×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Vijfenhalf, bijna zes. Deel 27. Laatste deel.

Vijfenhalf, bijna zes. Deel 27. Laatste deel.De laatste brief van Riet


16 Augustus 2007
Mijn allerliefste kinderen.
Herinner mij als een moeder die, ondanks fouten, vallen en opstaan, zielsveel van jullie hield en nog houdt. Ook al ben ik niet meer lijfelijk aanwezig.
Jullie zijn de vervulling van mijn droom. Het allerliefste op aarde. Blijf alsjeblieft elkaar steunen en liefhebben! Denk aan mijn woorden: 'Familie helpt je altijd.' Laat elkaar niet in de steek, ook de kleinkinderen, schoon-kinderen en mijn broers en hun gezinnen. Jullie hebben een warme en fijne familie en zullen dus altijd bij iemand terecht kunnen als dit nodig is. Dag liefste schatten ! Misschien tot ziens! Ik hou van jullie!


Mama.


Paula


Hoe gaat het nu met Paula? Paula heeft ondanks haar reuma en de daaraan verwante problemen met haar salon, een doorstart weten te maken. Wel op kleinschalige basis, maar Paula is trots op zichzelf. Ze heeft het afgelopen jaar diverse cursussen gevolgd en heeft dit boek uitgebracht. Het boek dat al een aantal jaren op kladjes, in de computer en in haar hoofd stond 'opgeslagen'. Paula woont nu samen met haar vriend. Ze heeft het voornemen om in de zomer van 2009, samen met haar vriend, voor een groot deel de reis te maken die haar moeder met haar oudste zoon Richard eerder heeft gemaakt. Zij zal dan gedeelten van Venetië, Toscane, Pisa, Genua (de Bloemenriviera) en een gedeelte van Zuid-Frankrijk bezoeken. De doelstelling van dit boek is gehaald en het voornemen het uit te brengen in de borstkankermaand is ook gelukt. Haar zus Saskia en haar vriend wonen inmiddels ook samen, evenals mama’s jongste zoon. Richard, de oudste zoon, verwacht in de zomer van 2009 zijn eerste kind. Arthur is nog steeds de eeuwige huisvriend van de familie, die alles voor iedereen doet (behalve voor zichzelf). Het zou voor Arthur goed zijn als hij zich hiervan meer bewust werd. Te ontdekken wat een mooi mens hij is. Dan komt de rest vanzelf.

Vijfenhalf, bijna zes


Nawoord
Ik heb laatst een stilte-wandeling gemaakt. Je zegt niets, je luistert alleen maar. Alles over je heen laten komen, luisteren naar de stilte. Als je goed luistert hoor je en zie je heel veel. Je komt tot de ontdekking dat niets echt stil is, wonderlijk gewoon! De wind, het gras, de bloesem aan de bomen, het geritsel van de blaadjes, de vogels, de krekeltjes: als je intensief luistert hoor je heel veel. Mijn dankwoord gaat uit naar alle dierbaren om me heen. Op de eerste plaats wil ik mijn moeder bedanken voor het feit dat zij vooraf toestemming heeft gegeven voor dit boek. Zonder haar was dit natuurlijk nooit mogelijk geweest! Zij heeft het zo gewild, vond het prachtig en had vaak tranen in haar ogen van ontroering als ik het haar voorlas. Ik wil natuurlijk mijn broers bedanken, mijn zusje, mijn kinderen, mijn vriend en beste vriend. Speciale dank aan mijn nicht Esther die na maanden van overleg, uitpluizen, weer opnieuw indelen, lezen en weer opnieuw lezen haar bijdrage aan dit boek heeft geleverd. Joop, voor al zijn inzichten, liefde en adviezen voor dit boek. Ben, voor het maken van de omslag. In de laatste plaats wil ik alle broers van mijn moeder, tantes, neven, nichten, de twee Tonnie`s, vrienden en bekenden bedanken, die allemaal zoveel voor mijn moeder hebben gedaan en hebben betekend. Alles in dit boek is verteld door mij, het is mijn persoonlijke visie en mijn persoonlijke mening. Ik heb dit boek gemaakt voor en door mijn moeder, die werkelijk waar een schat was. Die zich totaal en volledig heeft weggecijferd en ons heeft laten 'zien' wat echte, onvoorwaardelijke liefde is en betekent.
Dank jullie wel, met al mijn innige liefde,


Paula Voorburg, september 2009


Dit eerder uitgegeven boek, heb ik de afgelopen tijd gedeeld in delen hier op Yoo.rs, op facebook, linkedin en mijn website www.hetlevenblijfteenfeest.nl

De doelstelling om dit boek ter waarde van 17,95 gratis te delen is een sponsoring te vragen voor de verwenkamer in het MCH Westeinde ziekenhuis in Den Haag. Dit is een inloopkamer voor oncologiepatïenten, Brigitte Bosman doet hier met een aantal vrijwilligers ontzettend nodig en goed werk.

Mocht u geraakt zijn in wat voor een vorm dan ook, door mijn quote`s of blogs u kunt een kleine bijdrage overmaken aan dit doel.

Ik ben u hier zeer dankbaar voor http://www.bribosverwentasjes.nl

Liefs keihard van den Berg.