Schrijfuitdaging januari 2018 (3)

Schrijfuitdaging januari 2018 (3)


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

‘Vanavond zenden ze een heel emotioneel programma uit,’ zegt mijn collega. ‘Ik weet zeker dat je het boeiend zult vinden. Zorg maar dat je het niet mist, of programmeer je digicorder.’
‘Waarover gaat het dan?’ pols ik.
‘Over leed waarvan je denkt dat je dat in je hele leven nooit zult meemaken. Het grijpt je naar de keel, geloof me. Dit laat niemand koud.’
Ik ga er niet dieper op in, maar ik vraag me af of ik er wel goed aan doe om daar nu naar te kijken. Momenteel sta ik niet zo stevig op mijn benen, en dan lijkt zo’n uitzending net een lucifer die alles in vuur en vlam kan zetten.
Toch zet ik mijn schaar in de tv-gids en knip de advertentie uit. Misschien, denk ik, ik overweeg het nog een keer nadat ik naar de winkel ben geweest. Deze ochtend kneep ik het laatste restje uit de tube tandpasta en was mijn lievelingsyoghurt beschimmeld. En het eerste nieuwsitem op de radio had het over de meest depressieve dag van het jaar. Daar kon ik me alvast iets bij voorstellen.

Na een te trage werkdag kom ik thuis. De kat had overgegeven op de mat en op het tafelkleed.
‘Dit meen je niet,’ grom ik, maar ik neem meteen een doekje om de boel op te schonen. Het beestje ziet er niet te ziek uit en ik wrijf over zijn bolletje. Dan zet ik alvast de televisie op de juiste zender. Het is nog veel te vroeg, maar ik hou niet van de stilte in huis. Plots laten ze de trailer op me los. Ik staar naar het toestel, naar de vrouw die in tranen vertelt hoe ze denkt verantwoordelijk te zijn voor de dood van haar dochtertje. De banaliteit van de tandpasta en yoghurt dringt tot me door. Mijn blauwe maandag lijkt plots niet zo blauw meer.

Word lid en beloon de maker en jezelf!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (8 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Hele mooie invulling Katrien! Leuk hoe je de woorden erin verwerkt hebt!
| 00:24 |
Dank je wel!!
| 08:47 |
Heel mooi geschreven Katrien. Blue Monday is ineens een beetje zonnig als je het zo ziet ...
| 14:55 |
Dat klopt!
| 14:56 |
Leuk gevonden om blue monday zo in je verhaal te verwerken.
| 18:04 |
Dank je, dat idee groeide gaandeweg.
| 18:15 |
Wauw, alweer zo'n prachtige!!
| 18:02 |
Dank je wel voor het compliment!
| 18:15 |
Wauw mooi geschreven petje af!
| 17:54 |
Dank je wel!
| 18:16 |
It's all about perspective. Het kan altijd erger...
Mooi geschreven!
| 16:31 |
Dat klopt!
Dank je!
| 18:16 |
Ja, dan slaat je stemming wel om! Prachtig gedaan Katrien!
| 14:38 |
Dank je wel... ik doe mijn best :-)
| 15:55 |
Weer een schitterende invulling, Katrien, chapeau
| 14:35 |
Dank je wel, ik had nooit gedaan dat ik meermaals met dezelfde steekwoorden iets zinnigs zou kunnen schrijven. Toch is het al de derde invulling. Zo zie je maar!
| 15:56 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen