×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Snelweg = speeltuin?

Snelweg = speeltuin?


Je hebt ze erbij....van die mensen die zich de meester van de snelweg voelen, alles maar kunnen maken tijdens het rijden en iedereen maar van de weg af willen drukken.Ik heb inmiddels 15 jaar me rijbewijs. Ik hou van doorrijden maar ik ben absoluut geen maniak op de weg. Helaas zijn er genoeg die dat wel zijn, en lijkt het alleen maar erger te worden. Deze mensen hebben dan ook totaal geen besef wat ze aan kunnen richten, of al aangericht hebben. Vandaar was ik echt verbaasd over hoe mensen zich kunnen gedragen met bepaalde snelheden.....Ik stond te wachten voor een rotonde. Een drukke rotonde. Blijkbaar had meneer achter mij heel veel haast en stond al bijna in mijn kofferbak. Dat doet mij niks want ik ga pas over als het ook daadwerkelijk kan en veilig is. Meneer dacht daar anders over en vond het nodig de stoep op te gaan en mij rechts te passeren ( al bellende )om zonder te kijken de rotonde op te duiken. Hierbij bijna een ongeluk te veroorzaken en als een malle door te rijden. Ok, denk ik dan...als je zoveel haast hebt en onveilig wil rijden, ga me dan inderdaad maar lekker voorbij. Uiteindelijk ben ik ook de drukte en hysterie door en rij in knap tempo de snelweg op.  Daar staat een bord met 130. Daar zit ik keurig op want ze flitsen als een malle. Ik hoef geen bekeuring en ik heb geen haast. Tot mijn verbazing passeer ik een kleine 10 minuten verder de auto die in alle haast zonodig de rotonde over moest. Hij rijdt achter een vrachtwagen en moet vol in de remmen omdat hik deze blijkbaar te laat ziet. Ik kijk gewoon vooruit maar voel hem geirrtiteert kijken omdat hij nu achter mij aan moet sluiten om de vrachtwagen in te halen. 3x raden wat er natuurlijk gebeurd. Meneer heeft opeens weer haast en gaat steeds dichter op rijden en seinen met zijn groot licht. Pfff wat kinderachtig. Hoewel ik me ook een klein beetje irriteer aan de auto voor mij die met 90 km per uur een vrachtwagen in wil halen. 2 gevallen van " rijbewijs afnemen " denk ik hardop.

Maar na dat het even duurde zijn we de vrachtwagen voorbij en kan ik ook de auto voor me inhalen. Meneer achter mij vreet zich al even op en blijft seinen en duwen. Ik ga maar wijs naar de rechterbaan zodat de driftkikker me voorbij kan.Dat doet hij, en hoe. Vol gas. Om vervolgens een stuk verder zijn gas los te laten en naast mij te gaan rijden..Ongelovelijk wat sneu. Hij heeft in de gaten dat ik er geen aandacht aan schenk en geeft vervolgens weer vol gas.Ik vervolg mijn weg gewoon en passeer hem wederom ,in een bocht. Ik zie in mijn achteruitkijkspiegel dat hij weer achter me aansluit en ik begin van binnen te lachen. Hij voelt zich blijkbaar letterlijk " gepasseerd" . Ik moet uiteindelijk de snelweg weer af, en hij neemt dezelfde afslag.  Hij staat ongeduldig achter me en passeert mij tijdens het afslaan bij een stoplicht, om vervolgens gewoon weer naast me te gaan rijden tot het volgende stoplicht.  Ik lach erom maar denk ook " wat kinderachtig". Hij geeft bij het volgende stoplicht een flinke dot gas en gaat volle vaart de weg over. Een stuk verder moet hij vol, maar nu echt zo vol in de remmen dat het rook van zijn banden afkomt. Oeoe dat ging maar net goed.  Sjonge waar ben je mee bezig?? Blijkbaar is zijn motor ook afgeslagen want ik en andere auto's gaan hem voorbij en hij blijft staan. Ik heb hem daarna niet meer gezien maar jemig ongelovelijk wat heb je een kneuzen op de weg. Ik kan me voorstellen dat sommige weggebruikers het bloed onder je nagels vandaan halen door niet door te rijden of onnodig links te rijden. Ik geef eerlijk toe....ik heb ook wel eens een auto rechts ingehaald die al ruim te lang links reed en geen snelheid hield maar er zijn grenzen. De snelweg of welke weg dan ook is toch geen speelterrein? Ik vraag me echt af waarom mensen zoveel risico willen nemen door een ander in gevaar te brengen.  In dit geval probeerde meneer mijn aandacht te trekken met het risico dat ik te laat mijn voorligger zou zijn. Gelukkig had ik het verstand hem deze aandacht niet te geven, maar ik kan mij voorstellen dat sommige hierop reageren met alle gevolgen van dien. 

Ik ben geen snelheidsduivel maar ook geen heilige maar ik hou wel rekening met andere weggebruikers, ik geef een vrachtwagen de ruimte in te voegen waar een ander dat niet doet en geef een seintje met alarmlichten bij filevorming. Dat is toch het minste lijkt me.

help

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!
Gerrit112ph
Ja je hebt er portretten bij. Hopelijk voor hem hangen er geen cameras want anders wacht hem nog een leuke verrassing 
17-06-2018 18:41
17-06-2018 18:41 • Reageer
wakeupkitty
Ik weet niet hoe hard die vrachtwagen reed maar als je iedereen die een vrachtwagen met 90-100 inhaalt het rijbewijs afneemt zijn er niet veel met rijbewijs meer over. Ik erger mij meer aan mensen die stevig door rijden, het beter weten, al zig zaggend links en rechts inhalen, weigeren te ritsen, files omzeilen door er even bij de benzinepomp af te gaan en zich er dan weer tussen wringen en de bestuurders die met groot licht en toeterend op je bumper kleven omdat zij zonodig 160 moeten waar je maar 80 mag
17-06-2018 11:21
17-06-2018 11:21 • Reageer
Hans van Gemert
Die man is zijn rijbewijs niet waard ...
27-05-2018 20:34
27-05-2018 20:34 • Reageer
Schorelaar
Wat brengt zo iemand veel onrust en gevaar met zich mee, voor een paar minuten, 
21-05-2018 21:24
21-05-2018 21:24 • Reageer
Ingrid Tips en meer
Pfff ja bizar hoe sommigen zich gedragen in het verkeer. Ik schreef op yoors "Open brief aan wegmisbruikers.".
19-05-2018 01:21
19-05-2018 01:21 • Reageer