Mijn probleem met het Arabisch

Mijn probleem met het Arabisch


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Ik heb dus geen probleem met het Arabische volk of de sprekers van deze taal in het generaal, maar wel met de attitude van sommige sprekers.

In of over geen enkele andere taal heb ik in de 40 jaar dat ik in een multiculturele stad woon, zoveel racisme ondervonden.

Het begint bij fanatici, die vinden dat Arabisch in België, een landje dat je amper ziet liggen op de wereldbol, het als maar liefst vierde officiële taal moet herkend worden. Ja, veel mensen vergeten dat we naast Nederlandstaligen en Franstaligen, ook niet een kleine Duitstalige gemeenschap in België hebben.

Dus Arabisch moet nu naast Nederlands, Frans, Engels en Duits ook nog eens op school geleerd worden, vinden bepaalde groeperingen. Het zijn zij die het hardst staan te brullen dat ze gediscrimineerd worden.

Buiten het feit dat het schrift van het onze afwijkt, wat op bepaalde karakters in het Duits een probleem minder was met mijn vertrouwde taalvakken, heb ik compleet geen idee hoe we een gemiddelde Nederlandstalige die typische Arabische keelklanken gaan laten uitspreken.

Maar goed, ik werd op mijn voormalige werk aan een Irakese man gekoppeld om een team mee te vormen. Mijn collega had nog wat moeite met het Nederlands en ik zou hem dat wel mee helpen bijbrengen. Voor mij geen probleem.

Die man was hondsbrutaal tegen mij, vernederde me en ik moest maar ARABISCH leren van meneer. Ik geef toe dat ik deze houding mijn motivatie om deze taal te leren, sterk onderuit haalt. Het deed me denken aan de tijd dat ik en nog enkele medestudenten op de hogeschool uitgescholden werden door enkele dames met hoofddoeken, die zich als Arabische sprekende moslima's boven iedereen verheven voelde.

Toen kwamen er duidelijke signalen van de directie dat deze houding niet getolereerd werd en kwamen er maatregelen tegen deze dames, die alles wat niet Arabisch en niet moslim was, als minderwaardig bekeken. Ze dropen af met de nulmeridiaan tussen hun billen.

Nu was die mannelijke collega andere koek. Omdat ik weigerde onderdanig te zijn en in te gaan op zijn, wat ik ronduit chantage en intimidatie noem, zoals zeggen dat ik voor hem elke middag een broodje MOEST kopen. Ik moest hem trakteren. Hij probeerde me ook in een schijnhuwelijk te krijgen voor een vriend zijn verblijfsvergunning te reguleren en ik had er genoeg van dat hij heel de tijd door zijn gsm ARABISCH zat te kwebbelen, alsof ik niet bestond.

Ik pikte dat niet en wou hem als gelijkwaardige collega behandelen, maar mezelf niet als voetveeg aan hem onderwerpen. Ik vond het niet fijn dat hij bijvoorbeeld openlijk opmerkingen over mijn borsten stond te maken en sprak hem aan.

Toen ging alles van kwaad naar erger en begon hij met andere collega's tegen mij samen te spannen. Ik werd bijvoorbeeld ook begluurd tijdens het omkleden en kon enkele keren voor meneer zijn vuisten duiken. Het werd me echt teveel, zeker toen hij me van de roltrappen wou gooien. Tot op heden heb ik nog last van paniekaanvallen op (rol)trappen en ben ik nog in behandeling voor PTSS, die ik mede op die tewerkstelling opliep.

Ik trok aan de alarmbel, omdat ik het niet meer volhield op deze manier. Resultaat: ik werd ontslagen als rotte vis, alsof ik niet deugde en meneer zijn rotzooi werd getolereerd. Ik werd nog verweten beschadiging aan zijn persoon te doen.

Ik heb hem bijvoorbeeld woest tekeer zich gaan tegen een collega van Marokkaanse origine, waar ik wel goed mee overeenkwam. Een discussie in het ARABISCH tussen deze twee mannen liep volledig uit de hand en we konden beide vluchten voor de agressie van mijn Irakese collega, die zich als Arabier de superieure en ware moslim voelde tegenover een Berber.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik ergens door al deze dingen een trauma heb opgelopen aan die taal. Daarbij komt dat ik uit een destructief huwelijk kwam, waarbij mijn ex in een geflipte neo nazi veranderde, die me graag met onthoofdingsvideo's uit Irak bestookte. Daar moest ik dat taaltje al op de achtergrond horen, terwijl ik de horror moest aanschouwen, om mee gebrainwashed te worden om moslims kapot te maken.

Dat is dus niet gelukt en ik weet dat mijn collega niet representatief is voor zijn volk, maar ik heb ook lang over een extreme moskee gewoon en geef eerlijk toe: ik kan paniekaanvallen krijgen van de Arabische taal. Voor mij klinkt die erg dreigend, zeker door de ervaringen die ik er mee heb.

Het feit dat onze overheid ook twee maten en gewichten hanteert en mij dan maar als racist aanziet, terwijl men bepaalde extremisten maar over ons laat lopen, stemt me niet happy. Het laatste wat ik wil, is dat kerels zoals mijn ex, die ook gevaarlijk zijn een heksenjacht tegen reguliere moslims zouden beginnen, hun slag zouden slaan, als vergelding voor de terreur, die ik zelfs niet aan deze mensen wil linken.

Maar mijn ervaringen bij een overheid, waarin mijn altijd de laat komende, seksueel intimiderende buitenlandse collega altijd zijn gelijk kreeg, hebben me doen inzien, dat we niet te lichtgelovig mogen zijn dat iedere nieuwkomer een verrijking is en goede bedoelingen heeft. Deze rotte appels moeten er net als mijn ex van tussen, want ik heb beide als even gevaarlijk ervaren.

Beloon de maker en jezelf

Word gratis lid.


Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.9 / 5 (8 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Een interessant artikel.
| 15:49 |
Dit verhaal stemt tot nadenken en is daarom goed verhaal.
| 00:19 |
Je betrekt een algemene discussie op een persoonlijk ervaring met één enkele man. (ik ga nu even advocaat van de duivel spelen). Generalisatie ligt heel vaak ten grondslag aan racisme. Niet alleen naar ''Westerlingen'' maar zeker ook naar ''Arabieren''.
Quote: 'Dus Arabisch moet nu naast Nederlands, Frans, Engels en Duits ook nog eens op school geleerd worden, vinden bepaalde groeperingen.'
Waarom zou het Nederlands, Frans, Engels en Duits dan superieur zijn aan het Arabisch eigenlijk? Zonder verwijten hoor, het is enkel mijn bedoeling je aan het denken te zetten. Als het hier zou gaan om Papiamento of Sranantongo, zou het dan hetzelfde verhaal zijn?
Misschien is het een idee m over de drie aparte segmenten uitgebreide blogs te schrijven? Ik zou ze met veel interesse lezen namelijk! Ik denk dat je de drie dingen (taal) (ex) (collega) misschien apart van elkaar zou moeten uitlichten.
| 10:50 |
Kan ik wel eens doen. Persoonlijk geloof ik niet in superieure talen en culturen, net als dat er in mijn ogen geen inferieure bestaan, maar alles gelijkwaardig is, maar mijn ervaring is dat door bepaalde feiten mensen kunnen radicaliseren.
| 15:38 |
ja dat kan en zal zeker moeilijk zijn maar ja het verschild nogal van waar mensen geboren zijn opgegroeid zijn en hoe ze behandeld zijn en in sommige culturen leren ze niet wat gelijkheid betekend blijkbaar
| 10:07 |
Ik sluit me aan bij MereltjevanBrabant.
| 09:55 |
Dat is een heftig verhaal, sterkte.
Jammer dat door dit soort mensen de tolerantie op nul word gezet. De overheid zou veel beter moeten optreden en de westerse normen en waarden verdedigen, dan zou het minder vaak uit de hand lopen. Een leefbare wereld krijg je niet door je altijd maar aan te passen en alles toe te staan onder het mom van multicultureel. Geef elkaar respect en de ruimte, maar dat moet wel van 2 kanten komen
| 08:32 |
Dat is een heel nare ervaring.
Overigens: een Irakees is geen Arabier...
| 08:32 |
In Irak spreken ze Arabisch. Deze man vond dat zijn afkomst en zijn geloof superieur was aan dat van onze collega, die Arabisch niet als eerst taal sprak en die het geloof anders interpreteerde.
| 15:40 |
Jeetje dat is heftig, was dus een overheidsinstantie die dit tolereerde? Niet te filmen zeg, bedoel, je hebt het niet enkel over een conflict maar over sexuele intimidatie, agressie en vernedering .. Ik kan me voorstellen dat dat een trigger is om een paniekaanval te krijgen. Heb dat zelf met bepaalde uiterlijke kenmerken en kleding overgehouden van het extreme stalken in Nederland. Kan ook als ik dat teveel zie in korte tijd in paniek raken dat het stalken weer is gestart..
| 08:05 |
Inderdaad. Feit was dat ik het destijds erg naar vond die collega duidelijk over mij te horen praten, op een manier dat ik het niet verstond.
| 15:41 |

 

×

Yoors


exit_to_app Inloggen