Wat vermijd ik?

Wat vermijd ik?


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Conflictvermijdend gedrag is de confrontatie mijden of uit de weg gaan. Waarom doen wij dat?

We hebben een hekel aan gedoe, ruzie en trammelant.

We willen aardig gevonden worden. 

We zijn bang om de ander te verliezen.

We zijn ook bang voor afwijzing.

We zijn bang voor de reactie van de ander, ook bang voor agressie dus

Wat is vermijden? 

Dat is structureel het conflict uit de weg gaan en doen alsof er niets aan de hand is.

Meestal dekte ik het toe of vermeed het

Toedekken of sussen is een manier om een conflict te ontlopen. Je doet alsof het allemaal niet zo erg is en je doet je uiterste best om de angel uit het conflict te halen.

of ik ontliep of vermeed  het door bijvoorbeeld steeds over een andere onderwerp te beginnen, het gesprek over een andere boeg te gooien of zei: ‘laten we het er maar niet over hebben, het is goed zo’. Of ik gaf de ander maar weer eens gelijk en dacht ..ach laat ook maar, wist wie het zei en dacht daarmee de wijste te zijn

en toen ineens had ik het er wel mee gehad en  zag er geen heil meer in om nog langer de dupe van andermans gedoe te worden en zei werkelijk.. ik kap met jou en het is wel genoeg geweest, zoek het maar uit. het werd tijd voor een grote verandering en  zit  nu dus midden in de traumatherapie en kreeg de vraag: wat vermijd of vermeed je.

Daar kijk ik nu dus eens even  naar, best de moeite waard dit bewust te zijn natuurlijk.

Dit heeft ook te maken met  bang zijn voor  muisjes en waar komt die angst vandaan..oorzaak gevolg

Waar loop je voor weg zodat je er minder last van hebt .. loop je weg of kijk je het aan?

Zelf heb ik ontzettend veel grote angsten aangekeken om er vrij van te worden en toch zal er nog veel in mijn systeem zitten..dus op zoek/onderzoek, leuke uitdaging

Voor muisjes ben ik ooit verhuisd zelfs.. en wat jaren geleden  bleken er een stel  een nestje te hebben gemaakt op zolder en kwamen vrienden helpen ze weg te halen en gaten te dichten . Kort geleden dacht ik ze weer te horen rommelen en bedacht.. ach- zie die kleine  donderstraal daar nu eens  zitten en ging nog even tien minuutjes door met waar ik mee bezig was..en   deed net of t niet was geweest.. wat niet weet..wat niet deert .

en zo  zoek ik dus naar dingen die ik vermijd en ga mijn lijstje maken:

Geen traan ooit gelaten...  ook dat hoort in het rijtje thuis

Geen boosheid-wrok of bekend met jaloezie--- idem dito natuurlijk

waarom niet en wat wilde ik vermijden, al was het onbewust

doodsbang voor agressie en dus  vermijd ik  tijdens wandelingetjes met de kleine donderstralen andere honden

waarom kon ik alleen met de camera naar grote festiviteiten en zonder niet

veel heel veel zal ik vast en zeker gaan ontdekken, spannend hoor

en jij?

Heb jij ook zulke dingen waarvan je denkt-verhip...kijk mij nou ?

Waar loop je allemaal zoal voor weg

omdat je het niet langer aan kunt

Dromen en nachtmerries die door nare dingen kwamen en  waar je gillend door wakker werd

Herbelevingen en flashbacks van wat er werkelijk was gebeurd en die zich weer gingen herhalen

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (7 reviews)
expand_more
Verberg reacties
ook vermijdingsdrang is ieder bekend hoor . Ik weet nog dat ik vroeger bv steevast mijn tandartsafspraken een keer verzette ...gewoon omdat ik wilde uitstellen wat onvermijdelijk was en wat ik zo intens wilde vermijden (uit angst voor ) 
| 13:40 |
haha  en ik  liet ze met hun handen op de rug ff kijken..kon ik wennen en maakte een nieuwe afspraak..  vreselijk
| 23:19 |
ja he ....ik ben nog geen fan, maar me bewust van mijn 'vluchtbehoefte' ;-) 
| 13:59 |
Ik ben sinds we verhuisd zijn naar hier gelukkig veel gemakkelijker in de omstandigheid om niet in die situaties te komen, er is ook geen arbeidsgebeuren meer wat dat ook met zich mee brengt.
Overigens ga ik wel vaak de confrontatie aan, ik vind een ladder niet prettig, maar ga er wel op om op het dak van het uitzicht te genieten of iets te repareren, toch weer een overwinning, maar de volgende keer blijft toch "eng".
| 21:59 |
n ietwat hoogtevrees dus..ha moet ik op mijn lijstje zetten..dank..gelukkig  worden we  makkelijker  met t ouder worden ja
| 23:26 |
Herkenbaar hoor Ik doe het ook, maar het brengt je meestal niet verder. Nu probeer ik meteen de koe bij de horens te vatten maar dat valt niet mee. Niet meer alles accepteren alleen voor de lieve vrede en maar zeggen maakt niets uit.... niet meer!
| 08:05 |
Die verandering heb ook ik ondergaan ja en desondanks zijn wij ons allemaal niet echt bewust van veel meer dat we vermijden.. k zal t blijven beschrijven als t voorbij komt en meer heb ontdekt wat kan zijn..dank je..doe je goed
| 10:30 |
Ook ik vermijd het een en ander. Regelmatig is het de moeite niet waard. Muizen, bah. 
| 06:16 |
hahaahah  .. zo vertelde G. mij dat dit kan komen door  voorgaande levens en de ratten/muizenplagen die ziekteverwekkers waren en vele daardoor stierven
| 10:31 |
voor mij niet echt herkenbaar. Het is soms wel belangrijk beetje mee te veren en commentaar voor je te houden.
| 21:11 |
nooit bang voor een spin, muis of weet ik veel..nooit iets wat je uit de weg gaat ?
| 21:50 |
| 22:08 |
er zijn zat redenen en dingen waar je dus voor uit de weg gaat ahahaha
| 22:41 |
Ja blijkbaar wel😉
| 23:52 |
Soms vermijd ik iets omdat ik geen zin heb om te discuteren, omdat het eigenlijk gewoon niet belangrijk is.
Maar soms vermijd ik uiteraard ook een discussie omdat ik de ander niet wil kwetsen en het de ruzie niet waard is.
| 14:39 |
Ja zo gaat dat dan he.. geen zin in on-zin
| 19:37 |
Nee, niet echt herkenbaar. Alleen bij mijn tante: zij is 88 en ik wil geen discussies met een broos oud mensje met hartproblemen.
| 14:35 |
Heel begrijpelijk dan he en waarom zou je ook 
| 14:40 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen