Grayscale kleurplaat

Grayscale kleurplaat


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Sinds november 2015 ben ik verslaafd geraakt aan het kleuren. In het begin kocht ik eigenlijk elk boek wat ik leuk vond, later zocht ik meer specifieker op wat ik wel en niet leuk vond, want er is eigenlijk teveel kleus. Mijn meest favoriete kleurplaten zijn grayscale platen, die zijn vergelijkbaar met zwart/wit foto's. Het lijkt makkelijk om ze in te kleuren, de lichtste kleuren op de lichtste delen, donkerste kleuren op de donkerste delen en alles ertussenin, maar het is soms toch moeilijker dan zo simpel invullen. Je moet soms toch ook kleuren met elkaar mengen om een mooi verloop te krijgen en zoals in het geval van deze plaat die mijn meest favoriete is, staat ook op mijn desktop van mijn pc, moet je ook nog eens alle haartjes intekenen. Met de kat hieronder alleen ben ik al zo'n 3 uur totaal bezig geweest om hem naar mijn zin te krijgen.

Het voordeel van  grayscale is wel weer dat alle schaduwen er al in zitten, je hoeft niet meer met grijs oid te werken om er schaduw in te krijgen. Ook kun je op deze manier levensechte foto's inkleuren.


Ik wilde dus in mijn eerste blog hier deze grayscale kleurplaat met jullie delen. Hij komt uit het boek Adorable animals grayscale  van Jane Maday en heet A perfect perch. Ik heb hier gebruik gemaakt van Faber Castell Polychromos potloden, ook weer mijn meest favoriete kleurmateriaal.


signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.8 / 5 (6 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Wat is die mooi
| 19:53 |
Dankje! Ja, er zijn heel veel soorten grayscale kleurboeken te koop, ik vind ze voornamelijk op Amazon. Het boek waar deze kat uit is zijn tekeningen van iemand waar ik jaren geleden ook weleens 3D plaatjes van had en zo zijn er meer met handgetekende platen, maar veel grayscale boeken zijn ook van echte foto's gemaakt.  Dan heb je bloemen, dieren, landschappen, boerderijtjes, vuurtorens enz enz, zelfs sporten, auto's enzo. Dat kan je zelf dus ook, een mooie foto in grayscale uitprinten en inkleuren. Alleen dan nooit met nat werken, printerinkt kan niet tegen water, gewone potloden gaat wel.
| 11:12 |
Mooi gedaan! De basistekening staat dus in een kleurboek? Gaaf!
| 14:55 |
Heel mooi gedaan. Volgtip: DiniedeZeeuw.
| 18:06 |
Dankjewel! Hoe vind ik de mensen zelf dan? Ik ben wel vanaf september vorig jaar lid, maar kwam er steeds niet op tot ik vorige week ineens mail kreeg en er nu wel overal bij kan. Maar ik ben pas zover dat ik onderwerpen kan vinden, LOL!!
| 19:22 |
Als je een zoekterm invoert vind je onderwerpen en eronder leden.
| 19:24 |
Top, bedankt, ik ga gelijk kijken
| 19:27 |
Graag gedaan, denk dat haar blogs je aanspreken.
| 19:28 |
mooi gekleurd, met name de blauwe bloemen.
| 14:07 |
Thanks! Ik vond ze op korenbloemen lijken en ben nogal gek op blauw, kwam mooi uit
| 19:21 |
Wat een mooi plaatje 
| 10:47 |
Dankjewel Aaricia
| 19:20 |
Dankje wel Hans. Het was ff zoeken hoe ik de pagina moest maken, nu nog eens zien waar ik hem op yoors kan terugvinden, LOL!!
| 19:28 |
Welkom!
Die heb je prachtig gekleurd!
| 19:23 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
private lease goedkoop
private lease goedkoop
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen