×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Afscheid Lesbos: Yasmin Verschure en Giri bij de vluchtelingen

Afscheid Lesbos: Yasmin Verschure en Giri bij de vluchtelingen


HOOGTEPUNTEN AFSCHEID LESBOS
 

 – DELEN mag 

NIKOS EN KATHARINE 

SohaR uit Irak is prachtig. Ze heeft me al in het kamp gezien. We spelen, knuffelen en ik dans naar hartenlust. Ik nodig de zwarte tafel uit. Een knul uit Koeweit doorbreekt grenzen. Het wordt een super avond voor iedereen. DANKje lieve Nikos en Katharina. Jullie zijn onbetaalbaar…

NIGERIA 

Hij trekt het niet in Moria, deze gevoelige ziel. We nemen hem mee naar Stratoula’s Place. Het samenzijn is hartverwarmend. We openen nieuwe mogelijkheden. Hij zingt voor ons zijn favoriete lied: ‘You raise me up.’ Zijn stem is hartverwarmend…

MARKT 

We stappen uit de auto. Voor ik het weet word ik de lucht ingestoken door een krachtige Syrische Koerd. ‘Í miss you - I Love you…’ We genieten van elkaar en spelen spelletjes op straat…

GORGIOS 

Voor de derde keer nemen we een volle auto mannen mee naar Gorgios voor lunch en Griekse muziek. Kayu - uit mijn boek - is vandaag 2 jaar in Moria! Na een supermiddag komt er een Griek naar me toe. Hij zoent me: ‘Ik wil je bedanken dat je al deze mooie mensen hier brengt. Wij stellen dat zeer op prijs...’ 
- Door te doen wat we DOEN bouwen Giri en ik bruggen van begrip en LIEFDE. Het zijn druppels in een oceaan…

KOKEN 

Dit keer koken ze voor ons, onze kerels uit Iran en Afghanistan. We delen eten en verhalen. Ik voel me stinkend rijk als moeder van zoveel verschillende zielen. Jeetje, we zullen jullie missen, zeggen ze…

TENTENKAMP 

We zoeken SahaR op in haar tent. Ik word achtervolgd door kinderen. Krijg kusjes, knuffels en bloemen. Ze raken me diep in mijn ziel…

- En dan nemen we de boot naar Chios en voel ik hoe DANKBAAR en hoe MOE ik ben… 

 www.yasminverschure.nlafscheid van de kindertjes


Yasmin en Giri zijn ondertussen aangekomen op Gyos.

Dit ligt tussen Lesbos en Athene, 

waar ze op zoek gingen om de mannen terug te vinden die 8 maanden geleden verdwenen van Lesbos. Ze hebben ze al gevonden en gesproken en gaan er vanavond weer heen. Al die tijd zitten ze daar in de gevangenis, vreselijk dus.

Yasmin is erg moe en rust vandaag eerst goed uit.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!
The Original Enrique
Heel dankbare mensen ook zo te zien! Een mooi blog Karin!
08-03-2018 17:27
08-03-2018 17:27 • 1 reactie • Reageer
Karin van der Straaten
Daar waar liefde voelbaar is is ook weer hoop en ja, fijn..bedankt
08-03-2018 17:40
08-03-2018 17:40 • 1 reactie • Reageer