×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Kroongetuige - eerste aflevering (spoiler alert)

Kroongetuige - eerste aflevering (spoiler alert)


Gisteren was de eerste aflevering van Kroongetuige op RTL 4 op televisie. Ik wist meteen toen ik de trailer van deze serie zag dat dit wel iets voor mij is. En dat was het ook! Ik vertel je hierbij mijn bevindingen. Heb je de eerste aflevering nog niet gezien, lees dan niet verder in verband met eventuele spoilers.

 

 (bron foto: thrillerlezers.nl)

 

Er is een moord gepleegd in Oregrund, een plaatsje in Zweden. Een aantal bekende Nederlanders gaat deze moord proberen op te lossen. Zo komen ze er achter dat de moord mogelijk verband houdt met een moord die eerder is gepleegd in het dorpje en wel op een vriend van de nu vermoorde jongen. De totale groep dient opdrachten uit te voeren om bewijzen te vinden en om een wachtwoord te verzamelen die in de laatste aflevering gebruikt kan worden om het geld te winnen. Echter zit er een kroongetuige bij die al weet wie de moord op zijn geweten heeft en deze kroongetuige zal dus ook zorgen dat opdrachten mislukken. Een "Wie is de Mol" element.

 

De eerste aflevering vond ik nogal een rommelige bedoeling. Ze moesten zelf groepen, het aantal personen per groep vaststellen en dan ook nog eens afspreken welke personen wat gingen doen. Dat gaf een rommelige indruk. Hopelijk wordt dat volgende aflevering minder. Ook zijn de enthousiastelingen wel heel erg enthousiast met gegil, maar dat kan ik dan ook wel weer snappen. Dat is ook het onbekende waar je in het diepe gegooid word. 

 

Als kijker krijg je filmpjes te zien welke de rechercheurs niet te zien krijgen, dus als kijker heb je meer informatie. Dit is een leuk bijkomend aspect voor de kijker. Tevens kan de kijker zelf meedoen na de uitzending door via de kroongetuige app te spelen. Ik heb deze app inmiddels ook gedownload en al een stuk gespeeld. Het is erg leuk om te zoeken en spelletjes te doen. Alleen merk ik wel dat als je even niet oplet je niet weet wat je moet doen en ik heb nog niet kunnen ontdekken hoe ik daar dan weer achter kom. En ik zit nu ook een beetje vast in het spel. Wellicht dat ik later nieuwe heldere ideeën krijg over de voortgang ;-).

 

 (bron foto: veronicamagazine.nl)

 

In de app kun je punten verdienen door in te zetten op jouw "verdachte" kroongetuige. Je kunt slechts één persoon verdenken. In deze aflevering lag mijn verdenking vooral bij Frits Wester. 

 

Hebben jullie gekeken? Wat vinden jullie ervan? En wie verdenken jullie?

 

expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties