Weet je wat het probleem is?

Weet je wat het probleem is?


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Weet je wat het probleem is als we ouder worden? We denken te veel na. Heb je je al eens afgevraagd hoe dat komt? Hoe komt het dat je steeds in je achterhoofd een stemmetje hoort zeggen: wat zullen de anderen wel niet van mij denken als ik dit doe of dat zeg.

Kinderen hebben dit niet, of doorgaans toch veel minder. Daarom is hun leven ook veel minder complex. Soms wou ik dat ik het terug kon vinden, die onbezorgdheid voor de volle honderd procent. Misschien die toets van wiskunde die een wrange nasmaak had of die ruzie op het speelplein. Maar niet alles wil ik terug opnieuw beleven, want het was ook niet allemaal rozengeur en maneschijn. Die dagelijkse ruzies bij de nakende scheiding van mijn ouders bijvoorbeeld, die hoef ik dan weer niet.

Is kind zijn nu niet veel moeilijker dan vroeger? Dat vraag ik me soms af. Die sociale media is niet voor iedereen een even goede zaak. Voor pesters is het een makkelijk kanaal om iemand te bereiken, iemand te raken. Toen ik kind was, dan bleef wat er op school gebeurde ook effectief binnen de muren van de school. Eens thuisgekomen was je daarvan verlost.

Maar ik zou wel eens graag rennen door het gras, schaterlachen, onbezorgd dansen in de regen... zonder me af te vragen wat de buren gaan denken of de mensen in de straat.
Toen ik al een flink stuk in de twintig was, liep ik samen met een (school)vriendin in het dorp waar ik ben opgegroeid. En ik zeg: 'laten we op het zebrapad van streep naar streep springen'. Ze durfde dat niet, want ja... de mensen, nietwaar? Dat heb ik toen wel gedurfd, en weet je wat? Het was dolle pret!
Laat het kind in jou soms even naar buiten, ik zeg het je: da's genieten!Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.9 / 5 (8 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Tja, we moeten worden als de kinderen, in elk geval onbezorgd leren zijn ;-)
| 12:56 |
Dat is heel erg waar!
| 12:58 |
Tja, de denkmodel ....
| 12:47 |
Jammer hé
| 12:58 |
Naarmate ik ouder wordt trek ik me minder aan van wat anderen van me zouden kunnen denken. Stay yourself and the right ones will stay.
| 12:14 |
Dat vind ik een super houding!
| 12:37 |
Grappig. Ik was vroeger juist veel meer bezig met wat mensen van me vonden dan nu.
| 09:23 |
Dat is goed, we zouden dat minder moeten doen eigenlijk en gewoon ons eigen ding proberen doen.
| 11:57 |
Helemaal waar hoor. We zijn geautomatiseerd in de "wat zal een ander denken?" Stand. Wat meer gekheid moet kunnen dacht ik. Heerlijk onbezorgd je ding doen.
| 21:18 |
Soms is dat echt heel erg.
Had ooit eens een alternatief geklede kennis op bezoek, bij mijn vader nog.
Hij was zeer beleefd, schudde hem netjes de hand en begroette hem met 'dag meneer'.
Maar daarna kreeg ik op mijn donder dat ik zo iemand niet meer binnen mocht laten, want de buren zouden nu al zoveel commentaar hebben.
| 10:39 |
Met je eens. Ik huppel nog steeds :-)
| 12:58 |
:-)
Ik weet een heel leuk spelletje
dat iedereen graag speelt
Je hebt er niks voor nodig
Super als je je verveelt
Dat spelletje heet huppelen
dus doe me lekker na
Ik word altijd zo vrolijk
als ik aan het huppelen sla
Dus huppel nu zo hard je kan
van huppelhupsasa
| 13:00 |
:-) Dát bedoel ik!
| 13:02 |
Ik wist het :-)
| 13:03 |
Ik kan het kleine kind in me heel snel naar boven laten komen. Ik wil plezier hebben aan eenvoudige dingen en als ik alleen ben in een groep die het doet dan is het hun verlies
| 12:51 |
Natuurlijk, je kan veel plezier vinden in eenvoudige dingen. Maar je moet het willen zien. Sommige mensen willen haast niet vrolijk zijn, denk ik soms. Heel erg! Je leeft maar 1x, maak er dan het beste van en geniet. En dat genieten kan echt in een heel klein hoekje zitten.
| 12:54 |
Dat is nog het zaligste als je blij en verwonderd kan zijn over kleine eenvoudige dingen. Ik mis verwondering bij vele mensen, alles is zo van zelf sprekend
| 12:55 |
Ja inderdaad, je moet niet alles zo normaal vinden.
Zeg ook soms eens tegen iemand: dank je wel, fijn dat je er voor me was.
Een complimentje geven is veel waard.
| 12:58 |
Inderdaad bij deze
Dankje voor het gesprekje ;)
| 13:02 |
Jij ook bedankt! En nu weer aan het werk :-)
| 13:03 |
Go go
| 13:03 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen