Mijn probleem met veganisme

Mijn probleem met veganisme


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Het valt me op dat hier de laatste tijd veel veganisten op Yoors zitten. Verschillende van hen leveren constructieve bijdragen door vegan recepten en points of view te delen. Anderzijds merk ik dat er hier ook een paar trollen aanwezig zijn, die zelf NIETS posten, maar wiens bijdrage er hier louter uit bestaat alle posts die hen niet aanstaan, gewoon 1 ster te geven en naar beneden te halen, zonder echte argumenten.

Dit is veganisme. Veel theorie en weinig wetenschap. Veel sentiment, dat siert hen. Alleen siert hun haat tegen tegenstanders hen niet. Vele van hen zijn door mijn inmiddels geblokt, omdat ik persoonlijk mensenrechten voor dierenrechten verkies, omdat we NOOIT goed voor dieren kunnen zijn, als de onze eigen soort verloochenen.

Veganisme is een pseudowetenschap. Veel dokters zullen met hun empirische bewijzen hun theorieën niet steunen. Zo is de mens wetenschappelijk gezien, alle vegan argumenten ten spijt, empirisch bewezen nog steeds een omnivoor.

Als dierenliefhebber heb ik daar geen bezwaar tegen, maar ik heb ook mijn visie. Ik strijd niet af dat sommige mensen zich beter voelen zonder consumptie van dierlijke producten. Elk persoon is uniek en ik sta er voor open dat iedereen anders is.

Ik strijd het dus niet af als sommige mensen beter af zijn met een vegan dieet. Maar ik geloof niet dat de mens één soort is en daarom geloof ik ook niet dat wat voor persoon A geldt, ook voor persoon B geldt. Wetenschappelijk is er hoe langer hoe meer bewijs dat de mens een hybride van verschillende soorten is.

Wetenschappelijk staat al vast dat niet iedereen hetzelfde metabolisme heeft. Alle theorieën ten spijt, maar ik geloof niet dat iedereen baat heeft met en veganistisch dieet.

Ik voel bij veel vegans, gelukkig niet bij allemaal, een diep sentiment tegen de eigen soort, die me aan extreem links  doet denken. In mijn directe omgeving zijn verschillende vegans ook lid van ANTIFA en schuwen geen geweld tegen medemensen. Verschillende van hen zijn ook gekend bij het gerecht wegens geweldpleging.

Ik vind dit getuigen van oikofobie, wat het tegenovergestelde van xenofobie is. Oikofoben hebben schrik voor hun eigen identiteit en hun eigen wezen an sich.

Ik pleit dus niet voor foltering of mishandeling van dieren, maar het valt me wel op dat in religieuze geschriften, zoals de Bijbel, Torah of Koran, wel regels staan over welke dieren gegeten mogen worden en hoe men ze wel of niet mag slachten. Dus over de relatie tussen mens en dier, is al lang discussie gaande.

Ik stel ook vast dat veel vegan vrienden last hebben van bloedarmoede en epilepsie. Ze hebben het niet graag gezegd. Het is niet geldig voor iedereen, of niet iedereen komt graag uit voor gezondheidsproblemen.

Heu, melk is goed voor elk? Ik moet van de othopedist wegens een breuk meer zuivelproducten gebruiken. An sich hou ik wel van kaas en melk, maar wegens mijn astma, merk ik ook dat ik niet mag overdrijven wegen slijmproductie.

Dus ik kan zonder kaas en melk. Dat zie, maar als ik mijn vlees laat (wat niet dagelijks is), dan val ik om van de bloedarmoede en gebrek aan vitamine B12.  Met vlees heb ik daar minder last van. Zonder vlees heb ik echt supplementen tot zelfs infusen nodig. Dat lijkt me echt niet de bedoeling in de natuur.

Ik ben dus een dierenliefhebber, maar stel vast dat veganisme niet DE oplossing is. Ik geloof niet dat ieder persoon heden ten dage NU zonder vlees kan.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (7 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Mooie blog. Ben het met je eens
| 07:53 |
Helemaal mee eens! Ik ben zelf vegetarisch, maar dat doe ik puur voor mezelf, ik ga geen mensen overhalen om ook te stoppen met vlees eten. Iedereen mag zelf weten waar die in gelooft of voor staat!
| 21:11 |
Heel goed, ben het met je eens hoor!
| 11:53 |
Ik ben zelf vegetariër, maar vindt dat ieder voor zichzelf moeten weten hoe zij willen eten. Het enige wat ik wel prettig zou vinden is als er meer mensen rekening zouden houden met het leven wat de dieren hebben geleefd voor zij het slachthuis moeten betreden. Maar ook dat moet ieder voor zich weten. Ik zie het niet als mijn missie om anderen te overtuigen hetzelfde te doen als ... ik weet waarom ik vegetarisch eet, en heb daar mijn redenen voor. Wat een ander doet is aan ieder voor zich. Dus leven en laten leven is mijn mening hierin.
| 11:18 |
Voorbeeld (mits een goed voorbeeld) doet eerder volgen dan woorden en discussie. Bedankt voor het schrijven ;)
| 09:21 |
kritiek kunnen we vaak verwarren met uitdagingen alles eens anders te bekijken
een mening staat vast en wordt vast gehouden uit angst er niet bij te horen
een overtuiging laat geen ruimte meer voor een andere denk wijze
vergeten zijn wij de bedoeling van het leven, samen leven in en met acceptatie
we zijn allemaal op een eigen manier gemanipuleerd in wat we denken nodig te hebben
ik werk dus ik verdien dit en dat, maar zien niet meer wat werkelijk leven is
leven is voor mij samen leven en de andere in hun waarde laten, communiceren met elkaar
kan heel weinig vele voelen zich aangevallen terwijl het vaak niet zo is bedoeld (eigen ervaring)
we zijn overvoerd, overvoed en denken dat het zo hoort
mooie blog, bedankt
| 09:07 |
Elkaar in de waarde laten en open en vrij standpunten argumenteren dan komen we er wel.
| 23:58 |

×

Yoors


exit_to_app Inloggen