2018 Gevoelsmomenten en herinneringen


Voorgaande winter, mijn ouderlijk huis ging plat.

Wat heeft het mij geraakt, elke emotie was voelbaar.

Dankbaar dat  het steeds gaan kijken hielp zodat het nu losgelaten kon worden en rust en vrede de hoofdtoon voert.

Een thuis waar ons hele leven de familiedagen werden gevierd, huwelijken, hoogtij verjaardagen en reünies.

Een warme veilige haven, waar ik met mijn zus en vier broers vol liefde werd omringd door onze ouders en de moeder van onze vader die er tegenover woonde. 

een écht Thuis!

Nog zie ik ons dollen met het personeel, van de trappen af roetsjen met matras of dienblad..de gasten van ons hotel waar we altijd stil bij en voor moesten zijn en geen onvertogen woord mochten laten vallen.

Het huis waar mevrouw zich UIT en meneer zich THUIS voelde! 

Het waren er zoveel, mooie en minder mooie momenten..

Het jaar waarin ikzelf 65 werd-3 April , groot feest en heel veel liefde rondom, de ene vriendin bouwde deze super grandioos mooie taart voor die dag en een ander vroeg mij als getuige voor haar huwelijk.

De familiereünie waarin de meesten van ons toch konden komen.... weer foto s geschoten en optimaal genoten

Een jaar waarin mijn kleine broer ineens toch mijn oude Arola ging maken die al anderhalf jaar stil stond, niet omdat ik er dan nog zelf in mocht rijden, maar kon doorverkopen aan een  rechtshandige liefhebber .. het bleek dat hij er nooit aan begon omdat hij niet wilde dat ik er weer als een gek in ging rondscheuren..na alle hartoperaties en alles rondom was hij dus een stuk zuiniger op zijn zus.  Dat ik hierdoor ineens met wat goede hulp zelf weer kon reizen met een Canta uit 2005 en er al zeker 50 x mee op en neer kon rijden naar Arnhem, traumatherapie ipv steeds  op de regiotaxi wachten..mijn gesloten deuren gingen wagenwijd open, groot feest na jaren achter die geraniums te hebben doorgebracht.. Alleen al dit onderwerp gaf grandiose gelukzalige momenten en ook al was er  oud leed in beeld...  kwamen er inzichten en  een wijdere blik. Elke keer weer stralend na het terugzien van de oude pijn, in en in gelukkig karren met die hap...muziek zwierde rondom ..soms stapvoets genieten van wat er onderweg te zien was en soms knetterhard scheuren omdat het veilig rijden was in de stralende zon..wegwaaien van wat er even daarvoor in beeld weer was. Dankbaar dat ik het aan bleef kijken  zonder stiekem te spijbelen.. een jaar waarin ik zeker 2 keer heel diep ging en alle muren open schoven die ooit geplaatst waren ..de fysieke pijn die in beeld kwam zelfs doorstaan. Dapper!

Samen rugzakjes legen, wat een heerlijke uitdaging

Dagen in de chat of op de bank, tegen de deur met kwast of krijt... foto s maken en genieten van de kinderen.

IN gevoelens prikken, tot inzichten komen, heerlijk bomen ..met hen en vele vele anderen, dankbaar

Leven is soms echt een feest... liefde toch het allermeest!

Samen delen en spelen dus!!!

De voorbereidingen van het huwelijk van Marianne en Adrie, de doosjes die ik voor ze mocht beschilderen..het  stad en land aflopen op zoek naar iets wat goed feestelijk en passend was  ter ere van die mooie dag ter versiering van dit te hard groeiende lijf van mij.. dankbaar dat ik nog steeds niet rook, al snoepte ik mij suf aan waterijsjes en andere lekkernij..  alles maakte even blij! Op weg te zijn richting de vrijheid van lichaam en geest, wandelen met  vrienden en vriendinnen..  een jaar waarin  uit lunchen met hen vaker in beeld kwam dan ooit mijn hele leven was geweest..om beurten gingen ze mij luchten..weg uit het huis, hoe lief warm en gezellig t er ook maar kan zijn.

Het huwelijk, vele foto s heb ik van het stel geschoten en van elk mens daar omtrent genoten.. meer en meer emoties die ik leerde voelen kwamen daar dus ook in beeld, geen seconde mij verveeld.

Kijk nu alweer uit naar hun bezoek 1 dezer dagen!

Het samen zijn is altijd even fijn

Of het nu was met de grote zaal vol vluchtelingen, met vriend / innen of de kinderen

2018

Nieuwjaar-carnavalsoptocht-Tarzan in Oberhausen-iedereen om beurten jarig-de broers te logeren of bezoeken-gezondheid -ziekte en herstel-creatieve -en traumatherapie -reünie-loslaten van veel- nieuwe mensen mogen ontmoeten en zomaar de vraag...wil je mijn nieuwe help moeder of oma zijn-heerlijke ritjes rondoms huis-smikkelen en smullen- traktaties en dus nieuwe dingen- kermis en oliebollen-logeerpartijtjes en creatieve dagen samen-uren lezen in een heet bad-pijnbestrijding en vermijding-totale neuropathie en spuiten in de hand-en ondertussen tikt het hart steeds lekkertjes door en ga  ik er weer voor-loslaten van oude vriendinnen-met anderen opnieuw beginnen en bijna..nog heel even denken dat het winter is...

de nieuwe lente tegemoet

Nog 2 keer naar therapie in de Braamberg en dus afronden van wat was en daarna start stop met snoepen en snaaien en weer mijn nieuwe rolletje leren draaien.. de loopband zorgt met mij voor hernieuwde energie..ja t leven voelt weer fijn..potjandrie.

Heerlijk als je nooit hebt gehuild om dan nu  soms de keel ff wat dichtgesnoerd te voelen en die traan die naar buiten zit te woelen..van verdriet, blijdschap of zomaar zonder reden..een slot aan tijd waarin ik heb geleden

meer dan dik tevreden!