Gevaarlijke meningen

Gevaarlijke meningen


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Je mening zeggen is tegenwoordig nog nooit zo gemakkelijk geweest, wegens allerlei online fora, maar het is ook nog nooit zo gevaarlijk geweest.

Feit is dat je online geen zicht hebt op wie je posts leest en hoe men die interpreteert. Ik ben zelf al veel van mijn geschreven sarcasme kwijt, omdat ik merk dat het in verkeerde keelgaten schiet en niet overkomt zoals ik het wens. Beschouw mijn opvatting als lachen, omdat ik niet kan veranderen en lees deze post als een stand up komedie.

Daarnaast is er nog zoiets al politieke correctheid, die vrijheid van meningsuiting aan banden legt.

Het is daarom ook heel moeilijk om een open discussie te hebben, zonder dat je meteen veroordeelt wordt als racist, zelfs letterlijk.

In onze moderne maatschappij moet je tolerant zijn. Racisme is blijkbaar erger dan terrorisme. Die arme kerel die zich opblaast en zoveel mensen in hun graf meeneemt, moet je niet te hard veroordelen. Nee, we moeten kaarsjes branden voor de slachtoffers en al die gemene mensen die kritiek hebben op de Islam zo snel mogelijk de bek snoeren en opsluiten.

Ik zie regelmatig vrienden van mij van Facebook verdwijnen, omdat ze kritiek hebben dat niet in goede aarde vallen en gerapporteerd worden door zogenaamde "vrienden". Iemand in mijn vriendenkring is al veroordeeld wegens een ongelukkig post en like.

Gaat dit het probleem oplossen? Feit is dat het gaat om mensen die ik persoonlijk ken en waarvan ik weet hoe het komt dat hun posts misschien soms minder genuanceerd zijn. Niet iedereen is blijkbaar is staat om een diploma media te halen, maar kan wel een Facebook account aanmaken.

Ik ben eerlijk gezegd radicaal in die zin: ik vind dat alles mag gezegd worden, maar niet alles mag  gedaan worden. Kan iets kwetsen? Ja, vooral de waarheid.

Ik ben heel mijn leven al genoeg gepest en vernederd geweest en heb er mij leren overzetten. Ik ga er van uit dat anderen dat dan ook kunnen.

Ik snap de politiek van Facebook trouwens ook niet meer. Als een ISlamiet komt zeggen dat hij Europa met geweld wil veroveren, doet men niets, maar stel als Europeaan en vraag daarover en je bent meteen geband. Die schrijfwijze is trouwens met opzet, omdat ik wel een verschil maak tussen moslims en terroristen. Ik kan heel goed begrijpen dat dit gezien de huidige media en trends, voor sommige mensen heel moeilijk wordt. Alleen is de vraag of die mensen dan moeten veroordeeld worden, of heel onze kromgetrokken maatschappij?

Ik zwijg de laatste tijd over politiek op het internet, tenzij ik het heel genuanceerd weergeef en dan nog ben ik volgens sommige mensen een domme racist, omdat ik bepaalde standpunten inneem.

Zo vind ik dat migranten Nederlands moeten leren in ons taalgebied, omdat ik mezelf echt niet in staat zie om meer dan 100 talen te leren en een toren van Babel kan onze maatschappij missen. Een gemeenschappelijke taal is in mijn ogen al een goed begin om cultuurkloven te gaan overbruggen.

Als je dat racisme wil noemen, heb ik daar geen probleem mee. Het zegt volgens mij enkel hoe tolerant iemand zelf is.

Ik geef eerlijk toe dat ik soms dingen lees en hoor, waarvan ik me afvraag of ze echt de aandacht waard zijn. Persoonlijk vind ik dat al die politieke maatregelen en al die veroordelingen wegens racisme voor woorden, de polarisatie in de hand werken en het pad naar verdraagzaamheid helemaal dicht gooien.

Ja, ik geef toe dat sommige mensen mijn tenen doen krullen en mijn bloed doen koken. Dat zegt iets over mij. Ik heb mijn tolerantiegrens en overschrijdt je die, bestaat er een blokkeer optie.

Mensen die me verwijten en bedreigen, daar stopt een discussie voor mij. Ik ben zo haatdragend en zo racistisch, dat ik hen gewoon negeer en ze in hun eigen waan laat gaarkoken. Ik heb geen zin om mensen uit te schelden en te haten en als ik teveel negativiteit op mij af voel komen, geef ik het op.

Waarom ik dus vrienden blijf met "foute" mensen volgens sommigen? Simpel, omdat ik mensen beoordeel over hoe ze IRL tegenover mij zitten en niet aan de hand van online posts, die in mijn ogen gewoon niets over iemand zeggen.

Het is zo gemakkelijk iemands woorden te verdraaien en het is gewoon of je politiek correct intolerant bent of niet, dat bepaald wie er uiteindelijk voor de rechter verschijnt en in mijn ogen zijn gewoon alle partijen even dom en onverdraagzaam.

By the way: ik heb dus zowel Vlaams Belangers als moslims in mijn vriendenkring, als zwarten als Aziaten, als om het even wat. Ik heb daar geen enkel probleem mee. Het enige probleem is dat ze soms een probleem hebben met elkaar.

O ja, ik maak wel een groot verschil tussen Islam en ISlam. Maar blijkbaar is dat volgens sommigen nog steeds racisme. Daarom dat ik dus online nooit meer over politiek discussieer. Spaart me een pak stress, tijd, hoge bloeddruk en mogelijke veroordelingen  uit. Om dan nog maar te zwijgen over de doodsbedreigingen die ik zo ook al ontvangen had, van tolerante linkse personen, die vonden dat ik afgeslacht moest worden, omdat ik het niet met hen eens was.

Mijn leven is terug zen, zonder al die stress.

Ter info: ik ben een links nationalist, iets wat veel mensen niet begrijpen, omdat het in onze politieke contreien niet voorkomt. Mijn visie is meer geïnspireerd op Keltische modellen en levensbeschouwingen en tegen extremisme en imperialisme.Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (1 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Ik ben het 100% eens met dit blog!
| 15:42 |
Bedankt
| 15:57 |

 

×

Yoors


exit_to_app Inloggen