×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Bulletjournal: De ideale agenda.

Bulletjournal: De ideale agenda.


Ik ben gek op lijstjes. Mijn agenda's waren op de middelbare school hadden nooit ruimte genoeg voor al mijn huiswerkopdrachten en andere dingen die ik erin wilde stoppen. Ik wou dat ik tijdens die tijd van het fenomeen bulletjournal had gehoord. Ik deed het zelf al een beetje maar had geen goed systeem en versleet zo heel veel schriften en vergat zo ook heel veel dingen. Maar nu heb ik een systeem erin gebracht en ben ik daar superblij mee. Het leukste is dat ik deze ook kan bewaren omdat je er waardevolle momenten in kan bewaren.

Ik heb een video gemaakt om een beetje te laten zien hoe ik zo'n bulletjournal begin. Dit is mijn manier maar je kan op youtube en pinterest nog veel meer ideeën opdoen.

Ik koop gelinieerde schriften of boekjes van A5 formaat. Dat is voor mij de ideale formaat. Als ik zou studeren zou ik persoonlijk een slagje groter kopen.

Ik ben niet zo'n nette schrijver, kan ook niet zo mooi tekenen. Daar werk ik aan. Voor sommige dingen kan je leuke printbare dingetjes vinden of zelf maken via word. Ik heb het jaaroverzicht en de maanden via google opgezocht en in mijn boekje geplakt. Zoals je in mijn video kon zien. Voor de duidelijkheid schrijf ik op hoe mijn agenda ingedeeld is.

  • adresgegevens, medische gegevens en legenda (een 'code' waarin je kan zien of het een taak, afspraak of iets belangrijks is, afgemaakt of gemigreerd naar de volgende dag/week/maand)
  • Inhoudsopgave
  • jaaroverzicht
  • doelen voor het jaar waar je in zit
  • websites en wachtwoorden (zodat je ze niet kan vergeten)
  • Maandoverzicht en afspraken voor die maand en komende maanden
  • een herinneringen pagina. Hiermee schrijf ik leuke gebeurtenissen of mijlpalen op van die maand
  • habbittracker. Zo hou ik bij of ik aan mijn dieet en oefeningen van de fysio houd. Ik vind het ook een makkelijke manier om bij te houden of ik aan mijn doelen blijf werken of als ik wil kijken of ik een bepaalde gewoonte echt heb of niet.
  • wekelijkse bladzijden. Ik gebruik twee bladzijden voor deze. De linkerkant bevat de dagen en afspraken voor die week en de rechterkant bevat mijn weekmenu, habbittracker voor een week. (Ik merkte dat ik de maandelijkse niet goed bij hield omdat ik moest bladeren door het schrift.) Ik heb een schoonmaakschema. Elke dag een ander vertrek die schoongemaakt moet worden. Ik schrijf op afspraken voor de volgende week en afspraken die ik die week gemaakt heb. Zo kan ik aan de eind van de week het migreren in het maandoverzicht. (op zondag werk ik mijn bulletjournal altijd bij)
  • Ik hou het aantal weken wat er in die maand zit vrij en na de weken heb ik altijd de vrije hand en kan ik van alles er neer zetten wat ik wil. Ik heb zo wel eens foto's erin geplakt of kaarten van een concert. Een stappenplan gemaakt om een doel te bereiken of een kort gedicht/verhaal. Het is jou feestje en je kan het helemaal naar je eigen inzicht inrichten.


De bulletjournal kan je helemaal in jouw smaak maken. Soms heb ik helemaal geen zin om het mooi te doen en schrijf het dan gewoon slordig op met een balpen. zolang ik maar weet wat mijn afspraken zijn die week en wat er moet gebeuren in het huishouden. Zo hou ik mijn ritme en routine erin en hou ik meer tijd over om met de meiden te spenderen. Als chronische vermoeide moeder is het wel zo fijn om je tijd goed in te delen dat je ook voor jezelf er de rust en regelmaat erin hebt.

spikkeltjee.x
Leuk! Ik heb ook een Bullet Journal en ben er HELEMAAL verliefd op. Toch heb je mij een paar ideëen gegeven die ik ook in mijn Bullet Journal ga verwerken. Bedankt!
25-06-2017 14:58
25-06-2017 14:58 • Reageer
An
Leuk en handig he Hier de link van mijn bullet yournal ; https://yoo.rs/ancrea/blog/diy-voorkant-bullet-joural-1496051524.html?Ysid=57569 Groetjes an creatief
31-05-2017 13:13
31-05-2017 13:13 • 1 reactie • Reageer
De6klompjes
ja ik had hem gezien :) Heb me geabboneerd op jouw youtube kanaal dus hoor bij je notificationnsquad ;)
01-06-2017 10:00
01-06-2017 10:00 • 1 reactie • Reageer
KimsBlog
Goede tips! Dank je!
15-05-2017 20:31
15-05-2017 20:31 • Reageer
Bonjour
Leuuk!! Hier ga ik wel wat dingetjes uit gebruiken denk ik!
02-05-2017 08:00
02-05-2017 08:00 • Reageer
lekkerereceptenvoor2
Ik krijg ieder jaar een gratis agenda. En die gebruik ik hahaha.
27-04-2017 15:19
27-04-2017 15:19 • Reageer
LivingThaGoodLife
Superleuk, en ik liep ook altijd tegen dat probleem aan. Te weinig schrijfruimte.. ga eens bedenken wat ik er dan allemaal in zou willen..
27-04-2017 01:25
27-04-2017 01:25 • Reageer