Mijn eerlijke mening en ervaring met Hebban.nl

Mijn eerlijke mening en ervaring met Hebban.nl


Ik ga eerlijk zijn en er geen doekjes om winden: Hebban. nl is een F*cking kutsite en compleet te mijden voor elke auteur met nog 1 gram zelfrespect in het lijf!

Waarom?

Ten eerste: iedereen die een boek uitgeeft met ISBN kan er Hebban auteur worden.

Er is geen kwaliteitscontrole en iedereen kan er een review schrijven. Heb je een ruime vriendenkring en kan je goed op de media spelen?  Dan kan je hoge rankings halen, zonder verpinken en krijg je goede recensies.

Meerdere profielen hebben en jezelf zo volgen en opwerken, is mogelijk.

Ten tweede: ze doen niets voor hun auteurs!

Nee, ze nemen niet de vrijheid om eens een professionele review te schrijven. Ze doen geen moeite. Als auteur moet je iedereen in je netwerk aanspreken en liggen bedelen voor recensies of om "wil ik lezen" aan te duiden.

Met andere woorden: je geeft een slecht boek uit, maar hebt honderden mensen die je volgen en recensies schrijven en je bent meteen hoog in de ranking.

MAAR, je bent een hardwerkende selfpublisher, die moeite doet en mensen wil motiveren, maar geen groot netwerk hebt, dan sta je ergens onderaan en heb je waarschijnlijk geen ranking, omdat je onder de 10 000 zit.

Nee, ik ben als auteur zwaar teleurgesteld in Hebban overweeg mijn profiel er binnenkort op te zeggen, WANT dit is mijn voornaamste opmerking:

HOE WORDT DE RANKING BEPAALD?

Dat is de hamvraag van 1 miljoen waar ik nog steeds gaan antwoord op heb.

Ik stond ergens rond 400 in de ranking. Van de ene dag op de ander op minus 10 000.

Daarom heb ik besloten dat ik de mensen van Hebban ga aanspreken en als ik geen antwoord krijg, stop ik mijn profiel daar. Om eerlijk te zijn, kan een hond met een hoedje daar een recensie schrijven. Zo hoort het volgens mij niet!

Beloon de maker en jezelf

Word gratis lid.


Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (3 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Dat klinkt niet best!
| 08:55 |
Ik weet niet, maar als je zo een netwerk hebt met een pak mensen die je een goede review kunnen geven, kan zelfs een kutboek er hoog scoren. Je leest er de gekste dingen. Mensen die bv 1 ster geven met uitleg: "saai boek", dan stel ik me vragen naar het niveau van de site.
| 10:12 |
Een goede reden dus om daar maar weg te blijven!
| 11:06 |
Het is er een wildgroei aan lezersclubs en challenges, waar ik door het bos de bomen niet meer in zie. En de ranking wordt blijkbaar bepaald door hoeveel promo je doet, dus hoeveel volgers je krijgt en hoeveel recensies.
| 11:13 |
Jammer dat zoiets een populariteitswedstrijd wordt. Daar heb je als schrijver niet veel aan.
| 00:49 |
Inderdaad. Ik voel me er meer een circushond dan een schrijver en daarom ben ik er weg.
| 01:02 |
Wat naar zeg. Hoop dat ze een goeie uitleg hebben en dat je een platform kan vinden die het wel goed doet!
| 00:40 |
Heb ik hier op Yoors ;)
| 01:02 |

Muziek, Kunst & Cultuur
Aanbevolen Muziek
Aanbevolen Muziek
Tech, Gadgets & Games
Aanbevolen Tech & Gadgets
Aanbevolen Tech & Gadgets
 

×

Yoors


exit_to_app Aanmelden