×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Het is jouw lichaam!

Het is jouw lichaam!


Vandaag, 31 januari 2018, wordt er gestemd over de nieuwe donor wet. Wat houdt die nieuwe wet in? Kort samengevat: registreer je je niet, dan wordt je toch geregistreerd. Zo willen ze het tekort aan orgaandonoren verkleinen. Niet erg logisch als je het mij vraagt, wel dat ze het tekort willen verkleinen, maar ik vind dat het toch je eigen keuze moet zijn.

 

Van Kesteren, lid van de PVV goed voor 9 zetels in de senaat, is het niet met de nieuwe wet eens. “Zelfs het maken van geen keuze is een vrije keuzen; het lichaam van een Nederlander is geen staateigendom, maar helemaal van hemzelf.”

 

Tot nu toe is het een vrije keuze geweest. Je kon je aanmelden om donor te worden, of niet. Nu willen ze met de wet die keuze veranderen en je al registreren als donor. Mocht je bezwaar hebben, dan kan je je afmelden. Dat willen ze gaan invoeren. Een actief donor registratie systeem.

 

Ik ben van mening dat er zoveel mogelijk mensen worden geholpen die een donor nodig hebben, maar ik vind wel dat je er een eigen keuze over moet hebben. Ik snap dat mensen het er niet mee eens zijn. Als je komt te overlijden, moet je familie kiezen als je niet geregistreerd bent. Kiezen zijn niet, dan worden je organen gedoneerd. Aan de ene kant ben ik het er mee eens. Je bent immers dood en zo kan je misschien mensen helpen met je organen. Maar als bijvoorbeeld al je organen worden gedoneerd, dan ben je een leeg lichaam. Ik snap dat familieleden van de overleden persoon dat misschien liever niet zouden willen. Dan ben je echt niets meer.

 

Op twitter gaat het los met verschillende meningen. Ik heb ze door gelezen en daar heb ik uit geconcludeerd dat mensen het niet erg vinden om donor te worden, maar de manier waarop. Het is dan niet je eigen keuze meer, ja je kan nog wel afmelden, maar doe je dat niet of je kan niet kiezen, dan wordt je toch verplicht om orgaan donor te worden.

Er is ook een groot aantal mensen dat het met de nieuwe donor wet eens is. Een veel voorkomende uitspraak op Twitter is: mocht je ooit iets nodig hebben van een ander, van mij krijg je niets.

 

Kies zelf. Bepaal zelf wat je wil doen met JOUW lichaam. Het is en blijft een keuze die je zelf moet maken, waar jij achter staat. Maar denk ook aan al die andere mensen die het nodig hebben. Zelf zou je het ook fijn vinden als iemand een donor is en jou kan helpen. 


Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!
Gingerbread
Ben plasma donor uit vrij wil. En dat blijf ik doen. Voor de rest is het een nee. Zeker omdat de overheid niet gaat bepalen dat ik donor moet worden.
14-02-2018 16:21
14-02-2018 16:21 • Reageer
Erieka
Verder ben ik nog bloed/plasma donor en zolang dat kan, draag ik mijn steentje bij. Bloed kan ik wel missen, dat in mijn ogen niet zo'n big deal als organen.
04-02-2018 18:18
04-02-2018 18:18 • Reageer
Erieka
Zolang er onduidelijkheden zijn over het begrip "hersendood" blijft het gewoon een keiharde "NEE". Ik hoef daarentegen ook geen organen van een ander. Dit lichaam heb ik, dit lichaam is van mij en daar moet ik het mee doen.
04-02-2018 18:17
04-02-2018 18:17 • 1 reactie • Reageer
Gingerbread
Ben ik het helemaal mee eens
14-02-2018 16:21
14-02-2018 16:21 • Reageer
Neance
Ze zijn hierdoor ook niet voor niets heel veel donoren kwijt geraakt..... mensen die geregistreerd stonden als donor, hebben zich weer afgemeld, omdat ze het niet vinden kunnen dat je lichaam nu als het ware staatseigendom wordt... tenzij je je afmeld.... het moet een vrije keuze zijn.. dus zelf aangeven dat je het wel wilt.. en niet de omgekeerde wereld van, we doen het gewoon tot je nee zegt... ze hebben zichzelf hier mee in de vingers gesneden... Idd, wat gingerbread ook zegt, als het hij zoiets als een belasting gebeurt, schreeuwt iedereen moord en brand.... dit is nog een flinke stap verder... mijn lichaam is van mij en niemand bepaald voor mij wat ik daar mee doe! En ja, ik kan me dan uiteindelijk registreren als niet-donor, maar nogmaals, dat is de omgekeerde wereld! “Kijk es mevrouw, hier heeft u het afschrift van uw auto” Ja maar ik heb helemaal geen auto gekocht... “Dat hoeft u ook niet zelf te doen, dat hebben wij al voor u geregeld... u hoeft alleen maar te betalen” Ja maar hallo, als ik geen auto heb gekocht, kun je toch niet zomaar geld van mijn rekening incasseren? “Jawel hoor, dan had u maar aan moeten geven dat u de auto niet wil”......
04-02-2018 11:25
04-02-2018 11:25 • Reageer
Gingerbread
ik ben eens per maand plasma donor. ik vind dit belachelijk dat je iets moet doen als je het niet wil. zometeen gaan ze dat met meerdere dingen doen. Als je een hond neemt weet je ik moet dat aangeven bij de gemeente en dat je hondenbelasting moeten gaan betalen. Volgend jaar draaien ze het om, als je geen hond hebt dan moet je je bij de gemeente laten registreren als je geen hond hebt doe je dat niet dan betaal je iedere maand hondenbelasting. Dat vind iedereen dan heel raar maar komt in het feite op hetzelfde neer. ik heb geen hond nu moet ik iets gaan doen omdat ik geen hond heb. Dit betekend niet dat ik tegen donorschap staat alleen de manier hoe ze meer donoren willen hebben. wel een goed blog
04-02-2018 10:40
04-02-2018 10:40 • Reageer
Machteld
Het is een moeilijk onderwerp. Ik ben het eens met de wet, je kunt je tenslotte afmelden als je dat wilt. En als je zelf een orgaan nodig hebt, wil je ook graag dat dit beschikbaar is. Maar ik kan me voorstellen dat er mensen zijn die er moeite mee hebben.
04-02-2018 10:39
04-02-2018 10:39 • Reageer
Marjolein
als jou een bezittelijk voornaamwoord is, zoals in dit geval, moet er een w achter, dus 'jouw lichaam'. De titel leidt nu nogal af van de inhoud. Succes!
02-02-2018 11:12
02-02-2018 11:12 • Reageer
Schorelaar
Het blijft een moeilijk onderwerp maar het is gek dat we onze naaste liever verbranden dan dat en ander er wat aan heeft.
02-02-2018 10:39
02-02-2018 10:39 • Reageer
johan_jongedijk
Ik sta al geregistreerd ook als ik een donor nier zou nodig hebben zou ik ook graag geholpen worden dus is het in mijn ogen normaal om dat terug te kunnen en willen doen
02-02-2018 10:01
02-02-2018 10:01 • Reageer
Blogglovers
ik vind het terecht van de donor wet, maar ik vind dat het uiteindelijk toch je eigen keuze moet zijn.
02-02-2018 09:46
02-02-2018 09:46 • Reageer
Miekjee125
Ik ben het wel met de donorwet eens. we hebben zoveel mensen in Nederland en zo weinig zijn er maar donor. Ik denk dat dit een veel mensen zal helpen
02-02-2018 09:41
02-02-2018 09:41 • Reageer