×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Allergieën: a way of life

Allergieën: a way of life


Een allergie, iedereen heeft er waarschijnlijk wel eentje. Jammer genoeg wordt er te weinig stilgestaan bij de problemen die ze met zich kunnen meebrengen. Allergieën controleren de levens van sommige mensen. Hier ben ik één van. Daarom hier mijn verhaal.

Tot een 3-tal jaar geleden dacht ik hier ook niet over na. Oké, ik had soms wel van het één en ander last... maar niets om me zorgen over te maken. Ik was een 17-jarig meisje zonder zorgen, gebruikte alle nodige beautyproducten en was zó trots op mijn mooie kunstnagels

Gelnagels

Als jarenlange nagelbijter snakte ik naar mooie kunstnagels. Dus, ik stopte met nagelbijten en liet mooie nagels plaatsen. 3 jaar lang voelde ik me apetrots en genoot ik van alle mooie complimenten.

Plots sloeg het noodlot toe. Na een nieuw setje stond ik 's morgens op met hevige pijn in de vingers en gezwollen handen, precies een monster... Ik probeerde door te bijten maar na een aantal uur kon ik het niet meer aan.

Ik haalde mijn nagels eraf en haastte me naar de spoeddienst. Welk nieuws kreeg ik daar? "Je bent allergische aan die nagels. Hier, een pilletje en vertrek maar". Oh, wat een geruststelling...

Na jarenlang zoeken vond ik de oplossing: Gelish PoyGEL. Dé nieuwe revolutie! Ik plaatste 25maart de eerste set en sindsdien horen reacties tot het verleden. Maar wat een lijdensweg was het.

Latex

Dacht je dat het hier ophield? Oh neen, we zijn er nog lang niet... Latexallergie had ik al een eindje maar het daagde me nooit welke gevolgen dit had. Tot ik geopereerd moest worden. Ja hoor, een lange lijst met vragen, een reeks voorzorgen die men moest nemen... Ik voelde me een regelrechte last.


Gelukkig heeft men voor latexallergieën al vele oplossingen gevonden: nitril, vinyl,...
Als jobstudent ging ik poetsen en toen moest ik ook altijd handschoenen dragen. Wat was standaard? Ja, latex. Hier moest men opnieuw maatregelen nemen. Dus: ik was opnieuw een last.

En ja hoor, ik kan me al voorstellen waar jullie nu aan denken. Ja, hier zijn ook maatregelen nodig...

Ontsmetting en pleisters

Wat, nog één? Ja hoor... 

Wondjes zijn uit den boze. Waarom? Ik kan mijn wonden niet ontsmetten én geen pleisters opdoen. Kan je je voorstellen hoe voorzichtig ik moet zijn? Ik wel.

Deze allergie heeft alles te maken met hetgeen in gelnagels gevonden kan worden: acrylaten. De lijm in pleisters bevat deze stof. Het was vooral zéér leuk wanneer ik mijn handen met cortisone moest behandelen en de tip kreeg om dit af te plakken met: pleisters. Allergie maal duizend!

Lactose

Ik beloof het, dit is de laatste. Denk ook wel dat het genoeg was...

Deze allergie is net opgekomen eigenlijk en momenteel zoek ik nog een manier hiermee te leven. 
Ikzelf was een énorme melkgebruiker: koffie verkeerd, yoghurt, ijsjes,... één bom lactose.

Door bepaalde omstandigheden ben ik ook vaak ziek waardoor mijn medicijnkast uitpuilt. Echter zit in praktisch ieder medicijn lactose. Hier moet ik dus opnieuw een omweg vinden...

Ik probeer momenteel op sojaproducten over te stappen maar eerlijk: wat smaakt het slecht :(
Bij deze allergie weet ik me echt geen raad.

Hebben jullie raad voor me of kampen jullie ook met allergieën? Laat het me maar weten!

Liefs,
Kim