×

Yoors


Inloggen
×

YoorsOh, spiegelbeeld, wat ben je aanwezig.

Oh, spiegelbeeld, wat ben je aanwezig.


       

Kijk jij wel eens in de spiegel? Niet met tanden poesten of make up op doen. Maar echt in je ogen kijken. Wat zie je als je in je eigen ogen kijkt? Daar ben ik best benieuwd wat jij dan ziet. Kijk je wel eens in je ogen? Echt naar wie je bent?

 

Ik kan niet in de spiegel kijken. Dat is waarschijnlijk de reden waarom ik niet veel make up gebruik, heb je tenslotte een spiegel voor nodig. Ik kijk zo vluchtig mogelijk, omdat ik alle spiegels vermijd zoveel als ik kan. Misschien beseffen de meeste mensen het niet, maar er zijn zo ontzettend veel spiegels overal. Het is geen ontkomen aan. Let er maar eens op. Nu staan er sinds kort in mijn sportzaal ook stuk of vier van die enorme spiegels. Alles mooi geschilderd en alles is mooi geworden. Maar waarom die spiegels. Ik weet nu waarom....

Mijn allerbeste fysio zei vorige week dat ik in de spiegel moest kijken voor een oefening. Een spiegel voor mij en eentje naast mij. Ik dacht echt dat hij een grapje maakte. Maar lachend zei hij van niet. En met puppy ogen keek ik hem radeloos aan. Ik kan het niet, ik fluisterde zacht. Bang dat iemand het hoorde. Hij zei dat kan jij wel, kom op, holle rug en ik ging voor die spiegel staan. Maar ik keek niet. Een gevoel van walging ging door mij heen. Het was voor mij een confrontatie niet te kort. Om mij er door heen te trekken mocht ik alleen in de zijde spiegel kijken, om mijn houding goed te zien. Zo geschiede. Ik beefde, mijn hart ging te keer en ik voelde de tranen branden in mijn ogen. En mijn fysio zei zacht tegen mij, waarom zo onzeker. Je bent 17 kilo afgevallen. Je hebt al zoveel bereikt. Hij heeft gelijk. Nou heeft hij altijd gelijk. Ik heb het snel gedaan, en ik zag een olifant in die spiegel. Maar dat is complete nonsens. Ik moet stoppen met mijzelf zo naar beneden te halen.

​De fysio geeft mij zelfvertrouwen, door hem leer ik naar mijn lijf te luisteren. En geloof mij, dat is best een kunst. Ik heb daarna niet meer in de spiegel gekeken. Maar ga dit wel snel doen. Gister heb ik voor eerst 5 km hardgelopen (met korte adempauzes). En mensen die ik tegen kwam vonden dat ik er goed uit zie. Die mensen zijn net als spiegels. Ze zeggen dit toch niet zomaar.

​Mensen geloven in mij, en ik begin in mij te geloven. Van alles wat ik overwonnen heb, vind ik zelfrespect en zelfreflectie het allermoeilijkst. Daarom haal ik mij zelf niet meer naar beneden, ik hemel mijzelf zeker niet op. Blijf lekker doorgaan met wat ik nu doe. Nog tien kilo te gaan. En ook dat gaat mij lukken.

​Durven te leren leven zoals ik het wil. Ik heb er zin in, hoe moeilijk ik het ook vind.

​Ik mag er zijn, ik ben oke. Ik ben een goed mens.. En man man. Zo slank.. Klaar maar weer..


                                

                                  Liefs voor allemaal, knokker.

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken. Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

Beloon de maker en jezelf

Word gratis lid.