Proximus: Yes, we can NOT

Proximus: Yes, we can NOT


Na een hoop technische problemen en mankementen bij mijn huidige telecom provider, besloot ik over te schakelen op een andere, namelijk Proximus. In België heb je weinig keuze, dus ik belde hen om klant te worden.

En hier begint de lijdensweg. Telenet heeft me een tijdje teleurgesteld en hun aanbod is duurder dan Proximus, dus ik dacht dat ik makkelijk kon overschakelen.

Ondertussen werkt Telenet er aan om mijn problemen op te lossen en doet Proximus alles om me als nieuwe klant weg te houden en te irriteren.

Ik zou dus kunnen genieten van een promotie en een gratis installatie. Alles in kannen en kruiken bij Proximus, dacht ik.

Niet dus! De technieker belde niet voor een afspraak te maken voor een installatie. Dus ik belde terug. Ja, er waren technische problemen. Ik moest nog maar eens terug bellen.

Enfin, na 14 dagen van het kastje naar de muur bellen en zeker 5 mensen en 5 verschillende verhalen gehoord te hebben bij Proximus, schakelde ik maar de Ombudsdienst Telecom in, gezien ik het echt beu was om onder andere een beroepsactiviteit uit te oefenen met een wankele lijn.

Vandaag weer storing op mijn vaste lijn van Telenet en hierdoor weer klanten gemist, maar blijkbaar hebben ze nu eindelijk een vermoeden wat het is, na heel het netwerk binnenste buiten gekeerd te hebben en zouden ze het morgen moeten komen herstellen. In ieder geval: valt mijn vaste lijn uit, weet ik al hoe ik de modem moet resetten. Daar ben ik al een ster ik geworden.

Maar Proximus dus, die kunnen me niet aansluiten. Het is dus technisch onmogelijk om naar hen te gaan. En als ik het zo bekijk, werken ze ook geen haar beter.

Mijn moeder, die jaar en dag een vaste lijn heeft, kreeg plots een super rekening, wegens het feit dat men haar opeens op een fout, niet meer bestaand tariefplan hadden gezet. Ik gebeld en het rechtgezet.

En mijn aansluiting? Wel, misschien is er iets mogelijk, maar niet het volledig pakket. Dat kan niet op mijn adres. En ik zal dan 90 euro moeten betalen om een kabel aan te leggen, die er volgens sommige operators ligt en volgens andere dan weer niet en volgens nog een andere bron, wel, maar verouderd.

Nu, ik woon in het midden van een grote stad, omringd door handelszaken en woningen, maar op mijn adres kunnen ze me geen aansluiting geven, of geen volledige en zeker niet kostenloos (al beloofden ze eerst van wel). Bij hen ik afhankelijk van de persoon die ik aan de lijn krijg, of niets, of enkel vaste lijn en gsm aangesloten krijgen en volgens nog iemand anders dan weer alles, maar dan ligt de lijn er wel of niet en kost het me wel of niet.

Ik heb in Canada in afgelegen gebieden tussen de was- en de zwarte beren in een cabin gezeten, waar we geen gsm bereik hadden, maar wel een vaste lijn. Dus daar kunnen ze wel die kabels leggen. Proximus vind België al te groot om volledig te bekabelen.

Nu hoop ik dat de Ombudsdienst me verder kan helpen, maar als Telenet mijn problemen opgelost krijgt, denk ik dat ik een idee heb waar ze die kabel van mijn part mogen steken.

Ik zal dan nog even zwijgen over de vriendelijkheid van de mensen van Proximus. Ik ben dus een persoon die klant wil worden en kan er na sommige gesprekken mijn neus terug aan lijmen. Als hun centrale te vergelijken is met "Het Huis Waar Je Gek" wordt van Asterix, dan stel ik me toch stilaan vragen of ik daar echt beter af ben.

Proximus beweert het beste netwerk te hebben, maar ze kunnen geen kabels leggen en geen deftige uitleg geven. Telenet kan de kwaliteit van hun diensten niet garanderen, maar werken er tenminste aan en bijten geen klanten de neus af.

Ja, ik zal zo misschien per maand meer betalen, maar als mijn diensten terug optimaal werken, weet ik niet of ik nog overstap naar een provider die duidelijk te draad kwijt is en mensen aan het lijntje kan houden.

Beloon de maker en jezelf

Word gratis lid.


Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.8 / 5 (6 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Wat een miserie.
| 11:56 |
doffe elende ook hoor
| 09:36 |
Wat een ellende!
| 09:25 |
Dat is niet normaal. Ik woon in Portugal en heb al 7 jaar geen bekabeld internet meer, woon zeer achteraf.
2 weken geleden overgezet, 1 abbo eruit en een ander goedkoper en sneller anno genomen, 2 uur zonder internet en alles werkt.
Betaling 1 maand achteraf.
| 08:41 |
Vrienden van mij wonen daar in de bergen en alles is daar ook mogelijk. Enkel gsm dekking is soms minder.
| 10:42 |
Wij hebben proximus en niets dan problemen met het internet. We hebben het pakket met het meeste internet, 750 gb en als dat op is kan je pakketten van 150gb bijkopen of beter gezegd, dat kon je. De laatste maanden krijgen we elke keer melding dat er een tijdelijke storing is bij proximus.
Hopelijk heb jij er minder problemen mee.
| 01:03 |
Bij Telenet had ik zware dekkings problemen met mijn gsm, die uiteindelijk opgelost zijn en regelmatig storingen op mijn vaste lijn, die ze proberen op te lossen. Maar het internet werkt perfect. Bij mijn vriend ook Proximus en internet ellende en digitale tv met een eigen leven. Mij niet gezien.
| 10:41 |
Dat is wel heel vervelend als je niet aan het moderne leven deel kunt nemen. Hoop dat het wordt opgelost voor je!
| 00:43 |

Yoors Nieuws
Wat is Yoors?
Wat is Yoors?
 

×

Yoors


exit_to_app Aanmelden