×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Hoe mijn ideale baan eruit zou zien!

Hoe mijn ideale baan eruit zou zien!


Af en toe denk ik na over wat ik met mijn leven wil, in de toekomst. Ik ben iemand die heel erg in het hier en nu leeft, vooral met vier kleintjes. Maar 's avonds op de bank gaan mijn gedachten daar wel eens heen. Wat ga ik doen als alle meisjes op de basisschool zitten. Dan heb ik kwart over 8 tot 2 geen kinderen in huis en wat moet ik dan met al die vrije uurtjes doen.

Ik zou werkelijk waar niet weten wat mijn droombaan zou kunnen zijn.  Ik kan dus niet zo een beroep opnoemen waarvan ik zeg, dat ik wil ik doen, daar wordt ik gelukkig van. Ik kan wel vertellen hoe mijn ideale baan eruit zou zien en dat ga ik doen. 


kinderen zijn prioriteit no. 1:

Ik heb ze niet gekregen om ze bij de kinderopvang of gastouder te brengen om zelf hele dagen aan het werk te gaan. Ik heb ze gekregen ze zijn mijn verantwoordelijkheid. Ik ben verantwoordelijk om hen te leren hoe ze zich behoren te gedragen, hoe ze voor hunzelf en anderen moeten zorgen. De eerste vier jaar is ook ontzettend belangrijk voor de hechting tussen verzorger en kind. (ik zeg bewust verzorger want niet ieder kind heeft het geluk bij zijn bio ouders te kunnen blijven), De hechting zorgt ervoor dat het kind later in het leven vertrouwd genoeg voelt bij je te komen als er iets fout gaat, maar ook wie hij/zij als vrienden uitzoekt, met wie ze later gaan trouwen ect. Jij als ouders leert een kind in de eerste vier jaar meer dan je denkt.  Wij hebben het geluk dat ik nog thuis kan blijven om voor onze kinderen te zorgen. We geven daarvoor ontzettend veel dingen op. Wij kunnen niet op vakantie, nieuwe luxeartikelen kopen of uitgebreid boodschappen doen bij de Albert heijn. Elk dubbeltje moet omgedraaid worden. Maar dat hebben we voor onze meiden over. Die verdienen de beste opvoeding. Ik en mijn man geloven oprecht dat ouders het beste weten en aanvoelen wat hun kind nodig heeft. Daar kan geen opgeleide pedagoog tegen op. (uitzonderingen daar gelaten). Als onze kleintjes op de basisschool zitten wil ik weer graag aan het werk. het kriebelt af en toe behoorlijk maar Emma en Sjoukje zijn nog zo klein en dan kom je af en toe tijd en handen tekort.  Wanneer ik aan het werk ga verwacht ik dat als er iets met mijn kinderen is, ik gelijk voor hun kan zorgen zonder veroordeeld te worden of dat iemand je maar het gevoel geeft dat je een last bent omdat je kinderen hebt. Helaas hoor ik teveel moeders in mijn omgeving die dit wel eens hebben meegemaakt. 


Je creatief kunnen ontplooien: 

Ik hou van creatief bezig zijn. Niet altijd maar wel vaak. Op dit moment ben ik helemaal into handlettering. Mijn handschrift is onleesbaar dus het is in die zin ook wel nodig. Ik mag graag kleuren, fotograferen en musisceren. 

In mijn droombaan zou daar ruimte voor zijn. Het is bewezen dat bijvoorbeeld kleuren een kans op een burn-out aanzienlijk reduceert. Ik weet niet meer waar ik dat onderzoek had gelezen maar hier kan je een beetje lezen wat ik bedoel. 


Zelf je dag invullen/organiseren:

Ik hou er niet van dat elke dag hetzelfde is.  Ik wil elke dag namelijk iets nieuws leren en niet het gevoel hebben vastgeroest te zitten in een routine. Toen ik stage liep tijdens mijn opleiding gingen de eerste weken best rap maar na een paar weken was het echt routine werk. De enige veranderlijke factor was een beetje hoe de kinderen zich gedroegen en onderwerpen van het werk dat ze moesten maken. Daarom zie ik mezelf het onderwijs niet ingaan. Hoe het onderwijs nu in elkaar steekt, past niet bij mijn visie hoe onderwijs zou moeten zijn. (daar komt later nog een blog over). Het mooie van thuis moeder zijn is dat ik elke dag weer zelf mijn dag in mag plannen, ik kan staan en gaan waar ik wil. Soms maak ik daar niet genoeg gebruik van en soms baal ik daar van. Want hoe mooi is het dat elke dag een lege bladzijde is die je zelf in kan kleuren.  Veel banen die ik heb gehad waren dodelijk voor de geest door veel dezelfde handelingen uit te voeren en geen uitdaging om jezelf te ontwikkelen. 


Bewegen is gezond: 

Het is niet natuurlijk voor ons om de hele dag te zitten of op dezelfde plek te staan. Hoeveel van jullie lopen met rugklachten of gewrichtspijn? Weinig beweging is een grote boosdoener. Ik kon als kind al niet stilzitten, ook al ben ik als volwassene een stuk rustiger ik zit bijna nooit stil. Alleen tijdens het bloggen of een leuke film. Mijn droombaan zou genoeg variatie geven in bewegen en rustig zitten/staan.  


De menstruatiecyclus heeft invloed op hoe ik presteer:

Misschien herkent niet elke vrouw zich hier in maar ik heb dit heel extreem.  In de week van de menstruatie heb ik zoveel pijn dat ik amper kan zitten en lopen. De kramp zit in mijn buik, onderrug en bovenbenen. Naweeën is er niets bij ondanks pijnstilling.  Het liefst lig ik dan. Vaak doe ik dan dingen die ik liggend of zittend kan doen. Ik ben dan meestal zeer kortaf en wil dingen zo efficient mogelijk doen. Bij uitstek is dit de ideale tijd om mijn boekhouding op orde te brengen, weekmenu's samen te stellen en de hele maand in te plannen wat ik moet doen. Dat doe ik dan ook. Het huishouden blijft dan liggen omdat het voor mij fysiek te veel gevraagd is om bijvoorbeeld een stofzuiger door de kamer heen te halen. 

In de tweede week krijg ik weer meer energie. Ik knal door het huishouden heen. Hup huis aan kant, maaltijden vast klaarmaken en invriezen voor de 'luie' dagen. Ik ben veel buiten te vinden met de meiden en er wordt lekker gedanst, gerend en gewandeld. 

De derde week is een beetje zoals de tweede week maar vaak begin ik dan een beetje emotioneler te worden. Dan ben ik weer minder buiten en meer binnen te vinden. Heerlijk aan de knutsel. Dan krijg ik volop ideeën voor blogonderwerpen, hoe ik mijn huishouden beter kan organiseren of  gezelliger maken. De creatieve kant komt helemaal na boven. 

De week voor de menstruatie is voor mij en bas vaak een ellendige periode. Ik zit dan nooit helemaal lekker in mijn vel. Veel huilen, balen van mezelf en gewoon superchagerijnig zonder een goede aanwijsbare reden.  Ik denk dat je mijn gedrag wel onder PMS valt. Ik voel t aankomen, ik probeer het tegen te houden maar dat lukt gewoon niet. Vaak heb ik niet eens in de gaten dat als ik me zo rot voel dat het een week voor menstruatie is maar zodra de 'flow' komt is het elke keer van ooohhh, ik moest ongesteld worden. Deze week trek ik me het liefst terug en wil ik niemand om mij heen hebben. Ik ben dan op mijn creatiefst en mag graag foto's maken, kleuren en tekenen maar ook koken is dan een van mijn favoriete bezigheden.  Vaak ben ik ook bezig met de kasten opnieuw inrichten zodat de spullen logischer liggen. 

Als er een baan zou bestaan die zo rekening zou houden met hoe ik ben en voel tijdens mijn cyclus zou geweldig zijn. Het is ontzettend moeilijk om iets te doen wat op dat moment tegen je gevoel in gaat of waar je net die week meer moeite mee hebt dan andere weken. 


Mijn droombaan is vooral een baan die rekening houd met wie ik ben, gebruik maakt van mijn sterke punten, die me laat ontwikkelen. Welke baan dat is geen idee. Moeder zijn en het thuisfront op rolletjes te laten lopen maakt me in ieder geval erg gelukkig.


 

Deze blog is een onderdeel van de 30 dagen blog challenge. Elke dag schrijf ik een blog met uiteenlopende onderwerpen waarmee jullie mij en mijn gezin snel zullen leren kennen. Wil je ook meedoen hou #30dagenchallenge in de gaten. Willen jullie meedoen gebruik dan ook deze tag en geef de link van jou blog door :)

 Hier de onderwerpen van deze week. Doe met me mee!

  • Meest trots moment
  • Wat is je grootste angst
  • Jouw favoriete lied of top 5
  • 5 doelen waarmee je bezig bent
  • Wat zit er in mijn tas
  • 10 favoriete gerechten/snacks
  • Leukste reis ooit

 Jan de oudijzerman
De perfecte baan? Is denk hoe kijk je er zelf tegenaan. Ik fiets vind ik perfect rond.Met inkopen voor 1 baas en met mijn vrachtwagen was het wel dat ik meer geld in mijn portemonnee vond.Maar dat bracht me geen geluk.Nee ik ging inwendig steeds meer stuk. Nu hebben we en kunnen we minder vaak uiteten naar hotels en anders weg. En ja de kindjes ervaren dit soms als pech. Maar dit is waar wat ik zeg. Ik ben nu vrij.En dat maakt me met minder. Blij. Dus ja ik heb voor mezelf de beste baan.En ga ervanuit dat dit zo door blijft gaan.:) Groet van Jan
26-01-2017 13:44
26-01-2017 13:44 • Reageer
MonsterMam
Een ideale job, in een maatschappij die gefocust is op copypaste arbeid en wegwerpwerknemers... succes. En weet iets te zeggen als je zoiets vind, zal dan ook komen solliciteren. XD
25-01-2017 10:09
25-01-2017 10:09 • 1 reactie • Reageer
De6klompjes
Haha :) Als ik zo'n job vind zal ik dat met grote koeienletters kenbaar maken :)
25-01-2017 10:41
25-01-2017 10:41 • Reageer
With love photography
Hier ook echt last van extreme PMS. Bah! En (behalve pijnstillers slikken) is er ook niet echt iets tegen te doen... Misschien muurschilderingen maken ene optie? Heb ik een hele tijd gedaan en het is zó leuk!!!
24-01-2017 09:19
24-01-2017 09:19 • 1 reactie • Reageer
De6klompjes
dat lijkt me enorm leuk maar dan zal ik met tekenskills wel drastisch moeten verbeteren. Denk niet dat Bas het gaat waarderen als ik allemaal koppotertjes op de muren zet ;)
24-01-2017 09:27
24-01-2017 09:27 • 1 reactie • Reageer
Ingrid Tips en meer
Succes bij je zoektocht :)
23-01-2017 16:10
23-01-2017 16:10 • Reageer
lekkerereceptenvoor2
Oei. Als ik het zo lees dan is een werken vanuit huis een goede optie. Misschien iets met voetreflex of acupressuur. Succes.
23-01-2017 11:35
23-01-2017 11:35 • 1 reactie • Reageer
De6klompjes
Ik heb gelukkig nog even om te zien wat ik wil gaan doen :) The sky is the limit zeggen ze wel eens. Voor nu geniet ik enorm van het moederschap.
23-01-2017 15:05
23-01-2017 15:05 • 1 reactie • Reageer
Forever FeelGood
Misschien kan ik je helpen? Werken vanuit huis op tijden dat het jou uitkomt vanaf een paar uur per week. Ik kan je laten zien wat de mogelijkheden zijn. Kijk eens op www.ffgmarketing.nl
23-01-2017 10:20
23-01-2017 10:20 • Reageer
Sofievdb
Leuke tekst! Herkende wel veel van hoe je gedroomde job eruit zou moeten zien. Gelukkig moet ik niet meer gaan werken en kan ik doen waar ik zin in heb
22-01-2017 22:22
22-01-2017 22:22 • Reageer