn ahahaahah  kgeef mijzelf wel n lief stickertje
| 16:24 |
Ja jij hebt de stickers ook bij de hand whahahahahahaha
Dansen dan?
| 16:46 |
goed idee.. k sliep dit keer eindelijk in partjes 4 hele uren..wauw
om 6 liep ik al rond en  NU ga ik de muziek aan zetten!
de benauwdheid dans..oplettehhhhhhhhhhhhhhhhh
| 09:34 |
Heb jij last van benauwdheid met dit weer ? Meer dan anders?
Ik hoor (hart)mensen er over die nu extra benauwd zijn. Ik heb dat niet namelijk.
| 10:18 |
Jouw hartje gaat dus duidelijk steeds beter..ja erg benauwd..t zij zo
trap op-  10 minuutjes bijkomen is dan niet vreemd 
Kun je al bukken?
| 10:22 |
Bukken ? Dat was voor mij nooit een probleem. Bij jou wel? Wat gebeurt er dan als je bukt?
Trappenlopen is ook geen probleem meer, mits ik een zware wasmand bij me heb (in mijn kelder staat de wasmachine en nat wasgoed is zwaar en dan twee trappen op)

Ja ik denk ook dat mijn hartje het steeds beter doet. Overweeg naar de cardioloog te gaan om te checken hoeveel beter. Ben eigenlijk wel nieuwsgierig.
| 10:31 |
t Klinkt alsof er nooit meer iets mee is gebeurd zelfs, gefeliciteerd meis...wat gaaf.. ik ben nog net zo benauwd en nee bukken kan k niet.. mijn broer ook niet ..die had aneurysma...  mijn tuin wordt een woestenij verdorie en t huis an 5 jaar nu totaal   een berging..dus khoop echt  dat  er wel n verandering zal komen, blij voor je
| 10:53 |
Nou ik heb nog wel beperkingen, vooral transpireren bij inspanning en vocht vasthouden, maar het gaat verder wel heel goed ja. Ben overigens wel heel blij dat ik in m'n nieuwe tijdelijke baan het wat rustiger aan mag doen, want dat hollen en vliegen merk ik wel hoor.

Niet bukken is reuze vervelend natuurlijk. Maar waarom kan je niet bukken? Wat gebeurt er dan?
Ja nou mijn tuin is ook een drama hoor en ik kan wel bukken..... Prioriteiten stellen ;-)
| 11:34 |
ik loop nog steeds niet meer dan die 50 meter en fiets 1 km.. transpireren? ne gelukkig dat dus niet..lastig voor je..bukken.? dolmoe al direct en benauwd ... k heb zelfs thuishulp...maar ja.. veel pijn altijd . ziekte van Ménière en ga zo maar door..went wel.. is ook nog eens bar gezellig met de hulp..ze worden stuk voor stuk vriendinnen..waardevolle mensen hoor. morgen een dag dat ik het uiterste van mezelf ga vergen... neef en lief komen met 7 meisjes kwasten en feesten.. moeders heeft n herseninfarct gehad en zo verlicht je elkaar..ze is net zo jong als ik was toen ik t kreeg.. zijn we zuinig op en dit keer vergeet ik mijzelf uit liefde..maar zal wel flink tijd nodig hebben om weer bij te komen hihi...fijn dat t werk er nu meer rekening mee houd...echt blij voor je
| 12:27 |
Doe jij effe rustig an met dit weer...... Tsjonge jonge.......
| 16:33 |
nou-zeg dat wel...k hoop dat t morgen  frisser mag zijn
| 20:08 |
Het vergt moed om hier doorheen te gaan. Ooit heb ik ook een dergelijke therapie gevolgd en doorstaan. Het was niet mals, maar wat stond ik na iedere sessie steeds meer in mijn kracht en ik voelde aan den lijve dat het heft ditmaal in mijn handen lag en dat herinneringen aan nare dingen slechts de schimmen zijn van de angst en de beschadigingen die je er aan overhoudt. Die laatste gaan je na verloop van tijd vormen, terwijl herinneringen na lange tijd vervagen en die vorming die blijft! Daarom zo waardevol om die herinneringen in het nu, nog eens door te maken. Al is dat allerminst een makkelijk klusje.
| 12:39 |
Wel goed dat je t hebt gedaan en dan weet je e r alles wel zo'n beetje van
t is zeker geen pretje en alles wat in ruste was  wordt  wakker. toch belangrijk door te gaan, dank je
| 12:51 |
Om te verwerken is confronteren en begeleiden denk ik een prima manier, wegstoppen lost ook niet altijd op, soms wel.~
Een rotweg om te gaan, maar dan kun je er ook mee omgaan.
| 10:34 |
Soms wel..ja dan wanneer er geen tijd en ruimte voor is en er steeds weer iets achteraan komt ..je sterk moet blijven bv.  Toen ik dacht ..en nu is er niets meer wat stoort..hield mijn lijf zijn toespraak en na jaren luisterden we eindelijk. Wegstoppen is nooit goed..soms kan je gewoon ff niet anders en is het teveel ja..dank je 
Wat er nu wakker wordt gemaakt, leefde al niet meer..t zij zo en ja.. ik kan het
| 10:42 |
Alles komt god schatje  !  Je weet (en hoop ik voelt) dat ik enorm met je meeleef  Knuff ! Kanjer!
| 09:42 |
Dat doe ej zeker ja, liefdevol  vanuit jouw  hoekje, knuffel
| 10:43 |
een mooi rond en warm 'hoekje' 
| 14:17 |
top...hoe kan t ook anders zijn!
| 14:20 |
knuff
| 17:07 |
Gaat goed, beste Karin. Heel veel sterkte deze week🌹
| 12:48 |
Ha Minnie..  elke keer een stukje meer en dieper ja...dank je
| 13:25 |
Really BIG Hug and everything is going to be oke!! (in time)
| 07:19 |
yes...and there will be that time..thanks
| 09:52 |
hier ben ik met een hele dikke hug!!! Love you❤️
| 23:16 |
geweldig..dank je..! 
| 09:52 |
Van mij krijg je een arm om je heen, een schouder om je hoofd te laten rusten, een bankje voor je voeten, en een kopje thee. Morgen is weer een dag, zou mijn oma zeggen en natuurlijk komt het goed. ❤️
| 20:49 |
en zo laat ik het mij maar gebeuren en laat los wat was.. kom  wel weer boven drijven he
dank je, lief van je
| 20:51 |
Wat moedig van jou! Veel sterkte.❤️
| 18:42 |
Dank je..ben dan nu ook echt wel ff heel moe 
| 19:09 |
Zo ontzettend heftig, hopelijk is er gauw licht aan het eind van de tunnel. Sterkte!
| 16:28 |
Er  zal eerst nog heel veel water door de wijn moeten ..toch kan ik t nu wel aan..scheelt weer..dank je
| 17:40 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen