×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Nieuws van Yasmin en Giri

Nieuws van Yasmin en Giri


Materie – de nieuwe God

Sinds we God de deur uit hebben gedaan is materie de nieuwe God geworden. Alles maar dan ook alles wordt uitgedrukt in praktisch nut en geld. Door ons te focussen op de materiële behoefte van de vluchteling en dit onmiddellijk om te zetten in actie, hoeven we niet te voelen waar het werkelijk om gaat. Dat we onze harten en onze grenzen hebben gesloten omdat we bang zijn om onze eigen angsten onder ogen te zien…

Wat ik steeds probeer te laten zien dat alles twee kanten heeft.

Dat er geen licht is zonder donkeren dat het één per definitie niet beter is dan het ander...

Transformatie

Ik zie mezelf niet langer als slachtoffer en wens geen mens als zodanig te zien. Niemand kent de blauwdruk van een ander. Er is een bepaalde reden waarom mensen op de vlucht zijn. Ik heb mensen hier en in soortgelijke situaties enorme transformaties zien doormaken. Dat zijn doorgaans de enkelingen die zich distantiëren van de groep en bij hun eigen les blijven. De massa blijft hangen in kuddegedrag. Zij zakken langzaam maar zeker nog dieper de materie in ofwel de wereld van het onbewuste. Dat zie je ook in het ‘normale leven’. Wat dat dan ook moge zijn…

Hoewel het niets meer dan menselijk is om mensen te willen helpen, is het van groot belang dat onze beweegreden daarachter onder ogen te willen zien...

Redden

Ik ben niet hier om mensen te willen redden. Integendeel. Ik ben ervan overtuigd dat er niets of niemand gered hoeft te worden…

We zijn allemaal hier op aarde om de weg terug te vinden naar ons Zelf...


Volgens Kahlil Gibran hoort pijn bij het breken van de schaal die onze inzichten ontsluit en dat onderschrijf ik ten volle…

Lijden


Het getuigt niet van liefde om onze kinderen hun leerprocessen af te nemen door ze te kneden naar het succes beeld wat wij graag van hun willen zien. Ook al betekent dat volgens ons dat ze minder zullen lijden…

Mededogen

Het is niet meer dan menselijk en liefdevol om anderen te willen helpen. Het getuigt echter van een gebrek aan inzicht als we vluchtelingen uitsluitend als slachtoffer zien. Op die manier stellen we onszelf boven hen en maken we hen van ons afhankelijk. Onbewust zijn we misschien wel bang dat we onze baan, betaald of onbetaald, zullen verliezen. Misschien komt ons gevoel van zekerheid, van veiligheid of onze behoefte om nodig te zijn wel in het geding…

Ware liefde gaat in mijns inziens omdat we ons nergens aan vastklampen en niets of niemand vastpakken maar ons zo snel mogelijk overbodig maken

Ondersteuning

Naar mijn idee mogen we kampen zoals Kara Tepe overdragen aan de vluchtelingen zelf. Uiteraard is er tijdens de overdracht een minimale ondersteuning. Wijdt de mensen in in de afwijkende Europese spelregels en laat ze met vallen en opstaan hun eigen leven opbouwen zolang ze hier moeten zijn…

Ook wij leren uitsluitend door de blunders die we maken en op zijn minst geven we hen op deze manier hun menswaardigheid terug

Grenzen

Dat is dus mijn boodschap. Als ik die al heb. Ik heb geen zin om het spelletje mee te spelen wat er allemaal niet goed is hier in kamp Moria. Die beelden kennen we inmiddels wel en herhalen we keer op keer. Ik wil liever kijken hoe we de situatie kunnen verbeteren. Hoe we onze eigen grenzen kunnen elimineren zodat er eens een tijd komt dat er geen grenzen meer nodig zijn…

Uiterlijkheden

Ik ben hier omdat ik mijn hart nog meer wil open zodat ik de hele wereld kan omarmen. Kortom, ik ben hier omdat ik hier wil zijn. Omdat hier het ware leven plaatsvindt zonder al die uiterlijke opsmuk waar velen van ons zichzelf achter verbergen om maar niet te hoeven voelen hoezeer we onszelf kwijt zijn geraakt in een wereld van uiterlijkheden…

Basis

Wanneer je alles achter moet laten, ja zelfs voor verschillende mannen je vrouw en je kinderen, dan val je terug op je basis. Er is niet langer iets waarachter je jezelf kunt verschuilen en je ware gezicht komt te voorschijn…

En dat ware gezicht is zo adembenemend mooi en oorspronkelijk dat het me keer op keer weer verwonderd, Als een kind...

Adem

En daarom ben ik nu hier en morgen misschien ergens anders. Want ik hoor nergens bij en heb dus niets te winnen of te verliezen. Ik verbind me met pijn en vreugde, met liefde en verdriet. Ik adem in en adem uit en laat weer los. Ik ben als een kind en wordt voortgeblazen door de wind…

Ik wens ieder levend wezen een jaar waarin pijn en vreugde er beide mogen zijn in een natuurlijk ritme...

Dankbaar voor jullie liefdevolle ondersteuning…

Yasmin en Giri

Wij zijn inmiddels op Samos….!

https://www.yasminverschure.nl/blog/2019/01/02/materie-de-nieuwe-god/?fbclid=IwAR3iMEl8rZsuHsIaWiu7fwjFDVtEfmjWyjeS7qUbRVGU2xYSNlgdnoYrQXQ

en dan een linkje naar het boekje welke helpt ..Volk van mijn Volk

https://www.bol.com/nl/f/volk-van-mijn-volk/9200000083745584/

'Vandaag zijn zij op de vlucht, morgen kun jij dat zijn...'Hoe meer ik het ware gezicht achter de vluchteling mag zien, hoe meer ik tot de conclusie kom dat we allemaal vluchtelingen zijn en dat ieder mens die de moed heeft om de oversteek te maken, en daarbij soms letterlijk de dood in de ogen kijkt, een reden heeft om hier te zijn. En het is niet aan mij om te beoordelen of die reden juist is, ja dan nee...Alle grenzen zullen opengaan op het moment dat wij ons hart openen en onze innerlijke grenzen afbreken...Het boek omvat:- 29 Verhalen van Vluchtelingen- 29 Anekdotes- 29 Ontmoetingen We waren ruim een half jaar in Athene, Kos en Lesvos. We gingen met lege handen en een open hart. We waren getuigen van het rauwe leven, van on menselijkheid, verdriet en vreugde. We gaven ze eten, een warme douche, een telefoon, een fijne plek om even te zijn en het allerbelangrijkste: veel liefde. Ik luisterde naar hun verhalen en begon ze te delen. Eenieder die ik ontmoette heb ik voor eeuwig in mijn hart gesloten. Zij hebben mijn leven enorm verrijkt...- www.yasminverschure.nl - info@yasminverschure.nl 'Ik heb je boek 'Volk van mijn VOLK' gelezen. Het raakt heftig mijn hart en ziel. Liefde, pijn, schoonheid, geweld, troost. Liefde voor mij en ik peins voor de wereld en voor ieder mens. Want wat worden wij hier gespiegeld. Dit boek zal bijdragen aan een positieve wereld waarin we onze harten openen zonder grenzen.' - Elizabeth vd Dries
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties