×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Eetpatroon aanpakken

Eetpatroon aanpakken


Wat ben ik blij met internet en dan vooral google. Want na een poosje 5:2 vind ik het lastiger worden. Twee dagen vasten is het punt niet, maar die dagen normaal eten... wat is normaal. Op facebook komen af en toe advertenties voorbij en het lijkt wel of ze meer en meer tot mij gericht zijn... Ga je buikvet te lijf, val af met dit, val af door zus en zo. Ik klik af en toe op wat links en kom op de website van Jasper Alblas terecht. Wat daar staat heeft veel te maken met wat ik ook in het boekje van het 5:2 vastendieet lees. Namelijk het mijden van snelle koolhydraten en het eten van andere voedingsmiddelen. Zo gaan de koolhydraten er bij mij uit, vooral pasta en brood ga ik mijden ( en natuurlijk nog steeds de koek en de snoepjes) en ik ga meer groente eten, avocado en heerlijk zalm. En ik let meer en meer op wat ik eet en vooral ook op wat ik niet wil eten. De boodschappenlijst van Jasper Alblas is daarbij een goede leidraad. Daar staat in wat je gewoon "onbeperkt" mag eten, wat je af en toe mag eten en wat je beter niet kunt eten. In combinatie met 2 dagen vasten gaat het nu snel. De kilo's vliegen er af. We zitten ondertussen al redelijk in april als ik al een eindje onder de 80 weer zit. Zou het dan toch gaan lukken om weer terug op 70 te komen, want dat is mijn streefgewicht.

Hardlopen met Evy

Ondertussen was ik in november 2014 ook al weer langzaam begonnen met hardlopen met de app van Evy.. start to run. Einddoel de 5km kunnen lopen. De eerste trainingen zijn zwaar. 1 minuut hardlopen is al vreselijk en dan zien dat een volgende keer dit verdubbeld wordt. Maar ik hou vol en probeer het zo goed en kwaad als het kan vol te houden. Maar mijn kuiten zijn een ellende. Kramp, stijf en pijnlijk. Niet prettig om mee hard te lopen. Maar als ik langzaam mijn eetpatroon wijzig en ook magnesium ga slikken gaat het wat beter. Tot ik tijdens een training mijn kuitspier inscheur en weer stil kom te zitten. Het hele afvalproces is nu alleen nog te regelen met eten. Nog meer opletten.

Mieke Koster

Op een middag kom ik een kennis tegen. Ze ziet direct dat ik wat ben afgevallen en vraagt hoe. Ik vertel van het vastendieet en de boodschappenlijst. Ik zie dat zij ook best wat kilo's kwijt is en zij vertelt dat ze afvalt door gewoon van alles te eten wat ze lekker vindt. Chocolade en glaasjes wijn... ehhhhh. Tja.. het geheim van slanke mensen, van Mieke Koster... Ik loop naar de overkant en koop direct het boek. Diezelfde avond lees ik het bijna helemaal uit. Wat herkenbaar. Inderdaad was ik iemand die op een feestje altijd maar bleef eten zolang er wat op tafel stond, en nooit een koekje bij de koffie afsloeg... en was er een all you can eat schaal met paaseitjes ergens......In het boek van Mieke staat dat slanke mensen wellicht wel alles kunnen eten, maar het gewoon niet doen. Let maar op, schreef ze....ze nemen af en toe wat en eten als ze trek hebben, maar ze snaaien niet. En inderdaad.. dat klopte... En dan de sublieme tip van Mieke.. geef alles wat je eet een cijfer en eet alleen een 8 of hoger. En wees je bewust van wat je eet. Een stukje taart omdat het je lievelingstaart is... dikke 10... doen. Maar weet dan dat je een caloriebom eet en kijk wat je dan welllicht kunt laten staan... soort van of of. Of realiseer je dat als je die taart eet, je die dag dus niet echt zult afvallen. Gewoon bewustwording van wat je eet en waarom.

In het weekend zit ik bij mijn schoonouders. We drinnken koffie, geheid met koek, en Ma heeft gevulde koeken. Ik geef niet zoveel om gevulde koeken.. zeg een zesje... Ik sla de koek af.. niet dat ik geen trek heb, maar eigenlijk vind ik een gevulde koek (zeker niet zo eentje van de Lidl, dus uit zo'n verpakking) niet echt lekker en is dat dan al die calorieën wel waard. Nee dus... en dat probeer ik steeds vaker. Alleen wat nemen als ik het echt lekker vind. Ik maak een collega blij als ik een tweede zelfgemaakte muffin neemt. Heerlijk met volkorenmeel, weinig suiker, en vol noten en appel. Yes.. roept ze uit...Mijn muffins krijgen een 8 of hoger, Karin pakt er nog 1. Grote pret natuurlijk. Maar het helpt me.. elke keer weer bepalen.. hoe lekker vind ik het, wil ik het echt wel of neem ik liever wat anders.. Geen taart op een verjaardag, maar wel een lekker stukje kaas.

De 70 is in beeld. Ik ben dolblij. Dan gaat ook nog eens het zwembad open en ik mag weer gaan hardlopen. Tegen het eind van de zomer zit ik op 60 kilo en ben ik dus 30 kilo kwijt. Sommige mensen herkennen me niet meer en moeten twee keer kijken als ik ze groet. Ik voel me beter dan ooit, hardlopen gaat als een speer en als we bezig zijn met de tweede kans kledingbeurs, waar ik vrijwilliger ben, hoef ik niet meer in de maat 44 reken te kijken maar haal ik strakke jurkjes uit het maat 38 rek. Het is najaar 2015 - we zijn ruim een half jaar verder en 30 kilo minder. Ik geniet met volle teugen.. een soort Karin 2.0 zoals een vriend het noemt. Vol zelfvertrouwen en levenslust. Een soort tweede leven ontstaat.
frieke
in de reklame gaat alles vanzelf
25-08-2017 22:24
25-08-2017 22:24 • Reageer
_PetitCorbeau_
heel goede blog
25-08-2017 12:47
25-08-2017 12:47 • 1 reactie • Reageer
Katootje
Dank je wel
25-08-2017 13:20
25-08-2017 13:20 • Reageer
Mijn moeder heeft vroeger een calorien dieet gedaan. Ik raad het iedereen aan . Ze had er heel veel baad bij
25-08-2017 01:17
25-08-2017 01:17 • 1 reactie • Reageer
Katootje
Ieder zijn ding denk ik. Voor mij werkt het niet. Calorieën zegt niet zoveel. Een stuk slagroomtaart heeft evenveel calorieën als een avocado, maar qua voedingswaarden liggen ze ver uiteen. Ik kijk daarom liever naar wat er allemaal voor goeds in een product zit. Zo heb ik ook tijdens het vastendieet altijd iets meer calorieën tot me genomen dan eigenlijk 'mocht' omdat ik gewoon wilde ontbijten met kwark met lijnzaadolie en lijnzaad en dat tikt dan direct aardig aan. het blijft een combinatie voor mij. Letten op de calorieën, maar zorgen dat wat ik eet grotendeels gezond is (want ja.. nu ik op gewicht ben vind ik af en toe wat 'fouts' gewoon heel lekker ;) )
25-08-2017 10:35
25-08-2017 10:35 • Reageer