×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Er is leven na de drank.

Er is leven na de drank.


                                 Er is leven, leven na de drank. Life changing.

                                            51e13361ff74bf8c96ae3d504727cc1d_medium.

​Vier maanden geleden ben ik radicaal gestopt met de drank. Nooit meer aangeraakt. Het is een eenzaam gevecht, iets waar je niet niet graag over praat met de buitenwereld. Nooit had ik gedacht dat ik het kon. Stoppen met mijzelf verdoven, mijzelf verstoppen. Maar ik deed het wel. Omdat ik moest.

8 Juni 2017 hoorde ik van mijn huisarts dat mijn leverwaardes verdriedubbeld waren. Mede door vele medicatie die ik door een operatie en twee ziekenhuis opnames had gehad. Huilend hoorde ik aan dat ik zeker een maand niets meer mocht drinken. Want anders zou het leven heel anders kunnen lopen. Leverziektes zijn heftig en ik merk nu ook wat ik mijzelf heb aangedaan.

De rook in mijn hoofd is weg, maar mijn emoties (goede en slechte) komen wel harder binnen dan ooit tevoren. Ik moet echt opnieuw leren functioneren. Het is een levensles wat ik mee maak. Zo leer ik nu dat ik bij heftige emoties compleet anders reageer dan hiervoor. Eigenlijk heel simpel omdat ik nu nuchter ben. Net zoals bij vele normale andere mensen.

Maar omdat ik niet meer vlucht naar de fles, komen ze helder en keihard binnen bij mij. Het voordeel is echter dat ik nu eindelijk alles beter kan gaan verwerken en nieuwe grenzen ga zetten voor mijzelf. En dat de meeste emoties opgelost worden, en niet zoals ik gewend was met drank, anders zijn de emoties er gewoon weer terug volgende dag. Makkelijk is het niet, maar ik ga er best goed mee om (hoor ik van de mensen om mij heen).

                3fb22ac8c61fb4c3b70273375536bf7b_medium.

​Voor het eerst in mijn leven begin ik trots te worden op mijzelf. Want sporten heeft de fles vervangen. Ik ben sinds 8 Juni (vier maanden bijna) 15,6 kilo afgevallen. Dat was een droom voor mij.

Ik wandel regelmatig 5, 8, 10 kilometer. En ik sport twee keer in de week samen met mijn fysio. Soms is het moeilijk als ik stress heb, of verdriet. Het is zo verleidelijk om te drinken als het leven moeilijk is. Maar alcohol drinken ik doe het nooit meer. Ik zou het zo lusten. Lekker koud biertje, whisky, wit wijntje. Maar alles wat ik nu terug win, daar kan geen glas alcohol tegen op.

Ik heb een tweede kans gekregen in mijn leven, en die pak ik met twee handen vast. Samen met een legertje fantastische hulpverleners om mij heen. Deze mensen zijn erg veel waard voor mij en ben ze allemaal erg dankbaar dat ze er onvoorwaardelijk voor mij zijn. Op weg naar een waar ik eindelijk op eigen benen leer te staan. Het kost veel tijd, maar ik maak de tijd ervoor vrij. Ik wil dat mijn gezin trots word op mij. En ik wil trots worden op mijzelf. Ben al een beetje trots op mij.

 

                      b4097fe0c89299308ca2818e693158d3_medium.

 

​Ik wil een medeschrijver onder ons een warm hart toe dragen. Motorfietsgerrit, samen met mij in deze strijd. Ik heb zijn hand vastgepakt, en ik laat hem niet los in deze duivelse strijd die mensen goed kunnen veroordelen, maar niet altijd kunnen of willen begrijpen. Dankzij Gerrit weet ik dat ik niet alleen ben, en zo hij uiteraard ook niet. Plazilla heeft ons al lang geleden samen gebracht, en daar ben ik zeer blij mee. Wij zijn samen nooit alleen. En ik denk nog velen met mij, Gerrit natuurlijk ook niet.

                  b953ed3fcc1d9f7d25ae481a606781cd_medium.

​Ik ben blij dat ik opnieuw kan beginnen, al is het soms best wankel (deze keer niet door de drank). Ik ben zeer dankbaar met een nieuwe kans. En ik ben nog blijer dat al die kilo's eraf vliegen, en nu ook de emotionele bagage ook voorgoed op gaan ruimen. Heb alleen geen leuke kleding meer omdat echt alles te groot is.. Maar nog even volhouden, want ik ben er nog niet. Wil nog meer afvallen. Rond de 75 kilo ben ik tevreden.

Ik roep al een tijdje een woord, een woord waar ik mee afsluit. Een woord voor iedereen.

​                                                LEEF....

 

​Liefs voor alle lezers. Hier op plazilla, op Monique's verhalen op facebook, op google. Bedankt voor de berichtjes, bedankt voor het lezen. Ik waardeer het zo erg. Het geeft mij kracht om mijn doel te gaan halen.

Liefs,

​Knokker alias Monique


  

              

 

      

Verwijder dit blok d.m.v. de rode knop met het kruisje en sleep nieuwe blokken hiernaartoe. Het rode kruisje krijg je te zien door op deze tekst te klikken. Bekijk het filmpje hieronder voor een korte uitleg over het slepen van blokken.

                                 Er is leven, leven na de drank. Life changing.

                                            51e13361ff74bf8c96ae3d504727cc1d_medium.

​Vier maanden geleden ben ik radicaal gestopt met de drank. Nooit meer aangeraakt. Het is een eenzaam gevecht, iets waar je niet niet graag over praat met de buitenwereld. Nooit had ik gedacht dat ik het kon. Stoppen met mijzelf verdoven, mijzelf verstoppen. Maar ik deed het wel. Omdat ik moest.

8 Juni 2017 hoorde ik van mijn huisarts dat mijn leverwaardes verdriedubbeld waren. Mede door vele medicatie die ik door een operatie en twee ziekenhuis opnames had gehad. Huilend hoorde ik aan dat ik zeker een maand niets meer mocht drinken. Want anders zou het leven heel anders kunnen lopen. Leverziektes zijn heftig en ik merk nu ook wat ik mijzelf heb aangedaan.

De rook in mijn hoofd is weg, maar mijn emoties (goede en slechte) komen wel harder binnen dan ooit tevoren. Ik moet echt opnieuw leren functioneren. Het is een levensles wat ik mee maak. Zo leer ik nu dat ik bij heftige emoties compleet anders reageer dan hiervoor. Eigenlijk heel simpel omdat ik nu nuchter ben. Net zoals bij vele normale andere mensen.

Maar omdat ik niet meer vlucht naar de fles, komen ze helder en keihard binnen bij mij. Het voordeel is echter dat ik nu eindelijk alles beter kan gaan verwerken en nieuwe grenzen ga zetten voor mijzelf. En dat de meeste emoties opgelost worden, en niet zoals ik gewend was met drank, anders zijn de emoties er gewoon weer terug volgende dag. Makkelijk is het niet, maar ik ga er best goed mee om (hoor ik van de mensen om mij heen).

                3fb22ac8c61fb4c3b70273375536bf7b_medium.

​Voor het eerst in mijn leven begin ik trots te worden op mijzelf. Want sporten heeft de fles vervangen. Ik ben sinds 8 Juni (vier maanden bijna) 15,6 kilo afgevallen. Dat was een droom voor mij.

Ik wandel regelmatig 5, 8, 10 kilometer. En ik sport twee keer in de week samen met mijn fysio. Soms is het moeilijk als ik stress heb, of verdriet. Het is zo verleidelijk om te drinken als het leven moeilijk is. Maar alcohol drinken ik doe het nooit meer. Ik zou het zo lusten. Lekker koud biertje, whisky, wit wijntje. Maar alles wat ik nu terug win, daar kan geen glas alcohol tegen op.

Ik heb een tweede kans gekregen in mijn leven, en die pak ik met twee handen vast. Samen met een legertje fantastische hulpverleners om mij heen. Deze mensen zijn erg veel waard voor mij en ben ze allemaal erg dankbaar dat ze er onvoorwaardelijk voor mij zijn. Op weg naar een waar ik eindelijk op eigen benen leer te staan. Het kost veel tijd, maar ik maak de tijd ervoor vrij. Ik wil dat mijn gezin trots word op mij. En ik wil trots worden op mijzelf. Ben al een beetje trots op mij.

 

                      b4097fe0c89299308ca2818e693158d3_medium.

 

​Ik wil een medeschrijver onder ons een warm hart toe dragen. Motorfietsgerrit, samen met mij in deze strijd. Ik heb zijn hand vastgepakt, en ik laat hem niet los in deze duivelse strijd die mensen goed kunnen veroordelen, maar niet altijd kunnen of willen begrijpen. Dankzij Gerrit weet ik dat ik niet alleen ben, en zo hij uiteraard ook niet. Plazilla heeft ons al lang geleden samen gebracht, en daar ben ik zeer blij mee. Wij zijn samen nooit alleen. En ik denk nog velen met mij, Gerrit natuurlijk ook niet.

                  b953ed3fcc1d9f7d25ae481a606781cd_medium.

​Ik ben blij dat ik opnieuw kan beginnen, al is het soms best wankel (deze keer niet door de drank). Ik ben zeer dankbaar met een nieuwe kans. En ik ben nog blijer dat al die kilo's eraf vliegen, en nu ook de emotionele bagage ook voorgoed op gaan ruimen. Heb alleen geen leuke kleding meer omdat echt alles te groot is.. Maar nog even volhouden, want ik ben er nog niet. Wil nog meer afvallen. Rond de 75 kilo ben ik tevreden.

Ik roep al een tijdje een woord, een woord waar ik mee afsluit. Een woord voor iedereen.

​                                                LEEF....

 

​Liefs voor alle lezers. Hier op plazilla, op Monique's verhalen op facebook, op google. Bedankt voor de berichtjes, bedankt voor het lezen. Ik waardeer het zo erg. Het geeft mij kracht om mijn doel te gaan halen.

Liefs,

​Knokker alias Monique


  

              

 

      

Verwijder dit blok d.m.v. de rode knop met het kruisje en sleep nieuwe blokken hiernaartoe. Het rode kruisje krijg je te zien door op deze tekst te klikken. Bekijk het filmpje hieronder voor een korte uitleg over het slepen van blokken.

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken. Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

Beloon de maker en jezelf

Word gratis lid.Karin van der Straaten
geweldig, dat is petje af voor jou..je kunt het..volhouden hoor
22-10-2017 19:32
22-10-2017 19:32 • 1 reactie • Reageer
knokker positief
Ik doe zo mijn best. Schrijven helpt mij erg.
24-10-2017 22:47
24-10-2017 22:47 • 1 reactie • Reageer
erkaryam
je bent goed bezig, moedig van je om je leven om te gooien heel veel succes
30-09-2017 12:45
30-09-2017 12:45 • 1 reactie • Reageer
knokker positief
Zo lief.. Ik doe het cold turky. Maar het is moeilijk. Gelukkig schrijf ik weer. Dat helpt mij x
05-10-2017 20:27
05-10-2017 20:27 • Reageer
Bloggerda
Wat supergoed van je. Topper.
30-09-2017 00:36
30-09-2017 00:36 • 1 reactie • Reageer
knokker positief
Dank je wel lieverd. Misschien een leuke naam als ik klaar ben met knokker.. Topper.. xxx
05-10-2017 20:28
05-10-2017 20:28 • 1 reactie • Reageer
Albert van den Berg
Drank is nooit een uitweg, alleen verdoving en opschuiven van het probleem. Je mag gerust trots zijn op jezelf, goed dat andere mensen je geholpen hebben, maar jij hebt het gedaan.
29-09-2017 22:16
29-09-2017 22:16 • 1 reactie • Reageer
knokker positief
Lief lief lief. Nu ik hier zit na een heftige middag snackend naar een glas verdoving.. Maar ik doe het niet, nu niet meer nooit niet meer. Emoties zijn heftig nu ik helder ben. Maar ik ben sterk. xxx
05-10-2017 20:29
05-10-2017 20:29 • Reageer
Encaustichris
Je mag heel erg trots zijn op jezelf!! Heel goed bezig!
29-09-2017 21:35
29-09-2017 21:35 • 1 reactie • Reageer
knokker positief
Trots ben ik wel, maar laat het niet toe. Kan moeilijk aardige dingen over mijzelf zeggen. Moet ik zeker gaan leren, alles op zijn tijd. xx
05-10-2017 20:30
05-10-2017 20:30 • Reageer
weirdmommy
Supergoed van je. Hier is mijn redding de zwangerschap geweest. Vanaf t moment dat ik zwanger was smaakte me de alcohol niet meer. Ik snapte niet hoe dat kon. Ik die elke dag n fles jenever op kon zuipen alsof t water was. Of 6 halve liters. Luste ineens ging alcohol meer. Totdat ik n paar dagen overtijd was en met mijn man stond te praten in de kamer en ineens uit t niks moest overgeven. Mijn man zei...ga jij eens even een testje kopen. Nou zo positief als wat. Mijn dochter is nu 4 en ik drink nu al bijna 5 jaar niet meer. Ik zeg altijd...van alcoholist naar moeder. T beste wat me ooit is overkomen. Nooit geen drank meer voor mij.
29-09-2017 18:04
29-09-2017 18:04 • 1 reactie • Reageer
knokker positief
Weirdmommy, the best mommy!!! Ik ben van moeder naar nuchter gegaan. Leven gaat zoals het moet gaan. Nu ben ik sterk en mijn kids zijn 17 en 14. Gelukkig kan ik laten zien dat het geen fijn leven is geweest. Alles komt goed. Trots op jouw schat. Jij bent niet weird. geloof ik niets van. xxx
05-10-2017 20:32
05-10-2017 20:32 • 1 reactie • Reageer
Hetty
Complimenten en ga vooral zo door!
29-09-2017 17:55
29-09-2017 17:55 • 1 reactie • Reageer
knokker positief
Dank je wel lieve Hetty. Ik blijf posten.. xxx
05-10-2017 20:33
05-10-2017 20:33 • Reageer