Ik heb het gehad met abortus hypocrieten

Ik heb het gehad met abortus hypocrieten


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Onze maatschappij heeft duidelijk twee maten en twee gewichten. Mensen doen maar op en ik denk dat ik het zowat gehad heb. Ik geloof niet meer in wereldvrede. Nee, echt, die kolder moet je aan mij niet meer verkopen.

De waarheid is dat mensen te verdeeld zijn en een ander graag naar beneden halen, om zichzelf beter te voelen. Elk debat ontaard altijd in moddergooien en op de man schieten.

Ik trek me wel eens graag terug en observeer deze maatschappij graag en het eerste wat me opvalt, is wat voor hypocriete wezens we wel niet zijn. Blijkbaar slagen politiek en religie er goed in om een aanhang te krijgen, die compleet niet in het plaatje past.

Neem nu de Islam, de religie van de vrede. De meeste moslims die ik ken, zijn inderdaad vredelievende mensen, maar dan komen er de terroristen van IS, Boko Haram en ga zo verder aan, om met hetzelfde boekje van dezelfde profeet te zwaaien en moord en verderf te zaaien.

Ik weet dus niet of religie het probleem is, maar politiek is het zeker. Zelf beschouw ik me als een spiritueel persoon en geef ik eerlijk toe dat ik geen pasklaar antwoord voor alles heb, zoals sommige mensen wel voor alles menen te hebben.

Neem bijvoorbeeld abortus. Ik ben sterk Pro Life en zou verwachten dat religieuze mensen dat ook zouden zijn, maar ik zie dan bijvoorbeeld geen enkele moslimleider een woord tegen een abortuskliniek uitspreken, maar wel fatwa's over mensen die niet in hun kraam passen.

Mag ik dat persoonlijk niet hypocriet vinden? Ja, ik ben tegen niet medische abortus en blijf het moord vinden, maar ben ik iemand die het radicaal gaat verbieden? Ik zou het al een mooie stap vinden, dat het net als louter esthetische ingrepen zoals een borstvergroting, buiten de ziektewet zou moeten vallen. Het is eigen keuze, dan moet het in mijn ogen ook met eigen geld zijn. Tegenwoordig kost een abortus in België al minder dan contraceptie door deze regel. Over een scheefgetrokken situatie gesproken.

Nee, ik zou geen organisaties verbieden om fondsen op te richten op vrijwillige basis vrouwen die abortus wensen daar financieel bij te helpen, maar liefst niet met mijn geld en niet met dat van vele anderen.  Enkel is het moeilijk steun te krijgen hierin.

Het valt me enorm op dat heel veel mensen die nu bang zijn van de islamisering, zich dus duidelijk druk maken om niets. Ik krijg vanuit de moslimhoek niemand mee om de wet te veranderen, terwijl ik dacht dat het in hun filosofie zou liggen. Niet dus! Geen reactie.

De enigen die we wel luid horen brullen zijn de feministen, die in België de grens voor abortus nog willen optrekken. En in Nederland hebben we natuurlijk de immer achterlijke Anne Fleur Dekker, die haar eigen kindermoord weer eens uitbuit om wat aandacht te krijgen. Wie haar ernstig neemt, weet ik niet, maar ze komt dus op voor de moslims, die tegen abortus zouden moeten zijn en voor onverdoofd slachten, terwijl ze zelf vegan is en dus ook abortus gaat promoten.

Dus beste mensen: veel mensen zijn hypocriet. Ik ben dus tegen abortus op mijn kosten, net als dat ik vermoed dat er nog zovele zijn, maar blijkbaar ontbreekt het veel mensen aan de ballen om er iets aan te doen.

Dus ik ga mezelf even rustig opzij zetten en toekijken hoe de rest zich als een bende lemmingen in zee gaat gooien. Deze wereld is naar de haaien. Mensen kennen geen activisme meer en lopen als robotten in het rijtje.

Beloon de maker en jezelf

Word gratis lid.


Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.8 / 5 (5 reviews)
expand_more
Verberg reacties
vrouwen moeten zeggen baas in eigen buik. toch?
| 18:34 |
Ik ben absoluut pro abortus. Geen enkel kind zou ongewenst moeten zijn als het op deze aarde komt. Jij geeft aan niet te willen betalen voor mensen die een abortus willen laten uitvoeren. Tot op zekere hoogte kan ik me inleven in deze emotie. Maar wil je dan wel betalen voor dat kind dat geboren is en waar de ouders niet voor kunnen zorgen? Betaal jij dan wel voor dat zwaar gehandicapte kind dat niks zelfstandig zal kunnen doen? Neem jij de zorg op je voor de tiener die door haar ouders op straat is gezet omdat ze zwanger is? Wil jij dan wel betalen voor het kindje of de kindjes van de ouders die geen opleiding hebben en verslaafd door het leven gaan? Neem jij de zwangere vrouw in huis die door haar partner is verlaten en die weer zwanger is en niet weet waar ze naartoe moet? Zorg jij voor de kinderen van alleenstaande moeders die moeten werken maar geen opvang hebben of kunnen betalen? Zo kan ik nog wel even doorgaan .........................

