Kerstmis in mineur dankzij multicultuur

Kerstmis in mineur dankzij multicultuur


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Het met me van het hart. Ik heb kerstavond meer geslapen dan genoten. Ik voel me ellendig door meerdere redenen, maar de voornaamste is dat ik met een gebroken vinger zit, met twee pinnen in, die nog een maand er in gaan blijven.

Mijn jaar sluit af in ellende. Wat bracht december me? Veel pijn en een pak medische kosten en WAARDOOR? Een stel mensen waar ik volgens mij meer begrip voor had dan omgekeerd.

Ik woon in een achterhuis in een steeg uit de 18de eeuw. Klein, gezellig achterhuisje, dat voor mij als mijn thuis aanvoelde, tot er deze zomer Afghanen in de steeg kwamen wonen en het uit was met de rust.

Elke avond zit de kleine woning stampvol met een troep mannen, die eerlijk gezegd voor hun partij overlast gezorgd hebben. Ik heb regelmatig hoofdpijn gekregen van hun luide muziek, me onveilig gevoeld door de open voordeur, gezien ik vlak over een metro station woon, dat vaak de verbruiksplaats is van junks, of het bedelterrein van dames met hoofddoek.

Maar het meest irritante aan die Afghanen, vond ik dat ik elke keer in het donker in een smalle gang minstens 5 paar, maar dikwijls meerder paar schoenen buiten lagen en ik me enkel met de zwakke zaklamp van mijn smartpone kon behelpen.

Het ging enkele maanden goed, tot de ochtend van zaterdag 2 december 2017. Ik miste een schoen, die ik te laat zag en ging neer. Door mijn val, belandde in net op de top van mijn rechterpink. Die brak hierdoor op een manier dat spalken niet hielp en ik onder het mes moest.

Ik heb nu twee pinnen in mijn vingertop. De pijn is iets beter, maar het wringt. Ik wil me niet kwaad maken, maar ik ben het wel. De Afghanen hebben zich niet verontschuldigd. De schoenen bleven netjes liggen, tot blijkbaar een buurman zich niet meer kon houden en in woede alle schoenen de deur uit gooide, recht de straat op.

Dat brengt met tot het volgende punt: een vergoeding voor mijn ellende. Gezien de steeg achter een deur ligt, wordt het als privé domein gezien. Dus ik kan geen klacht neerleggen voor burgerlijke aansprakelijkheid. Ik zal naar de vrederechter moeten en daar heb ik weinig zin in.

Ik heb dus een pak kosten en moest één van de pijnlijkste breuken en operaties ondergaan, omdat mijn buren hun cultuur boven de veiligheid van de andere bewoners van de steeg verkozen. Ik ben niet de enige die er over gevallen is. Iedereen moest die schoenen passeren. Mijn vriend heeft zijn pols er over verstuikt.

En na maanden klagen, luisteren ze misschien alleen wanneer iemand de schoenen met geweld buiten gooit en de weersomstandigheden het misschien ook niet zo aangenaam maken om schoenen buiten te laten liggen.

Moeten we cultuur op veiligheid laten primeren? Als ik naar mijn gepinde vinger kijk en zie hoe deze mijn feesten in het water heeft doen vallen, denk ik dat ik het enkel aan mijn eigen verdraagzaamheid te danken heb.

Als ik mijn drang om die schoenen enkele weken eerder, toen ik er ook al bijna over viel, niet bedwongen had, maar wel al die schoenen in een vuilniszak gestopt en buiten gezet tijdens de ophaalronde ... We zullen het nooit weten, maar het feit dat er toch een klacht wegens mogelijke illegale bewoning is weerhouden, na mijn contact met de politie, geeft me toch een beetje voldoening. Het was niet wat ik wou, maar ik voel me toch een beetje serieus genomen.

Hieronder zit u een foto van de schoenen. Het is niet het recordaantal dat er stond, maar het geeft een idee wat ik en de andere buren elke dag in het donker moest passeren.

Hoe mijn steeg er elke dag bij lag.

Beloon de maker en jezelf

Word lid


Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (3 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Mensen met een totaal andere cultuur, helaas worden ze niet (goed) gewezen en begeleid in onze cultuur.
| 22:37 |
Helaas. Inderdaad. Ik geef toe dat ik met een andere buurvrouw aan het brainstormen was en een hele tijd aan het nadenken hoe we dit konden oplossen op een manier dat die mensen hun eigenheid konden behouden, maar dat de buren niet over hun schoenen verongelukten. Zo is er een creatieve oplossing uit de bus gekomen, maar door de actie van de buurman, nemen ze de schoenen toch binnen. Waarschijnlijk zullen ze ook merken dat ze zo warmer en droger blijven. Buiten in de regen was ook niet zo fijn voor hen. Trek maar eens een natte, half bevroren schoen aan.
| 23:36 |
Dit zou ik ook vervelend vinden hoor. Beterschap en probeer toch een beetje te genieten van deze tijd van het jaar.
| 16:00 |
Doe ik zeker.
| 23:36 |
Je kunt altijd de verhuurder aansprakelijk stellen, die zal de orde moeten bewaken en hun aanspreken op verantwoordelijkheid.
| 12:57 |
Ik ben er mee bezig.
| 23:36 |
:-)
| 23:39 |

×

Yoors


exit_to_app Inloggen