×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Mijn meest genânt moment.

Mijn meest genânt moment.


Deze blog heb ik zo lang mogelijk proberen uit te stellen van de 30 dage challenge. Nu zal ik er toch aan moeten geloven. Het is niet dat ik niet genoeg genante dingen heb meegemaakt, nee daar heb ik genoeg van om uit te kiezen. Maar het heet niet voor niets een genant moment maar ik heb eentje uitgekozen. Ik wil van tevoren zeggen dat het beetje vies gaat worden. Ik schaam me er best voor maar ik denk dat dit meer vrouwen overkomt en er bijna niet over gepraat wordt. Vandaar dat ik dit toch in de groep wil gooien .

Ik was zwanger van mijn eerste baby en was iets over de 40 weken zwanger. Ik kon niet wachten tot de bevallling zou beginnen. Ik was de uitgerekende datum gepasseerd en wilde die kleine nu ontmoeten. Ik was heel erg ongeduldig.

Ik was een avondje onrustig en ging naar het toilet. Niet zo bijzonder met een baby die op je blaas stuitert. Ik ging naar de badkamer om mijn handen te wassen en wilde ook nog een keertje tanden poetsen want ik ergerde me aan die vieze smaak in me mond. Ik pakte de tandenborstel en toen gebeurde het. Mijn ondergoed en badkleed werd zeiknat. Het lukte maar niet om het op te houden en kon midden in de nacht mijn kleding verschonen en het badkleed. Ik naar bed gegaan en vertelde mijn man wat er was gebeurd. Ik heb daarna de verloskundige gebeld en die kwam langs. Ik schaamde me zo erg. Ik had geen weeën niets en moest ze toch inwendig onderzoek doen en kijken of het vruchtwater was. Helaas het was geen vruchtwater wat ik verloor maar urine. Ook al was ik net naar het toilet geweest, blijkbaar had de baby zo gezeten dat ik niet goed uit had kunnen plassen en toen ik in de badkamer stond bewoog dame zo dat in een keer mijn blaas werd geleegd zonder dat ik daar controle over had. Sindsdien toch bang om weer zo'n ongeluk(je) te krijgen en ging daarna als een malle bekkenbodemoefeningen doen.

Bij de andere zwangerschappen heb ik dat gelukkig niet zo meegemaakt. Helaas geeft vier kinderen baren wel een enorme klap op je bekkenbodemspieren. Ik ben bij de bekkenfysio geweest en dat heeft heel erg goed geholpen. Ik liep krom van de pijn en moest om de 20 minuten naar het toilet ook al hoefde ik niet echt maar die pijn.

Nu ben ik een dik jaar verder na de geboorte van ons vierde kindje en durf weer gerust 2 uur lang in de auto te rijden omdat de bekkenbodemfysio zo goed geholpen heeft tegen de pijn en aandranggevoel. Dat kon ik een jaar geleden echt niet. Ik wou dat er voor en na je bevalling meer informatie zou worden gegeven over je bekkenbodem en hoe je vroegtijdig problemen kan signaleren voordat het erger wordt. Ik had namelijk na mijn tweede bevalling al veel pijn en kon en durfde veel dingen niet omdat ik vaak naar de wc moest en pijn had. De dokter vond alles er normaal uit zien en ik kreeg het gevoel dat het tussen mijn oren zat want ja alles ziet er normaal uit. Uiteindelijk had ik een veel te hoge spierspanning en spieren leren ontspannen die je niet kan zien is lastig.

Als je bijvoorbeeld een zere nek hebt zie je vaak dat je je schouders omhoog haalt, dan kan je in de spiegel zien dat je ze moet ontspannen. Maar down under gaat dat nogal lastig, dan moet je leren voelen wanneer iets ontspannen is of gespannen en hoe je de controle terug moet krijgen.

Ik ben uiteindelijk heel erg blij dat ik toch op mijn strepen heb gestaan mij door te laten sturen naar de gyneacoloog om te kijken waarom ik zoveel pijn had ook al schaamde ik me diep. Vooral om mijn leeftijd en dat ik 'oude' vrouwen kwaaltjes had. Want dat was toch niet normaal als je dat als jonge vrouw hebt. Ik denk dat als er meer aandacht voor de bekkenbodem is dat de schaamte een stuk minder is en vrouwen sneller hulp zullen zoeken en weten waar ze hulp moeten zoeken.

Deze blog is een onderdeel van de 30 dagen blog challenge. Elke dag schrijf ik een blog met uiteenlopende onderwerpen waarmee jullie mij en mijn gezin snel zullen leren kennen. Wil je ook meedoen hou #30dagenchallenge in de gaten. Willen jullie meedoen gebruik dan ook deze tag en geef de link van jou blog door :)

Hier de onderwerpen die ik nog moet doen:

  • Wat zit er in mijn koelkast
  • Mijn verborgen talent
  • Wat eet ik op een dag
  • Wat hoop ik voor mijn blog/vlog.


blogjessica1990
wat knap beschreven
13-12-2017 04:25
13-12-2017 04:25 • Reageer
Gertiena
ik ken die schaamte zo goed na de geboorte van mijn 2e kind was ik na de geboorte compleet incontinent en liep het me zo weg zonder dat ik wat voelde ik schaamde me ook dood heb wel een half jaar lang luiers gedragen en met behulp van fysio is het weer goed gekomen. maar ik heb nu een overactief bekkenbodem en daardoor weer ellende ook hier heb ik bekkenfysio voor gehad maar is nu weer slechter :( maar komt ook vast wel weer goed hoop ik. goed van jou dat je hierover hebt geblogt
29-03-2017 21:13
29-03-2017 21:13 • Reageer
lekkerereceptenvoor2
Kan me voorstellen dat je dit niet direct openbaar wilde maken. Goed dat je op onderzoek bent uitgegaan.
19-03-2017 11:28
19-03-2017 11:28 • Reageer
marthangel
Heel herkenbaar, hier ook een jaar na de bevalling nog bekken- en bekkenbodemproblemen door te hoge spierspanning.
18-03-2017 10:07
18-03-2017 10:07 • Reageer
Leonie Fotografie
Wauw wat heb je dit prachtig gemaakt
17-03-2017 22:13
17-03-2017 22:13 • Reageer
Ingrid Tips en meer
Openhartig blog en herkenbaar voor velen.
17-03-2017 19:54
17-03-2017 19:54 • Reageer
Candy
Tja, dat zijn dingen die je helaas niet altijd in de hand hebt. Gelukkig heeft de fysio geholpen
17-03-2017 16:01
17-03-2017 16:01 • Reageer
Diana-01
Schamen is nergens voor nodig ik vond het heel erg voor je toen ik de blog las.
17-03-2017 14:02
17-03-2017 14:02 • Reageer
Bloggerda
Helemaal niet raar hoor, ik snap de schaamte zeker wel maar wij vrouwen, herkennen dit zeker.
17-03-2017 11:01
17-03-2017 11:01 • Reageer
Veronique
Ik denk nu komt het...hihi nee hoor niks om je voor te schamen. Zeker vandaag de dag niet meer met om elk uur reclame voor Tena lady. Inderdaad het is een aanslag op je lijf die soms zwaar onderschat word. Maar gelukkig zijn ze nu wel zover dat er meer bekend is en meer hulpmiddelen ofwel oefeningen voor zijn
17-03-2017 09:56
17-03-2017 09:56 • Reageer