de laatste keer.


 Deze week kwam ik een lied tegen bij De Liedjeskrant.

De%20Laatste%20Keer.jpg

En ik vond het de moeite waard om deze met jullie te delen.

Ik ben een nieuwe auto wezen kopen. Een hybridetje, het rijdt hartstikke fijn. Maar ik weet niet of ik vrezen moet of hopen. Dat dit mijn laatste autootje zal zijn. Zal dit m’n laatste zijn?

Zo denk ik ook een jasje te gaan kopen. Modern dus een beetje krap en kort. En mijn leven zou maar zo ’ns kunnen lopen. Dat dit mijn laatste jasje wordt. Dat dit m’n laatste wordt. Waar ik ook ben, wat ik doe, wie ik zie Ik heb dat meer en meer. Die zeurende melancholie. Is dit de laatste keer? Dit is de laatste keer. ’t Is voor de laatste keer.

’t Begint nu wel wat obsessief te lijken. Schaf ik een aardappelschilmesje aan. Dan zit ik daar een poosje naar te kijken. Wie van ons heeft nog het langst te gaan. Wie heeft het langst te gaan. Ik heb het ook op reis en niet zo’n een beetje. Al doe ik maar een dagje Amsterdam. Ik voel me op een afscheidstourneetje. Met vandaag dus Amsterdam op het program. Vandaag is ’t Amsterdam. Waar ik ook ben, wat ik doe, wie ik zie. Ik heb dat meer en meer. Die zeurende melancholie. Is dit de laatste keer? Dit is de laatste keer. ’t Is voor de laatste keer.

Het lied gaat nog verder. Hier kun je het lezen en luisteren.

https://www.deliedjeskrant.nl/nl/liedje.php?recordID=125