×

Yoors


Inloggen
×

Yoors


#

0 volgers
notifications_noneadd
Heb ik wel goede gewoontes?

Heb ik wel goede gewoontes?


In deze blog zou ik vertellen over mijn drie goede gewoontes. Heel erg leuk bedacht Christien, heel leuk...

Ik kan gewoon geen top drie bedenken. Ik heb zo mijn dingetjes maar zijn dat nou echt goede gewoontes of tijdslurpende gewoontes die wel een tikkie minder kunnen? 


Gewoonte no 1:  Let's clean clean clean this house!!!

Zoals sommige misschien al een beetje gemerkt hebben ben ik iemand die van een net en georganiseerd huis houd. Dat is met vier kinderen ook wel nodig. Ik heb voor elke dag een 'dagelijkse schoonmaaklijst' op de koelkast hangen. Dat moet gewoon gebeuren. Elke dag weer. Soms zelfs meerdere keren per dag zoals stofzuigen. Sjoukje die kruipt over de vloer en haar handjes raakt speelgoed aan en gaan regelmatig haar mondje in. Schoenen moeten ook uit in ons huis.(al wordt dat door familieleden niet altijd gerespecteerd en in mijn hoofd schreeuw ik het dan uit van frustratie). 

Het is geeft mij ontzettend veel rust om het huis schoon te houden en zorgt ervoor dat ik me productief en energiek voel. Het is alleen ook gelijk mijn valkuil. Als ik een slechte dag heb en niet iets gedaan krijg van mijn dagelijks lijstje dan voel me daardoor nog rotter dan ik al deed. Dan zie ik mezelf ook echt als een luilak ook al is dat iets waar ik op dat moment niets aan kan doen. Ik ben streng voor mezelf. 


Gewoonte no 2: Zal ik je helpen?

Ik weet niet zo goed of dit een gewoonte is of niet maar het is zeker wel gedrag dat aangeleerd is.  Ik kom uit een groot gezin en daar leer je om te delen. Vooral omdat het ook niet anders kan. Je kan niet egoïstisch zijn want daar wordt je gelijk wel op aangesproken of afgestraft. Vooral als een van de jongere leg. 

Ik doe veel voor anderen en streep mezelf daarvoor weg. Ik vind het een goede gewoonte dat ik mensen zo help zonder daar wat voor terug te verwachten. Ik geloof erin dat daar de wereld ook een mooier plekje van word als iedereen dat zou doen. Ik vraag regelmatig of iemand nog hulp nodig heeft. 

Maar ook hierin heb ik een valkuil. Ik streep mezelf weg. Het gaat soms ten koste van mezelf. Ik durf of kan soms moeilijk nee zeggen. Soms heb je geen zin om iemand te helpen maar ik doe het dan toch.  Dan ga ik toch over mijn grenzen en ondervind ik de volgende dag daar de negatieve consequenties van.  Ik weet niet wie bekend is met de lepeltheorie. Maar klik hier voor de uitleg. Ik ben chronisch ziek en met de medicatie die ik nu heb gaat het heel erg goed maar er zullen altijd periodes zijn waar dat in een keer om kan slaan. 


Gewoonte no 3: Let's get that medicine!

Dit lijkt misschien een beetje gek maar wat ik van mezelf een hele goede gewoonte vind is dat ik mijn medicijnen altijd op dezelfde tijd inneem en niet vergeet. Dit was niet altijd zo. Toen ik net de medicijnen had gekregen vond ik dit ontzettend moeilijk. Op dagen dat ik uit kan slapen zet ik alsnog de wekker zodat ik mijn medicijnen op tijd inneem.  Voor schildkliermedicatie is het beste om elke dag om dezelfde tijd je medicijnen een half uur voor het ontbijt in te nemen. Dat doe ik dan ook elke dag trouw. Het zit helemaal ingeburgerd in mijn ochtendroutine :). 


Dit zijn de drie gewoontes die ik met jullie wilde delen. Het zijn mijn goede gewoontes maar ook de gewoontes waar voor mij valkuilen in zitten.  Ik heb voor deze blog ook mijn lieftallige echtgenoot gevraagd wat mijn goede gewoontes zijn. Ontzettend lief antwoord vinden jullie niet? 

 

Deze blog is een onderdeel van de 30 dagen blog challenge. Elke dag schrijf ik een blog met uiteenlopende onderwerpen waarmee jullie mij en mijn gezin snel zullen leren kennen. Wil je ook meedoen hou #30dagenchallenge in de gaten. Willen jullie meedoen gebruik dan ook deze tag en geef de link van jou blog door :)

Hier de onderwerpen die ik nog moet doen:

 • Wat zit er in mijn koelkast
 • Waar ben ik in 5 jaar
 • Mijn gedachtes over het onderwijs
 • Mijn favoriete blog/vlog
 • Foto van mezelf
 • Mijn favoriete film
 • Wat maakt mij blij
 • Wat maakt mij verdrietig
 • Mijn drie slechtste gewoontes
 • Als ik de loterij zou winnen dan…
 • Waar ik spijt van heb.
 • Mijn verborgen talent
 • Mijn meest genant moment
 • Wat eet ik op een dag
 • Wat hoop ik voor mijn blog/vlog. 

jolandemooij
Dat zijn heel goede gewoontes. Maar inderdaad pas op met jezelf wegstrepen. Als je teveel over je grenzen gaat heeft niemand daar wat aan. Als je niet oppast gaat het ten koste van jezelf en niet te vergeten van je gezin.
24-12-2017 10:55
24-12-2017 10:55 • Reageer
Joa
Ook ik herken me hier wel wat in. Heel mooi gedaan.
11-02-2017 18:43
11-02-2017 18:43 • Reageer
slapeloze-nacht
echt mooi beschreven! ik herken mezelf op sommige puntjes wel!
09-02-2017 19:17
09-02-2017 19:17 • Reageer
Gertiena
Wel leuk dat je dit zo beschrijft ik herken me er wel een beetje in. Het echte poetsen volgens schema doe ik niet meer hoor maar alles altijd voor een ander wil doen ken ik ook goed. En medicijnen innemen ook want inderdaad ik ben ook schildklier patiënt dus ik neem mijn pillen mee naar boven en neem elke ochtend om 8 uur mijn medicijnen en daarna ga ik nog weer ff slapen. Leuke blog ik ga je volgen!
02-02-2017 20:00
02-02-2017 20:00 • Reageer
vlindertje73
Haahhaha grappig dat appje.... Je hebt iig een hele lijst klaar om over te bloggen. Leuk zo'n kijkje in je leven....
02-02-2017 17:27
02-02-2017 17:27 • 1 reactie • Reageer
De6klompjes
Dank je wel :)
02-02-2017 17:31
02-02-2017 17:31 • Reageer
johan_jongedijk
Ook ik ben erg secuur met tijden van medicijnen in nemen en ik houd ook graag de boel aan de kant omdat je nooit weet wie er plotseling vooe de deur kan staan.
02-02-2017 17:07
02-02-2017 17:07 • 1 reactie • Reageer
De6klompjes
Precies. Ik kom uit een groot gezin dus dan weet het het maar nooit ;)
02-02-2017 17:31
02-02-2017 17:31 • 1 reactie • Reageer
LWAlmanak
Ik ben niet zo'n held met huishouden, in feite doet mijn vrouw dat naast haar werk en hang ik zo nu en dan de was op, haal wel eens een bezem door de kamer, maar dan hebben we het ook wel gehad. Een ongeorganiseerd zooitje is ook georganiseerd ;-) Er word wat dat betreft hier wel goed geleefd en zelfs nu ik dit even snel op de laptop zit te schrijven, zitten de meiden alweer boven en is het een explosie van nagellakjes op de tafel. Ach, als het voor het eten maar weg is... Elkaar helpen is altijd goed, maar jezelf daarvoor weg cijferen... Nou nee, ik wil best mensen helpen, maar zelf ga ik toch voor. Ik zal wel moeten ivm mijn gezondheid. Kan dus resulteren in het feit dat ik vandaag zeg morgen op de koffie te komen en de volgende dag toch moet afbellen, gewoon omdat ik te moe ben. Dus jij bent, althans volgens je man een grappig persoon... Kijk, dat vind ik nou weer grappig hahahahahaha ;-)
02-02-2017 16:44
02-02-2017 16:44 • 1 reactie • Reageer
De6klompjes
Hahaha, ja een man die een vrouw grappig vind. I know, omgekeerde wereld ;))) Hier hebben de meiden ook een dikke bende gemaakt van de woonkamer. Overal ligt lego en bunchems. Maar wat je zegt als ze het maar voor het eten opruimen. Er moet ook gespeeld worden. zelfs als volwassene ;) Toen de meiden vanochtend op school waren en de jongste twee op bed lagen heb ik op de wii een dansspelletje gedaan. Buren keken wat vreemd op als ze naar binnen keken maar het is zo leuk om te doen :)
02-02-2017 16:48
02-02-2017 16:48 • 1 reactie • Reageer
lekkerereceptenvoor2
Ik keur ze goed die goede gewoonte. En je man is zeker heel lief voor je.
02-02-2017 16:30
02-02-2017 16:30 • 1 reactie • Reageer
De6klompjes
Dank je wel. Ik heb heel erg geluk dat ik mijn man zo vroeg heb leren kennen :)
02-02-2017 16:36
02-02-2017 16:36 • Reageer
DvdVelden Blog
Leuke weetjes over jou. Volgens mij heeft iedereen goede gewoontes aangeleerd of niet. Zo hang ik bij een lege toilet rol altijd een nieuwe op omdat ik het echt vervelend is als er geen wc papier is haha.
02-02-2017 16:30
02-02-2017 16:30 • 1 reactie • Reageer
De6klompjes
Ja die toiletrol inderdaad :) Dat doe ik ook altijd. Niets vervelender dan naar het toilet gaan e geen wc papier te hebben.
02-02-2017 16:37
02-02-2017 16:37 • Reageer