×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Mijn ervaringen met de pil

Mijn ervaringen met de pil


In dit artikel zal ik mijn ervaringen met de pil delen. Ik zag een artikel op internet over de bijwerkingen van de pil. Uit het onderzoek bleek dat 80 % van de vrouwen vatbaar is voor depressie als bijwerking van de pil. Nu kan je vast al raden in welke richting dit op gaat. Ik was 1 van de 80% die depressies werd van de pil. Er zijn natuurlijk een heleboel verschillende soorten van de pil. Ik had de cyproteronacetaat/eth.estr. Daar stond in de bijsluiter de bijwerking van depressiviteit. Ook bijwerkingen zoals hoofdpijn, vermoeidheid en zo nog een hele lijst.

In het begin van de zomervakantie 2016 was ik met de pil begonnen. Alles ging goed. Op vakantie had ik toen wat last van buikpijn, maar dat was omdat mijn lichaam nog moest wennen aan de pil. Voor de rest liep alles normaal. Ik begon aan het laatste jaar van het vmbo en was helemaal happy. Vanaf januari 2017 begon het eigenlijk een beetje. School werd mij te veel en ik was zo gestrest. Om elk klein dingetje wat mis ging kon ik wel huilen. In het begin dacht ik dat ik gewoon te kort geslapen had en daardoor chagrijnig was. Ik lag rond een uur of acht al in bed. Dat kwam ook door de hoofdpijn. Niets hielp er tegen, alleen slaap.

Dat ging denk ik een maandje door. Mijn moeder begon het toen ook te merken. Ik was altijd chagrijnig en welke dag eindigde wel in een jank potje. Ik heb ook echt gezegd dat als het zo door gaat, het voor mij allemaal niet meer hoeft. En dat meende ik op het moment ook echt. Ik zag het echt niet meer zitten. De gedachte ging door mij heen om het te stoppen, maar ik kon het niet. Iets hield mij tegen. En daar ben ik nu zo blij om.

Mijn moeder zei dat ik in de bijsluiter moest kijken van de pil en daar stond het depressief. Net als de andere klachten die ik had. Depressiviteit brengt ook allemaal klachten met zich mee. Ik sliep veel, at meer dan normaal en had nergens zin in. Ik ben toen gestopt met de pil. Nu is dat denk ik een maandje terug, iets langer misschien. Sinds ik gestopt ben met de pil gaat alles weer een beetje de goede kant op. School gaat weer goed, ik heb meer zelfvertrouwen over het halen van mijn examens en ik heb gewoon zoveel meer energie.

Met dit artikel/blog wil ik duidelijk maken wat de pil met je kan doen en ik wil absoluut niet de verkeerde aandacht trekken of dat mensen gaan denken dat ik zielig ben. Dat ben ik zeker niet. De pil is toch iets wat niet in je lichaam hoort. Iedereen kan er natuurlijk anders op reageren, maar als je hoort dat 80% de kans heeft om depressief te worden is veel. Ik ben enorm dankbaar dat mijn moeder heeft gezegd dat ik moest stoppen en dat het dan misschien beter zou worden. Als ik dat niet had gedaan, dan was het misschien wel uit de hand gelopen. Misschien had ik hier dan wel niet gezeten en dit zo getypt. Veel mensen zijn er niet open over, maar het is niets om je voor te schamen. Het kan gebeuren, net als alles in het leven.

Er zijn meerde voorbehoedsmiddelen. Je hebt een spiraaltje, prikpil, anticonceptiepleister en nog een aantal volgens mij. Natuurlijk moet je zelf kiezen voor elke methode je gaat, maar denk wel na voor je er aan begint. Zijn er in je familie mensen die depressief zijn of zijn geweest, dan heb je kans dat het bij jou ook kan gebeuren. Ik ben geen dokter en heb er geen tot weinig verstand van, maar ik weet wel dat ik voortaan moet uitkijken met dit soort dingen. Hopelijk denken er nu meer mensen bij na, voor ze aan de pil beginnen en eerst naar de bijwerkingen vragen. Natuurlijk neem je altijd een risico, maar denk er gewoon een keertje extra over na. Is het risico het wel waard of zijn er nog andere oplossingen?
Blogglovers
ik heb er tot nu wel goede ervaringen mee
31-07-2017 10:12
31-07-2017 10:12 • Reageer
Miekjee125
ik heb nergens problemen mee en heb dezelfde pil.
16-04-2017 22:08
16-04-2017 22:08 • Reageer
Marilyn - Beauty by Lynn
Heb zelf de prikpil nergens last van :)
11-04-2017 13:48
11-04-2017 13:48 • Reageer
_PetitCorbeau_
Heel goede blog
07-04-2017 12:49
07-04-2017 12:49 • Reageer