Censuur voorbij

Censuur voorbij


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Ik heb geen zin meer om een blad voor mijn mond te nemen. Als schrijver voel ik dat ik op ontploffen sta, van frustraties die ik jarenlang opgekropt heb.

Ik ga mezelf geen limieten meer opleggen en vloeken als ik het nodig acht. Vind ik iets slecht, ga ik het niet meer verbloemen.

Ik geef eerlijk toe dat de wereld niet eerlijk ik elkaar zit en gezien ik hem niet in elkaar gestoken heb, ga ik me er ook niet voor verantwoorden.

Ik ben minder actief op Facebook. Waarom? Omdat ik het een hypocriete zeverbende van jewelste vind en omdat er duidelijk zware discriminatie is in hun beleid.

Een vriend van mij verkocht een geslaagde mop en werd meteen geband, net als een vriendin die een mooie, sensuele tekening postte. Maar als ik dan doodsbedreigingen krijg en uitgescholden word op een manier dat ik het te einde raad meld, is er geen probleem met het beleid.

Ik heb een dikke huid gekregen en ben als een zwaar bewapende tank, die zin heeft om heel de wereld plat te walsen.

Zint het me niet, is het mijn medium niet. Zo simpel is dat voor mij.

Facebook kan mij de pot op. Ik gebruikt het alleen nog voor mijn netwerk en geef toe dat ik er een boel contacten heb, maar eigenlijk meer die mij nodig hebben, dan omgekeerd.

Ik geef toe dat ik er mezelf op betrap dat ik de laatste tijd veel lees en recensies schrijf en niet dat ik dat niet graag doe, maar ik krijg soms weinig voor in de plaats. Veel contacten op Facebook willen me dingen aansmeren van edelstenen tot juwelen en whatever.

Geen probleem. Ik help graag anderen, maar als ik hulp vraag van anderen, krijg ik soms bitter weinig terug.

Dat heeft me minder competentiedrang gegeven. Ik heb eigenlijk genoeg van heel de ratt race.

Ja, ik schrijf graag en ik zou het leuk vinden, dat mijn boeken zouden verkopen. Helaas is het niet zo. Geen probleem.

Ik heb meer energie gestoken ik anderen groot maken dan in mezelf te helpen en ga daarom mezelf even onder de loep nemen.

Vanaf vandaag en nu ga ik dus geen mensen meer helpen, die mij in de steek gelaten hebben en geen beloften hebben nagekomen. Ik sta open voor uitleg, maar het moet geen eenrichtingsverkeer meer zijn.

Ik ga al mijn energie vooral in mezelf steken en wil vooral werk schrijven, waar ik plezier aan heb. En dan zie ik wel wat er gebeurd.

Beloon de maker en jezelf

Word gratis lid.


Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (3 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Ik herken bepaalde dingen wel uit wat je vertelt. Facebook is in mijn ogen een grote giertank vol ellende; mensen pleuren overal hun mening neer en oh wee als iemand het er niet mee eens is. Neem bijvoorbeeld een gemiddeld nieuwsartikel over een wet of iets van de regering erin. Gelijk beginnen mensen te spuwen met "Rutte is een idioot" en "Rutte moet aftreden, Wilders moet regeren" en dan vraag ik me echt af of mensen wel nagedacht hebben, niet dat ik dan voor Rutte ben of zo, maar mensen kwakken zoveel ondoordachte dingen neer in reacties. Als ik dan reageer daarop van "Doe even rustig", aangezien sommigen het nodig vinden om alles SCHREEUWERIG IN CAPSLOCK NEER TE ZETTEN VOL MET SPELFOUTEN, krijg ik reacties als "OH JIJ BENT ZEKER VOOR RUTTE" of "Ga lekker het land uit als het je niet bevalt" Door dit soort dingen neem ik helemaal de moeite niet meer om op bepaalde dingen te reageren en neem ik veel dingen met een korreltje zout; Facebook is mijn emotie niet waard.
| 22:21 |
O ja, ik weet waarom ik me niet meer in politieke discussies moei. Dat is gewoon bloeddrukverhoging voor niets.
| 01:41 |
Ik lees een aantal dingen die ik herken op Facebook, in een andere mate dat wel, ik ben blij dat ik dat allemaal achter mij gelaten heb.
Voor mijzelf kiezen heb ik gedaan in het genezingsproces van mijn ziekte, ook dat is een openbaring.
Ik vind het wel prima zo.
| 08:30 |
Tsjonge Martine... Dat is niet niks! Als jij doodsbedreigingen krijgt, zou ik denk ik toch aangifte gaan doen bij de politie! Alles bewaren en desnoods screenshots maken.
Heel veel sterkte en natuurlijk ook heel veel plezier met het schrijven van nieuwe blogs en boeken ;-)
| 08:20 |

 

×

Yoors


exit_to_app Inloggen