×

Yoors


Inloggen
×

YoorsBulletjournal: De ideale agenda.

Bulletjournal: De ideale agenda.


Ik ben gek op lijstjes. Mijn agenda's waren op de middelbare school hadden nooit ruimte genoeg voor al mijn huiswerkopdrachten en andere dingen die ik erin wilde stoppen. Ik wou dat ik tijdens die tijd van het fenomeen bulletjournal had gehoord. Ik deed het zelf al een beetje maar had geen goed systeem en versleet zo heel veel schriften en vergat zo ook heel veel dingen. Maar nu heb ik een systeem erin gebracht en ben ik daar superblij mee. Het leukste is dat ik deze ook kan bewaren omdat je er waardevolle momenten in kan bewaren.

Ik heb een video gemaakt om een beetje te laten zien hoe ik zo'n bulletjournal begin. Dit is mijn manier maar je kan op youtube en pinterest nog veel meer ideeën opdoen.

Ik koop gelinieerde schriften of boekjes van A5 formaat. Dat is voor mij de ideale formaat. Als ik zou studeren zou ik persoonlijk een slagje groter kopen.

Ik ben niet zo'n nette schrijver, kan ook niet zo mooi tekenen. Daar werk ik aan. Voor sommige dingen kan je leuke printbare dingetjes vinden of zelf maken via word. Ik heb het jaaroverzicht en de maanden via google opgezocht en in mijn boekje geplakt. Zoals je in mijn video kon zien. Voor de duidelijkheid schrijf ik op hoe mijn agenda ingedeeld is.

  • adresgegevens, medische gegevens en legenda (een 'code' waarin je kan zien of het een taak, afspraak of iets belangrijks is, afgemaakt of gemigreerd naar de volgende dag/week/maand)
  • Inhoudsopgave
  • jaaroverzicht
  • doelen voor het jaar waar je in zit
  • websites en wachtwoorden (zodat je ze niet kan vergeten)
  • Maandoverzicht en afspraken voor die maand en komende maanden
  • een herinneringen pagina. Hiermee schrijf ik leuke gebeurtenissen of mijlpalen op van die maand
  • habbittracker. Zo hou ik bij of ik aan mijn dieet en oefeningen van de fysio houd. Ik vind het ook een makkelijke manier om bij te houden of ik aan mijn doelen blijf werken of als ik wil kijken of ik een bepaalde gewoonte echt heb of niet.
  • wekelijkse bladzijden. Ik gebruik twee bladzijden voor deze. De linkerkant bevat de dagen en afspraken voor die week en de rechterkant bevat mijn weekmenu, habbittracker voor een week. (Ik merkte dat ik de maandelijkse niet goed bij hield omdat ik moest bladeren door het schrift.) Ik heb een schoonmaakschema. Elke dag een ander vertrek die schoongemaakt moet worden. Ik schrijf op afspraken voor de volgende week en afspraken die ik die week gemaakt heb. Zo kan ik aan de eind van de week het migreren in het maandoverzicht. (op zondag werk ik mijn bulletjournal altijd bij)
  • Ik hou het aantal weken wat er in die maand zit vrij en na de weken heb ik altijd de vrije hand en kan ik van alles er neer zetten wat ik wil. Ik heb zo wel eens foto's erin geplakt of kaarten van een concert. Een stappenplan gemaakt om een doel te bereiken of een kort gedicht/verhaal. Het is jou feestje en je kan het helemaal naar je eigen inzicht inrichten.


De bulletjournal kan je helemaal in jouw smaak maken. Soms heb ik helemaal geen zin om het mooi te doen en schrijf het dan gewoon slordig op met een balpen. zolang ik maar weet wat mijn afspraken zijn die week en wat er moet gebeuren in het huishouden. Zo hou ik mijn ritme en routine erin en hou ik meer tijd over om met de meiden te spenderen. Als chronische vermoeide moeder is het wel zo fijn om je tijd goed in te delen dat je ook voor jezelf er de rust en regelmaat erin hebt.