Ik heb deels wat jij hebt alleen dan vanuit de andere kant. Ik heb wel eens aan mensen die voor de vereniging van het ongeboren kind op scholen kinderen vreselijke foto's lieten zien zodat ze maar nooit zouden kiezen voor een abortus en die bij net zwangere alleenstaande meisjes zonder een eigen dak boven het hoofd gingen pleiten voor het laten geboren worden van het kind gevraagd wat ze doen voor die moeders en voor die kinderen als hun plan lukt en ze toch niet durven te kiezen voor een abortus. Of zij dan gaan oppassen op de baby als het meisje weer naar school wil. Of een baan gevonden heeft? .......................... Helaas gaat de betrokkenheid van de anti abortus mensen zo ver niet.

Dus ja, ik vind mensen ook hypocriet maar dan vooral de anti abortus activisten. Zolang je geen oplossing biedt voor het te geboren wordende kind en voor de tegen wil en dank aanstaande moeder lijkt het mij het beste als iedereen de keuze maakt voor zichzelf aan de hand van de eigen overwegingen en situatie.
| 16:07 |
Exact, helemaal mee eens!
| 16:32 |
Ik ben juist het type persoon dat graag nadenkt over oplossingen en wil graag JA op al jouw vragen antwoorden. Ik wil betalen voor gelijke kansen in deze maatschappij. Ik begrijp je standpunt, maar ik vind dat er dus zwaar werk aan de winkel is om bv te voorkomen dat er alleenstaande, zwangere moeders op straat komen te staan, of dat vrouwen moeten kiezen tussen kinderen en carrière. Ik begrijp je standpunt dus ook. Persoonlijk ben ik dus niet het type dat mensen met geweld zal tegenhouden om abortus te plegen. Die bloederige filmpjes op scholen laten zien vind ik wel verantwoord. Ik vind persoonlijk dat tieners mogen weten hoe een abortus er uit ziet en in zijn werk gaat. Dat is helaas geen fraai zicht. Ik denk dat we pas echt over Pro Choice en Pro Life kunnen spreken, als elke moeder, ongeacht afkomst, leeftijd of klasse, kansen krijgt en zich niet gedwongen moet voelen haar kind door sociale omstandigheden te aborteren. Ik ken trouwens Pro Life verenigingen hier in Belgie, die wel ongewenst zwangere moeders bijstaan en helpen. Ik vind het alleen jammer dat er veel mensen hun gevoel van solidariteit aan het verliezen zijn. Soms vraag ik me af of we bij de vraag om abortus eens niet eerst grondig stil moeten staan bij de noden van de maatschappij voor we pro en con gaan.
| 19:43 |
Ik kan heel ver in jou gedachten meegaan. Toch zijn er altijd uitzonderingen voor abortus. Niet dat ik voorstander ben van abortus, maar kan me wel voorstellen dat in sommige situaties abortus de beste oplossing is. Om even te nomen: een vrouw die zwanger is en een keuze moet maken om zelf te leven en haar kind te aborteren of zelf dood gaan en het kind leven te schenken... Moeilijke beslissing en ieder neemt die beslissing op zijn eigen wijze. Goddank! Natuurlijk, heb je een partner, wordt je zwanger, maar wil je perse eerst carrière maken, eigen keus, dan zelf betalen of kiezen om leven te geven, en je carrière de deur wijzen... Het is niet altijd eenvoudig.
| 15:12 |
Ik zeg dus duidelijk: niet-medische redenen. Als er een leven op het spel staat, is het een andere zaak. En ik vind ook dat vrouwenrechtenorganisaties eens verder zouden moeten denken dan enkel over abortus, maar bv hoe we deze wereld moedervriendelijk zouden maken, zodat vrouwen niet tussen kind of carrière moeten kiezen, maar we een maatschappij krijgen, waar het mogelijk is het beter te combineren. Of om de realiteit dat tieners zwanger kunnen geraken, eens onder ogen te zien en er op in te spelen, in plaats van kinderen van de rekening te maken.
| 15:48 |
Een hele uitdaging, tegen de stroom va de massa en de huidige maatschappelijke stroming in. De vrouwen hebben massaal geprotesteerd jaren geleden en zien nu de keerzijde er van in... Tja...
| 16:30 |
Oké ik zou voor mezelf geen abortus kunnen plegen. Past niet bij mij. Maar ik ben er niet tegen. Iedere situatie is anders en een abortus plegen is niet iets wat je zo eventjes doet. Als iemand al geen geld heeft voor abortus hoe moet die dan ooit een kind onderhouden.
Zwanger door verkrachter is geen medische reden maar jij vind t wel oké dat die vrouw 9 maanden ongewenst zwanger moet blijven en een bevalling moet ondergaan?

Ik ben helemaal voor baas in eigen buik ook al zou ik doe keuze nooit voor mezelf nooit kunnen rechtvaardigen maar ik kan me in ieder geval wel inleven in andere vrouwen die voor zo'n heftige keuze staan. Misschien omdat ik zelf onverwacht zwanger ben geworden en een keuze moest maken.
| 14:22 |
Ieder zijn keuze, maar persoonlijk vind ik dat omdat er genoeg mensen pro abortus zijn, dat die dan maar de fondsen moeten voorzien voor deze ingreep. Ik wil er niet voor meebetalen, omdat dit compleet tegen mijn principes is. Over verkrachting ga ik duidelijk zijn: waarom associeert iedereen dat opeens met abortus? Natuurlijk hou ik niemand tegen voor een abortus, maar feit is dat de meeste verkrachtingen door een bekende, dikwijls zelfs door de eigen partner gebeuren en ik best kan verstaan dat die kinderen ook niet altijd ongewenst zijn.
| 14:35 |

×

Yoors


exit_to_app Inloggen