Waarom ik mijn kids niet herkenbaar op Social Media zet
Deze discussie is er een die vaak gehouden wordt onder bloggers. En een waar ik een hele duidelijke eigen mening over heb. Mijn mening over mijn kinderen. Wat andere doen moeten ze vooral ook zelf weten, daar heb ik niets mee te maken. Vandaag vertel ik jullie waarom ik mijn kinderen niet herkenbaar op Social Media zet.

Oh ja, ik heb zeker wel foto’s van mijn kinderen online gezet waarop ze herkenbaar waren. Vooral vol trots toen dametje geboren was. Ik vond het alleen steeds minder leuk toen mensen in onze familie deze foto’s gingen delen, waardoor dus ook mensen deze foto’s zagen die niets met mijn kinderen te maken hebben. Ik blogde toen overigens nog niet. Ik vond het een erg vreemde gedachte dat voor mij onbekende mensen foto’s van mijn kind konden zien.

Ik ben daar toen eens goed over na gaan denken en heb toen besloten dat ik geen foto’s meer online zet waarop mijn kinderen herkenbaar zijn. Uiteraard vind ik foto’s van alleen de achterzijde (dus zonder de snoetjes zichtbaar) prima, maar dat is het dan ook wel.

20180414_131819

Mijn kinderen maken niet de keuze om online gezet te worden en hebben dan ook geen idee wat de consequenties kunnen zijn. Kunnen! Het hoeft natuurlijk niet allemaal slecht te zijn ;-). En eenmaal op het world wide web ben je er niet meer vanaf. Ik snap ook wel dat je wel foto’s online zet. Leuk om te laten zien aan anderen en met bloggen geeft het je artikel natuurlijk ook een extra kracht mee.

Is het niet allemaal overdreven? Misschien wel! Maar zo kunnen de kids vol trots hun fotoboeken van bijvoorbeeld Disney aan de Opa’s en Oma’s laten zien, zonder dat zij de foto’s allemaal al gezien hebben ;-).

Wat vinden jullie van dit onderwerp? Zetten jullie wel of geen foto’s online?