Dementie en de CRDL

Dementie en de CRDL


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

.Het is een prachtig elipsvormig houten instrument. Je kunt het op schoot nemen, maar ook op een tafel neerzetten. Twee mensen leggen ieder één hand op de CRDL en als ze elkaar vervolgens aanraken, dan komt er geluid uit. Er zitten heel wat geluiden in het instrument zoals een stoomtrein, muziekinstrumenten, dierengeluiden, een fluitketel. Het zelf toevoegen van geluiden is ook mogelijk.

Het meest bijzonder is toch wel, dat het geluid meebeweegt met de aanrakingen en de bewegingen die je met elkaar maakt. Je kunt bijvoorbeeld tikken op elkaars neus, iemand strelen of vasthouden, je kunt de armen op en neer bewegen. Zolang het contact maar van huid-op-huid is. Je zult er samen van genieten, genieten van het lijfelijke contact en van hoe je daarmee de CRDL en jezelf in vervoering brengt.
Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (5 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Wat apart zeg maar wel mooi
| 23:42 |
Stel je voor dat jij t bent die t nodig hebt, dan voel je t gewoon, gaaf ja
| 23:48 |
Zekers
| 00:17 |
Whauw zeg! Ik zal het eens voorstellen aan het verzorgingshuis waar mijn moeder zit. Bedankt voor het delen!
| 19:29 |
daar dacht ik juist aan en dus geplaatst, fijn
| 20:31 |
Ja echt geweldig! Bedankt!
| 21:00 |
Wat interessant ik kende dit totaal niet. Dementie is best heftig. Mijn 1e opa heb ik nooit anders gekend dan als dementerende. Mijn andere opa heb ik het hele proces meegemaakt. Erg triest . Van levendig lief persoon naar een persoon in een stoel die niets of niemand meer herkent. Vooral de overgang voor de dementerende zelf die nog tussen besef en geen besef dobbert is triest. Ik herinner me nog het moment dat mijn opa op een avond ineens Huilend op de bank zei tegen mijn oma. " Het is toch erg dat ik me niet meer kan herinneren wie je soms bent en we zijn al zolang samen" slik. Vergeet het nooit weer. Ben bij mijn grootouders zowat opgegroeid.
| 19:26 |
Wat geweldig. Ik geef de link van je blog door aan iemand die een dagopvang runt voor mensen met lichte dementie.
| 16:11 |
super, want ik werd er direct door geraakt en t is echt net nieuw
dit gaat werken
| 16:13 |
Ik hoop dat ze het gaat aanschaffen, het zal best duur zijn.
| 16:20 |
dat zal haast wel, maar t geld op den duur meer dan dwars waard, lijkt mij..zo liefdevol dit
| 16:29 |
Ze is net bezig met de tweede locatie. Dus...
| 16:31 |
Wat gaaf: hier had ik nog nooit van gehoord! Ik ga verder snuffelen hierover!!
| 22:26 |
Is vrij nieuw hoor, vandaar dat ik t hier zet ook..t lijkt mij in ieder geval geweldig
| 22:38 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen