Hoe werkt #BulletJournaling

Hoe werkt #BulletJournaling


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Het is inmiddels een heuse hype aan het worden: Bullet Journal. Als werkwoord: Bulletjournaling. Wat is dat nou? En hoe werkt het?

Een Bullet Journal is een soort van agenda die je zelf naar hartenlust kunt tekenen en indelen. Je kunt dit doen per maand, per week of per dag. Net wat jij makkelijk en handig vind. Ook is een Bullet Journal handig om lijstjes in te maken zoals het bij houden van Huishoudelijke taken, films die je nog wilt zien, boeken die je nog wilt lezen, serie tracker, eigenlijk alles wat jij belangrijk vind kun je erin verwerken.

Wat ik het leukste vind aan Bullet Journal (ook wel BuJo genoemd) is dat je er ook veel in kunt tekenen. Zo maak ik mijn week pagina’s altijd in thema. Momenteel ben ik met een Harry Potter thema bezig (eerst van alle zeven boeken, daarna van de 4 afdelingen) daarna ga ik over op andere thema. De thema’s die ik ook nog wil doen zijn Disney, ruimte, kerstmis en nog veel meer. Maar het mooie is dat hoeft natuurlijk niet. Je kunt het helemaal naar eigen wens maken en indelen.

Voor Bullet Journaling heb je nodig: een schrift/boek (Bullet Journal). Dit hoeft niet een officiële BuJo te zijn, maar een schrift kan ook volstaan. Je hebt hierin verschillende soorten papier: gelinieerd, gestipt of blanco. Daarnaast heb je een potlood, een liniaal en een gum nodig en naar wens kleurpotloden, fineliners, stiften, twinmarkers, brushpennen, etc. Om te versieren kun je washitape, stickers, stempels etc. gebruiken. Je ziet wel alles is mogelijk. Het is echt jouw eigen (gemaakte) agenda.

Beloon de maker en jezelf

Word lid


Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.9 / 5 (14 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Ik begrijp het al iets beter, maar is iets wat ik voor 1 week zou gebruiken denk ik en nadien de vergeethoek inleggen.
| 20:38 |
ik ben sinds dit jaar ook hiermee begonnen, vind 't superleuk om te doen en net wat je zegt, 't is jou boekje, dus zet er lekker in wat jij erin kwijt wilt, dat vind ik us ook het leuke ervan
| 15:31 |
Super leuk!
| 13:55 |
Nog niet zien liggen ga eens goed kijken als ik naar action ga
| 03:00 |
Liggen bij ons bij de mappen, enveloppen etc.
| 10:54 |
Ben er ook aan begonnen, echt leuk.
| 02:53 |
Heerlijk ontspannen vind ik het ;-)
| 10:54 |
Ik ga deze week ook eens beginnen, heb er eentje bij Action gehaald. Als agenda ga ik hem niet gebruiken, maar wel voor trackers, lijstjes, quotes enz....
| 09:30 |
Dat vind ik het mooie ervan. Je kunt erin zetten wat je zelf wilt! Succes!
| 23:10 |
Ik ga mijn bulletjournal iets anders maken dit kun je op mijn blog lezen. Ik ben niet zo van de lijstjes namelijk
| 19:40 |
Dat is het mooiste aan bujo, je kan hem helemaal naar eigen wens indelen ;-)
| 19:50 |
Ik moet ook eens aan die van mij beginnen, heb alles al thuis liggen.
| 17:04 |
Is verslavend ;-)
| 19:49 |
Als agenda lijkt het mij onpraktisch dan moet je hem dus eerst zelf zo indelen om afspraken in te kunnen zetten. Verder is het dus zoiets als een combi van een dagboek en plakboek.
| 12:02 |
Het kan inderdaad een combi boekje zijn. Ik gebruik hem zelf als agenda, maar moet dus wel iedere week een eigen nieuwe indeling tekenen/maken. Ik vind dat heerlijk om te doen (kleuren en tekenen).
| 13:27 |
Maar je kunt dan niet 3 mnd vooruit plannen
| 13:27 |
Dat kan wel, maar dan moet je dus je weken vooruit werken ;-). Andere houden weer een maandelijkse kalender bij om daarin vooruit te plannen.
| 13:30 |
Kei leuk! Ik snap het nu eindelijl wat het is!
| 23:42 |
Verslavend is het ;-)
| 20:58 |
Ik krijg al zin om er ook aan te beginnen :)
| 22:06 |
Heel goed uitgelegd! Ik ben zelf al anderhalf jaar aan de slag en ik ben zo blij dat ik dit ontdekt heb.
| 20:13 |
Ik zelf nu ruim een half jaar. Heerlijk!
| 08:53 |
ziet er heel leuk uit..
| 22:32 |
Leuk gemaakt! Wilde er ook aan beginnen, maar heb nu al tijd te kort met dingen die ik wil en moet doen :) dus dat ligt nog even in de ijskast geparkeerd lol.. Je hebt ze wel erg leuk gemaakt de pagina's!
| 00:54 |
Dank je wel. Is erg verslavend, dus let op als je ermee gaat beginnen ;-)
| 22:35 |
Haha juist daarom wacht ik even, want ken mezelf idd.. :-)
| 22:38 |
Leuk , ik teken altijd in boekjes en schriftjes en sinds afgelopen jaar doe ik aan bijbeljournaling , net zoiets maar dan in een bijbel
| 01:06 |
Klinkt super leuk!
| 23:22 |
Als je er eenmaal aan begint dan kun je niet meer zonder ;-)
| 23:51 |
Absoluut. Had 1e Kerstdag paniek: was mijn bujo vergeten bij mijn ouders. Nu gelukkig (vandaag) weer terug. Bizar ;-)
| 23:21 |
Enerzijds leuk, maar ik heb de indruk dat het veel tijd in beslag neemt om alles bij te houden, klopt dat?
| 22:58 |
Ligt eraan. Je kunt het zo simpel/moeilijk maken als je zelf wilt. Eerst had ik alleen maandpagina's, dat is 1x per maand een kalender maken. Dit jaar ga ik beginnen met weekpagina's, dus maak ik iedere week een kalender. Ik ben nu alvast wel vooruit aan het werken. De ene week heb ik meer tijd dan de andere week. Ik vind het leuk om in thema te werken, dat vergt meer tijd.
| 23:14 |
Ok.
| 23:48 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen