Kirsten van Campen tekeningen & schilderijen

Kirsten van Campen tekeningen & schilderijen


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling


Geboren op 3 december 2001 en begon op twaalf jarige leeftijd met tekenen en schilderen. 

Hoe begonnen 

Toen ik twaalf jaar was, zag ik een bericht in de krant over een kunstenares. Ze schilderde realistische olieverf portretten. Ik was er helemaal weg van en ik wou vanaf dat moment net zo goed worden als haar! Ik begon eerst met een setje HB-potloden van de action. Al snel kreeg ik wat betere potloden en later ook houtskool. Ik vorderde en begon steeds beter te kijken naar de verhoudingen van een gezicht. Toen ik dertien jaar werd, kreeg ik acrylverf. Ik vond de verf niet fijn, doordat het naar mijn mening te snel droogte, dus schafte ik olieverf aan. Dat was wel een succes. 

Ik was bezig met van alles: strip, dieren, portret, landschap, stilleven, abstract, natuur en ga zo maar door!

Tekening van toen ik net begon:


Ik kreeg ook een periode waarin ik alleen maar Tank Girl tekenende:

Stijl 

Ik kwam op het punt waarop ik een eigen stijl ging ontwikkelen. Ik begon met hele donkere, sombere portretten, maar verbeterde die stijl naar een iets wat lichtere met veel emotie en contrast. Ik omschrijf mijn stijl als: contrastvol, zacht, puur, met veel emotie, gedetailleerd, realistisch, kwetsbaar en natuurgetrouw. 

Werk verbeteren

Ik wist precies hoe en wat het zou moeten worden, maar dan nog het op papier krijgen, dat is niet makkelijk. Ik heb geleerd goed te kijken, schaduwen goed te verdelen en in elkaar te laten overvloeien. Het is vooral lastig om houtskool goed te verdelen, omdat het erg vlekt. Door filmpjes/tutorials te kijken over hoe je het beste een portret maakt, heeft mij enorm geholpen! Ik heb vele technieken bijgeleerd en goed kunnen kijken naar hoe andere mensen het aanpakken. 

Schetsen

In het begin schetste ik vooraf en tijdens het tekenen/schilderen, maar nu doe ik dat niet meer. Ik zet heel lichtjes iets op en daarna begin ik gelijk met de houtskool. Ik doe dit, omdat ik het portret anders niet puur genoeg vind. 

Techniek

Hoe ik mijn techniek zou moeten noemen, geen idee, maar ik kan het wel omschrijven:

Ik begin met een lichte opzet en daarna pak ik de houtskool erbij. Ik werk eerst de ogen uit en ga dan verder naar de neus en mond. Dan begin ik aan de wangen, kin en het voorhoofd. Ik veeg de houtskool uit totdat het een geheel wordt. Als allerlaatste ga ik aan de haren en kleren. 

Exposities

Ik heb al meerdere malen meegedaan aan jongerenexposities. Dat vond ik een hele eer en ook een super leuke ervaring!

Wat ik wil bereiken

Ik wil graag ietsje fotorealisme in mijn werk laten zien, maar vooral mensen een bepaald gevoel geven. 

Ik wil uiteindelijk naar de kunstacademie en daarna lesgeven en opdrachten aannemen. Beurzen en exposities lijken mij ook geweldig! 

Nu

Voor nu werk ik in opdracht en verkoop ik mijn huidige werk.  Ik werk momenteel alleen met houtskool en olieverf. Houtskool op glad,stevig tekenpapier en olieverf op mdf. Alle tekeningen en schilderijen worden voorzien van een ophangsysteem. Voor meer informatie: kirstenvancampen@online.nl

Site: www.kirstenvancampen.jidmo.com


Meest recente werken:


Beloon de maker en jezelf

Word gratis lid.


Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (4 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Mooi ! sprekend je hebt echt talent!
| 09:55 |
Echt geweldig. Ik hoop dat je jouw droom kunt verwezenlijken. Nogmaals succes!
| 21:27 |
Wow, heel mooi! Kunstacademie moet zeker wel goedkomen!
Ga het delen voor je.
| 21:13 |
Wat ben je goed zeg.
En je moet nog 16 jaar worden. Wow .
| 21:10 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen