×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Mandala nr 12 van start tot finish

Mandala nr 12 van start tot finish


Zoals beloofd zou ik een keer een mandala blog maken van start tot finish. Nou, hier is nr 12 dan, ik heb hem redelijk simpel gehouden, niet teveel details met allerlei patroontjes enz, maar wel veel cirkels tekenen enz. Soms zijn de foto's een klein beetje overbelicht linksonder. Dat komt door de flits die ik soms moet gebruiken, maar ook bewerk ik ze in photoshop zodat het zwart zwarter wordt en het wit witter. Daar kun je dan soms een vreemd effect door zien. Niettemin is het wel te zien wat ik gedaan heb. Ook deze mandala is weer in mijn boek met 30x30cm papier gemaakt en deze is denk ik zo'n 25-27cm doorsnede, heb hem niet gemeten.

Ik begon met een paar cirkels te maken met mijn passen vanuit het midden, omdat ik nog niet wist wat ik ging doen. Daarna met een gradenboog in 8 stukken verdeeld en lijnen getrokken .Toen besloot ik dat ik rondom kleine cirkels wilde, dus de middencirkel genomen en die buitenop gemaakt. Daarna vond ik dat tussen de middencirkel en de buitenste ook cirkels moesten komen. Alles overlapt een beetje. Toen nog tussen de buitenste cirkels extra bogen gemaakt en vond ik dat alle cirkels een dubbele lijn moesten krijgen.

En dan gaan we zitten bedenken, wat doen we ermee. Eerst maar de eerste cirkelrand met pen overtrekken en zorgen dat ze dakpansgewijs op elkaar liggen. Ik besloot dat ze aan elkaar moesten zitten dus ik gebruikte een Zentangle patroontje zodat het net is of er een elastiekje omheen zit.

Lijntjes ini de cirkels getekend met in het midden een stukje wit galeten. En ik heb met mijn passer nog 4 grote cirkels voor de buitenste cirkels langs gemaakt met daarin steeds weer een cirkel en eromheen inkleuren

De middencirkel is een soort tandwiel geworden en de buitenste grote cirkel heb ik eerst lijntjes getekend, toen steeds boven en onder een klein stukje naar de hoek afgetekend en ingekleurd

Tussen de 2 grote cirkels heb ik nog dicht bij elkaar schuine lijntjes getekend en toen de grote en kleine halve cirkels bepaald wat op en over elkaar moest komen alsof alles in elkaar gevlochten is en dat ook weer met pen overgetrokken. Je ziet het niet, maar ik had bij 1 van die cirkels een foutje gemaakt en heb daar met witte gelpen gecorrigeerd

En voila, hier is dan Mandala nr 12 helemaal af. De grote bogen ook met een soort Zentangle patroon ingevuld, de tandwielen alleen maar een schaduwrandje gemaakt bij elke tand. Deze is ook een klein beetje overbelicht, anders kreeg ik hem niet goed door de foto en flits.
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties