Er is leven na de drank.

Er is leven na de drank.


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

                                 Er is leven, leven na de drank. Life changing.

                                            51e13361ff74bf8c96ae3d504727cc1d_medium.

​Vier maanden geleden ben ik radicaal gestopt met de drank. Nooit meer aangeraakt. Het is een eenzaam gevecht, iets waar je niet niet graag over praat met de buitenwereld. Nooit had ik gedacht dat ik het kon. Stoppen met mijzelf verdoven, mijzelf verstoppen. Maar ik deed het wel. Omdat ik moest.

8 Juni 2017 hoorde ik van mijn huisarts dat mijn leverwaardes verdriedubbeld waren. Mede door vele medicatie die ik door een operatie en twee ziekenhuis opnames had gehad. Huilend hoorde ik aan dat ik zeker een maand niets meer mocht drinken. Want anders zou het leven heel anders kunnen lopen. Leverziektes zijn heftig en ik merk nu ook wat ik mijzelf heb aangedaan.

De rook in mijn hoofd is weg, maar mijn emoties (goede en slechte) komen wel harder binnen dan ooit tevoren. Ik moet echt opnieuw leren functioneren. Het is een levensles wat ik mee maak. Zo leer ik nu dat ik bij heftige emoties compleet anders reageer dan hiervoor. Eigenlijk heel simpel omdat ik nu nuchter ben. Net zoals bij vele normale andere mensen.

Maar omdat ik niet meer vlucht naar de fles, komen ze helder en keihard binnen bij mij. Het voordeel is echter dat ik nu eindelijk alles beter kan gaan verwerken en nieuwe grenzen ga zetten voor mijzelf. En dat de meeste emoties opgelost worden, en niet zoals ik gewend was met drank, anders zijn de emoties er gewoon weer terug volgende dag. Makkelijk is het niet, maar ik ga er best goed mee om (hoor ik van de mensen om mij heen).

                3fb22ac8c61fb4c3b70273375536bf7b_medium.

​Voor het eerst in mijn leven begin ik trots te worden op mijzelf. Want sporten heeft de fles vervangen. Ik ben sinds 8 Juni (vier maanden bijna) 15,6 kilo afgevallen. Dat was een droom voor mij.

Ik wandel regelmatig 5, 8, 10 kilometer. En ik sport twee keer in de week samen met mijn fysio. Soms is het moeilijk als ik stress heb, of verdriet. Het is zo verleidelijk om te drinken als het leven moeilijk is. Maar alcohol drinken ik doe het nooit meer. Ik zou het zo lusten. Lekker koud biertje, whisky, wit wijntje. Maar alles wat ik nu terug win, daar kan geen glas alcohol tegen op.

Ik heb een tweede kans gekregen in mijn leven, en die pak ik met twee handen vast. Samen met een legertje fantastische hulpverleners om mij heen. Deze mensen zijn erg veel waard voor mij en ben ze allemaal erg dankbaar dat ze er onvoorwaardelijk voor mij zijn. Op weg naar een waar ik eindelijk op eigen benen leer te staan. Het kost veel tijd, maar ik maak de tijd ervoor vrij. Ik wil dat mijn gezin trots word op mij. En ik wil trots worden op mijzelf. Ben al een beetje trots op mij.

 

                      b4097fe0c89299308ca2818e693158d3_medium.

 

​Ik wil een medeschrijver onder ons een warm hart toe dragen. Motorfietsgerrit, samen met mij in deze strijd. Ik heb zijn hand vastgepakt, en ik laat hem niet los in deze duivelse strijd die mensen goed kunnen veroordelen, maar niet altijd kunnen of willen begrijpen. Dankzij Gerrit weet ik dat ik niet alleen ben, en zo hij uiteraard ook niet. Plazilla heeft ons al lang geleden samen gebracht, en daar ben ik zeer blij mee. Wij zijn samen nooit alleen. En ik denk nog velen met mij, Gerrit natuurlijk ook niet.

                  b953ed3fcc1d9f7d25ae481a606781cd_medium.

​Ik ben blij dat ik opnieuw kan beginnen, al is het soms best wankel (deze keer niet door de drank). Ik ben zeer dankbaar met een nieuwe kans. En ik ben nog blijer dat al die kilo's eraf vliegen, en nu ook de emotionele bagage ook voorgoed op gaan ruimen. Heb alleen geen leuke kleding meer omdat echt alles te groot is.. Maar nog even volhouden, want ik ben er nog niet. Wil nog meer afvallen. Rond de 75 kilo ben ik tevreden.

Ik roep al een tijdje een woord, een woord waar ik mee afsluit. Een woord voor iedereen.

​                                                LEEF....

 

​Liefs voor alle lezers. Hier op plazilla, op Monique's verhalen op facebook, op google. Bedankt voor de berichtjes, bedankt voor het lezen. Ik waardeer het zo erg. Het geeft mij kracht om mijn doel te gaan halen.

Liefs,

​Knokker alias Monique


  

              

 

      

Verwijder dit blok d.m.v. de rode knop met het kruisje en sleep nieuwe blokken hiernaartoe. Het rode kruisje krijg je te zien door op deze tekst te klikken. Bekijk het filmpje hieronder voor een korte uitleg over het slepen van blokken.

                                 Er is leven, leven na de drank. Life changing.

                                            51e13361ff74bf8c96ae3d504727cc1d_medium.

​Vier maanden geleden ben ik radicaal gestopt met de drank. Nooit meer aangeraakt. Het is een eenzaam gevecht, iets waar je niet niet graag over praat met de buitenwereld. Nooit had ik gedacht dat ik het kon. Stoppen met mijzelf verdoven, mijzelf verstoppen. Maar ik deed het wel. Omdat ik moest.

8 Juni 2017 hoorde ik van mijn huisarts dat mijn leverwaardes verdriedubbeld waren. Mede door vele medicatie die ik door een operatie en twee ziekenhuis opnames had gehad. Huilend hoorde ik aan dat ik zeker een maand niets meer mocht drinken. Want anders zou het leven heel anders kunnen lopen. Leverziektes zijn heftig en ik merk nu ook wat ik mijzelf heb aangedaan.

De rook in mijn hoofd is weg, maar mijn emoties (goede en slechte) komen wel harder binnen dan ooit tevoren. Ik moet echt opnieuw leren functioneren. Het is een levensles wat ik mee maak. Zo leer ik nu dat ik bij heftige emoties compleet anders reageer dan hiervoor. Eigenlijk heel simpel omdat ik nu nuchter ben. Net zoals bij vele normale andere mensen.

Maar omdat ik niet meer vlucht naar de fles, komen ze helder en keihard binnen bij mij. Het voordeel is echter dat ik nu eindelijk alles beter kan gaan verwerken en nieuwe grenzen ga zetten voor mijzelf. En dat de meeste emoties opgelost worden, en niet zoals ik gewend was met drank, anders zijn de emoties er gewoon weer terug volgende dag. Makkelijk is het niet, maar ik ga er best goed mee om (hoor ik van de mensen om mij heen).

                3fb22ac8c61fb4c3b70273375536bf7b_medium.

​Voor het eerst in mijn leven begin ik trots te worden op mijzelf. Want sporten heeft de fles vervangen. Ik ben sinds 8 Juni (vier maanden bijna) 15,6 kilo afgevallen. Dat was een droom voor mij.

Ik wandel regelmatig 5, 8, 10 kilometer. En ik sport twee keer in de week samen met mijn fysio. Soms is het moeilijk als ik stress heb, of verdriet. Het is zo verleidelijk om te drinken als het leven moeilijk is. Maar alcohol drinken ik doe het nooit meer. Ik zou het zo lusten. Lekker koud biertje, whisky, wit wijntje. Maar alles wat ik nu terug win, daar kan geen glas alcohol tegen op.

Ik heb een tweede kans gekregen in mijn leven, en die pak ik met twee handen vast. Samen met een legertje fantastische hulpverleners om mij heen. Deze mensen zijn erg veel waard voor mij en ben ze allemaal erg dankbaar dat ze er onvoorwaardelijk voor mij zijn. Op weg naar een waar ik eindelijk op eigen benen leer te staan. Het kost veel tijd, maar ik maak de tijd ervoor vrij. Ik wil dat mijn gezin trots word op mij. En ik wil trots worden op mijzelf. Ben al een beetje trots op mij.

 

                      b4097fe0c89299308ca2818e693158d3_medium.

 

​Ik wil een medeschrijver onder ons een warm hart toe dragen. Motorfietsgerrit, samen met mij in deze strijd. Ik heb zijn hand vastgepakt, en ik laat hem niet los in deze duivelse strijd die mensen goed kunnen veroordelen, maar niet altijd kunnen of willen begrijpen. Dankzij Gerrit weet ik dat ik niet alleen ben, en zo hij uiteraard ook niet. Plazilla heeft ons al lang geleden samen gebracht, en daar ben ik zeer blij mee. Wij zijn samen nooit alleen. En ik denk nog velen met mij, Gerrit natuurlijk ook niet.

                  b953ed3fcc1d9f7d25ae481a606781cd_medium.

​Ik ben blij dat ik opnieuw kan beginnen, al is het soms best wankel (deze keer niet door de drank). Ik ben zeer dankbaar met een nieuwe kans. En ik ben nog blijer dat al die kilo's eraf vliegen, en nu ook de emotionele bagage ook voorgoed op gaan ruimen. Heb alleen geen leuke kleding meer omdat echt alles te groot is.. Maar nog even volhouden, want ik ben er nog niet. Wil nog meer afvallen. Rond de 75 kilo ben ik tevreden.

Ik roep al een tijdje een woord, een woord waar ik mee afsluit. Een woord voor iedereen.

​                                                LEEF....

 

​Liefs voor alle lezers. Hier op plazilla, op Monique's verhalen op facebook, op google. Bedankt voor de berichtjes, bedankt voor het lezen. Ik waardeer het zo erg. Het geeft mij kracht om mijn doel te gaan halen.

Liefs,

​Knokker alias Monique


  

              

 

      

Verwijder dit blok d.m.v. de rode knop met het kruisje en sleep nieuwe blokken hiernaartoe. Het rode kruisje krijg je te zien door op deze tekst te klikken. Bekijk het filmpje hieronder voor een korte uitleg over het slepen van blokken.

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken. Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

Beloon de maker en jezelf

Word gratis lid.


Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (7 reviews)
expand_more
Verberg reacties
geweldig, dat is petje af voor jou..je kunt het..volhouden hoor
| 19:32 |
Ik doe zo mijn best. Schrijven helpt mij erg.
| 22:47 |
je zult zonder je zoveel beter gaan voelen en eerdaags gezonder ook, fijn
| 23:04 |
je bent goed bezig, moedig van je om je leven om te gooien heel veel succes
| 12:45 |
Zo lief.. Ik doe het cold turky. Maar het is moeilijk. Gelukkig schrijf ik weer. Dat helpt mij x
| 20:27 |
Wat supergoed van je. Topper.
| 00:36 |
Dank je wel lieverd. Misschien een leuke naam als ik klaar ben met knokker.. Topper.. xxx
| 20:28 |
Ik weet er alles van. Dank je.
| 12:04 |
Ik vind het een eenzame strijd, maar dat ben ik niet. Dikke knuffel
| 21:21 |
Dat is het ook zeker hoor. Ik ben pas weer teruggevallen een dag. Na anderhalf jaar en ik denk te weten dat het komt door te hoge druk. Ik wil zo graag maar het kan niet. Nu drink ik op zaterdagavond 2 kleine glaasjes wijn en is er een feest dan wel meer maar nooit meer dan 4 glazen. Ik denk dat dan de druk eraf gaat.
| 12:02 |
Ik ken het gevoel, dat is mijn gevecht. Gister had ik visite en kregen twee flessen whisky. Iets waar ik van kan genieten, nu doe ik het niet. Baal ervan maar!! Niet gedaan. Zodra ik geen gevecht meer heb, zie ik wel. Als je me nodig hebt wil ik je echt wel helpen.. zijn we allebei niet alleen. En terugval is niet erg.. ben trots op je dat je het zegt en dat is ook bewust zijn.. knuf
| 22:02 |
Super om elkaar te hebben!! Hoe is het mogelijk, we kunnen elkaar steunen. Dank je voor jou.
| 22:36 |
Drank is nooit een uitweg, alleen verdoving en opschuiven van het probleem.
Je mag gerust trots zijn op jezelf, goed dat andere mensen je geholpen hebben, maar jij hebt het gedaan.
| 22:16 |
Lief lief lief. Nu ik hier zit na een heftige middag snackend naar een glas verdoving.. Maar ik doe het niet, nu niet meer nooit niet meer. Emoties zijn heftig nu ik helder ben. Maar ik ben sterk.
xxx
| 20:29 |
Je mag heel erg trots zijn op jezelf!! Heel goed bezig!
| 21:35 |
Trots ben ik wel, maar laat het niet toe. Kan moeilijk aardige dingen over mijzelf zeggen. Moet ik zeker gaan leren, alles op zijn tijd.
xx
| 20:30 |
Supergoed van je.
Hier is mijn redding de zwangerschap geweest. Vanaf t moment dat ik zwanger was smaakte me de alcohol niet meer. Ik snapte niet hoe dat kon. Ik die elke dag n fles jenever op kon zuipen alsof t water was. Of 6 halve liters. Luste ineens ging alcohol meer. Totdat ik n paar dagen overtijd was en met mijn man stond te praten in de kamer en ineens uit t niks moest overgeven. Mijn man zei...ga jij eens even een testje kopen. Nou zo positief als wat. Mijn dochter is nu 4 en ik drink nu al bijna 5 jaar niet meer. Ik zeg altijd...van alcoholist naar moeder. T beste wat me ooit is overkomen.
Nooit geen drank meer voor mij.
| 18:04 |
Weirdmommy, the best mommy!!! Ik ben van moeder naar nuchter gegaan. Leven gaat zoals het moet gaan. Nu ben ik sterk en mijn kids zijn 17 en 14. Gelukkig kan ik laten zien dat het geen fijn leven is geweest. Alles komt goed. Trots op jouw schat. Jij bent niet weird. geloof ik niets van. xxx
| 20:32 |
Ik ben burgerlijk met n twist.
Super goed van je. En volhouden.
Ik snak soms nog wel naar drank...maar ik weet als ik begin moet alles op. Dus begin er niet meer
| 20:56 |
Ik hou van burgerlijk met een twist. Mooie omschrijving. Ik snak ook maar omdat ik nog vers gestopt ben. Rare zin, maar het is zo. Ik begin niet meer omdat ik het wil, kan en moet. Het helpt niet, ik verlies juist. Volhouden is een pre, knuffel
| 00:48 |
Jij kan t topper.
Succ6
| 07:52 |
Complimenten en ga vooral zo door!
| 17:55 |
Dank je wel lieve Hetty. Ik blijf posten.. xxx
| 20:33 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen