Taalnazi's ... be gone!

Taalnazi's ... be gone!


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Mensen waar ik me dood aan kan ergeren zijn taalnazi's! Wat versta ik daaronder? Nee, niet de taalpuritein die elke fout ziet en me deze vriendelijk meldt, zodat ik ze kan corrigeren. Onder taalnazi's versta ik mensen die fouten zien en er op afbreken.

Eerlijk: ik heb er lang alleen voor gestaan als schrijver en heb een vorm van dyslexie, die het voor mij erg moeilijk maakt om een deftige tekst te produceren en met lezen, herlezen en zelfs met spraaksynthese, sluipen er nog fouten in mijn werk.

Ik heb maar een klein budget om rond te komen en kan me geen professionele hulp veroorloven. Daarom werk ik dubbel en dik. Mijn hoofd barst er van en het brengt me niets op, buiten een hobby die ik graag doe.

Het laatste wat ik dan nodig heb, zijn mensen die me even afbreken op die paar fouten die in mijn tekst blijven staan, zonder ze aan te duiden. Ik begin me stilaan meer en meer aan dit soort mensen te ergeren, omdat ik ergens jaloers ben op het feit dat ze geen dyslexie hebben, maar anderzijds ben ik ook teleurgesteld in hun gebrek aan empathie.

Ik ben door omstandigheden een heel onzeker persoon en moet soms slikken voor ik op de knop om iets te publiceren druk. Het laatste wat ik dan nodig heb, zijn mensen die hun ego moeten opkrikken aan mijn gebreken.

Of van die mensen die in discussies enkel op een taalfout schieten en niet op het argument, omdat ze waarschijnlijk gebrek aan tegenargumenten hebben?

Met veel vreugde moet ik wel vaststellen dat ik gelukkig de laatste tijd weinig taalnazi's tegenkom.

Dus hebben campagnes om mensen bewust te maken hun nut? Ik ben er nog niet uit, maar wel erg gelukkig met deze evolutie.


Beloon de maker en jezelf

Word gratis lid.


Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.8 / 5 (9 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Het is moeilijk, écht, ik weet 't, neem dat maar van mij aan, maar je móet dat soort mensen negeren, voor je eigen bestwil!
Richt je op degenen die leuk reageren of opbouwende kritiek willen geven. Zij geven je energie, terwijl de kennelijk gefrustreerde mensen alleen maar energie kosten! Wees trots op wat je tóch doet, ondanks je dyslexie!
| 02:21 |
Ik ben het helemaal met je eens. Niets is vervelender dan mierenneukers die alleen maar reageren om taalfouten aan te duiden om jou daarmee af te breken.
| 14:05 |
Niets van aantrekken
Mensen die helpen , die zou ik omarmen want eerlijk is eerlijk een tekst is beter leesbaar zonder fouten en rare zinnen
maar afbreken ach ik zeg altijd iedereen heeft iets anders waar hij goed in is , als we dat koesteren van elkaar wordt de wereld een mooiere plek.
| 23:21 |
Zijn er dan campagnes rond? Ik vind dat je bij jouw niet merkt dat je dyslexie hebt. Er zijn er die veel meer fouten typen en die hebben geen dyslexie, maar vinden het gewoon niet belangrijk genoeg om op te letten.
| 21:09 |
Dat je het bij mij niet merkt, is een groot compliment. Wil je weten hoeveel letters ik hier in de juiste positie moest wringen? De tekstverwerker is mijn beste vriend, maar laat me eens ouderwets met een pen schrijven en je krijgt een heel ander beeld.
| 21:23 |
En ook eens iemand geweten die iedereen afbrak op taalfouten in een tekst die er zelf rond stond. Ik merk dat er tegenwoordig meer aandacht voor mensen met beperkingen en ondervind dat deze in het dagelijkse leven toch wel hun vruchten afwerpen. Mensen zonder tact zullen altijd bestaan.
| 21:26 |
Taalnazi's zijn er niet alleen om mensen af te kraken. Het zijn ook de mensen die jij benoemt als de taalpuriteinen. Ik acht mezelf een taalnazi, maar ik zal nooit mensen afkraken. Ik schrijf weleens onder een tekst dat hij niet leesbaar is door de fouten. Als het echt fouten regent, is het niet te doen om het te lezen, dan ga ik alleen maar fouten tellen. Dat is dus niet om iemand af te kraken. Ongetwijfeld zijn die mensen er ook. Jouw tekst ziet er trouwens prima uit hoor.
| 19:08 |
Ja, maar dan kan je het nog beleefd zeggen. Ik kreeg eens een opmerking dat ik dacht dat alles vol fouten stond, tot ik het nog eens 5 maal doornam. Ik vond uiteindelijk 1 woord dat nog ergens verkeerd stond en dan kreeg ik de opmerking dat het vol irritante grammatica fouten stond. Dat was dan een deuk in mijn zelfvertrouwen. Dus op zich heb ik helemaal niets tegen mensen die fouten opmerken, maar ik heb wel iets tegen degene die het uitvergroten en in mijn ogen misbruiken om zichzelf beter voor te doen.
| 19:45 |
dat kan niet de bedoeling zijn, nee. Als ik het al doe, probeer ik het vriendelijk te doen, maar er wordt vaak niet erg aardig op gereageerd. Nogmaals, ik zie niks bijzonders/afwijkends aan de manier waarop jij schrijft. Ik zag eens een verhaal, en dat had een interessant onderwerp, maar het was een heel scherm vol woorden, zonder punten, komma's en hoofdletters. Daar was gewoon echt niet door te komen. De reactie was erg vijandig. Ik heb diegene maar geblokkeerd toen.
| 20:11 |
ik heb er trouwens een tijdje geleden ook een blog over geschreven. ;) yoo.rs/marjolein.smet/blog/de-taalnazi-1504778666.html?Ysid=76006
| 20:13 |
ik heb ook zo mijn fouten en ik denk iedereen wel en die taal naties waarschijnlijk het meest en omdat te verdoezelen zeiken ze een ander af
| 17:22 |
Ben ik het 100% mee eens
| 17:33 |
ja toch
| 18:04 |
ook meegemaakt, maar het Interesseert me niets meer, het verteld meer over hen dan over mij
het zijn de perfectionisten die er problemen mee hebben en dit overal in toepassen want ze zijn perfect denken ze
ze zijn het lastigst voor zichzelf en het jammere is dat ze het zelf niet eens weten en als je dan vraag wil jij het voor me
nakijken nee dat willen ze niet, alleen commentaar leveren
als er iemand op een fout reageer is mijn antwoord, heb je het gelezen? snap je het?
wat zeur je dan
mooi omschreven
| 17:00 |
Bedankt
| 17:32 |
Dat kan ik me indenken! Het kan ook anders, ik plaatste een blog op een facebookgroep en iemand die een flink deel netwerk heeft bood me aan om de blog te corrigeren op fouten.. Een halve dag later had ze me alles met uitleg toegezonden.. Daar kan ik wat mee, want dat is leerzaam. Iemand afbreken op een fout vind ik echt onbeschoft... jammer hoor.. Laat je niet neerhalen door die mensen, zoals je zelf zegt, je werkt er hard voor!
| 16:17 |
Dat zeg ik dus ook: de taalpuriteinen, zoals ik ze hier aanhaal, die helpen en je mee naar boven trekken, die waardeer ik enorm. Maar mensen die zeggen: barst van de fouten, stop maar met jezelf schrijver te noemen, maar ze niet benoemen ... die vind ik onhebbelijk.
| 17:32 |
precies, mee eens!
| 17:33 |
Ik ben het helemaal met je eens! Wat heeft het voor nut om iemand zo af te branden op iets wat er totaal niet toe doet...Een hele tijd geleden, las ik hier ook ergens reacties van iemand die zei dat als je hier blogt, je op z'n minst foutloos moet kunnen schrijven... Ik heb daar toen ook wat van gezegd...Kom op zeg! Niet iedereen is zo perfect als jou(de kritiekgever)... Laat de ander in zijn/haar waarde...Dat is veel belangrijker!

Fijn dat je het nu minder tegenkomt ;-)
| 16:17 |
Helemaal mee eens
| 17:32 |

 

×

Yoors


exit_to_app Inloggen