×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Hoe ontwerp je jouw familiewapen,

Hoe ontwerp je jouw familiewapen,


 Mijn familiewapen


In mijn stamboom ben ik geen familiewapen tegen gekomen. Daarom wilde ik mijn eigen familiewapen laten ontwerpen. Het resultaat kun je op de foto hieronder bewonderen.

Dit familiewapen  staat geregistreerd bij de Fryske Rie foar Heraldyk.

Mag alleen gevoerd worden door mijzelf en mijn nageslacht die de naam Koopmans draagt. Zie: F.R.f.H

Op de site zelf kun door op het vlaggetje te klikken overschakelen naar het Nederlands. Het Genealogisch Jaarboek 2009 heb ik in mijn bezit. Hierin kun je lezen dat mijn wapen daarin staat geregistreerd en voorzien is van een identiek nummer. In mijn geval kwam mijn voorvader uit Friesland. Vandaar de kleuren van Friesland in het wapen. Mijn voorvader was boerenknecht en daglooner, vandaar dat ik gekozen heb voor het symbool van een korenaar. Het symbool van de agrarische arbeid.  Van mijzelf heb ik het zwaard als symbool van de politie, het voormalige beroep van mij, als aanvrager. Dit beroep heb ik ruim 25 jaar uitgevoerd. Ik verliet de politie in de rang van brigadier, vandaar de lauwerkrans om het zwaard. Ook heb ik mijn 25 jarig ambtsjubileum gevierd.  Graag wilde ik mijn Koninklijke onderscheiding, de Inhuldigingsmedaille 1980, een plaats in het wapen geven. 

Een zwarte paal in een gouden schild. 

Deze paal is beladen met twee oranje stukken:

1, Het lint van de Inhuldigingsmedaille 1980: Oranje met drie blauwe strepen. Heraldisch gesproken staat de balk hoog op de paal; we noemen dit stuk dan ook een “hoofdbalk” en de blauwe strepen noemen we “staken”. 
2. In de schildvoet (onder in de paal) staat een oranje wortel, of een wortel van natuurlijke kleur, met nog een restantje van het groene loof er bovenop. 
De zwarte paal wordt in het goud aan beide kanten vergezeld van een groene korenaar. Hij is speels geplaatst, naar buiten gebogen en onderaan voorzien van een omgebogen blad. Groen is de kleur van het leven en van de hoop.
Het zwart doet denken aan het donkere (donkerblauwe) politie-uniform, voorzien van gouden onderscheidingstekens. Helmkleed en helmteken kleuren heel goed bij elkaar.
Je bent natuurlijk gehouden aan regels van de heraldici (wapenkundigen) Vandaar dat je het verzoek richt aan de instantie, die het voor jou ontwerpen. Jij bent degene die alles goed keurt. In mijn geval kon ik terecht bij de F.R.f.H, zoals boven vermeld.
Deze organisatie neemt alleen aanvragen in behandeling over Friezen.

Registratie
Via google kun je veel informatie krijgen voor het ontwerpen en registreren van een familiewapen. Het College Heraldiek voor Registratie Familiewapens adviseert particulieren en familieverenigingen over familiewapens. Een deskundig advies leidt tot een uniek en origineel wapen dat de familie en haar geschiedenis symboliseert in de stijlvolle traditie van de heraldiek. www.heraldiek.net  Ook dit is een vertrouwde vereniging: www.ngv.nl

Hoe dieper een boom zich wortelt, des te vrijer waait de kruin

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken. Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

Beloon de maker en jezelf

Word gratis lid.GeGe
Dat lijkt mij ook leuk ik ben nu ook bezig met stamboom onderzoek
27-11-2017 17:09
27-11-2017 17:09 • 1 reactie • Reageer
Ben
Dat wordt spannend.
02-12-2017 15:18
02-12-2017 15:18 • Reageer
Karin van der Straaten
Leuk zeg, je eigen wapen ontwerpen.. Mijn mannelijke familie heeft ook zo 'n wapen in hun ring..ikzelf de zegel ring zonder zegel..heb wel het doosje in huisw aarvan ze werden gemaakt
18-11-2017 14:25
18-11-2017 14:25 • 1 reactie • Reageer
Ben
Een dierbare herinneRING.
02-12-2017 15:18
02-12-2017 15:18 • 1 reactie • Reageer
johan_jongedijk
kan zeker leuk zijn als je er van houdt
12-11-2017 10:48
12-11-2017 10:48 • 1 reactie • Reageer
Ben
Komt meestal op latere leeftijd; dan heb je meer tijd.
12-11-2017 13:05
12-11-2017 13:05 • 1 reactie • Reageer
Hans van Gemert
Interessant, is dat een kostbare aangelegenheid? Overigens: de link wijst naar een pagina die niet gevonden wordt op die site.
11-11-2017 21:51
11-11-2017 21:51 • 1 reactie • Reageer
Ben
Nee Hans, dat valt wel mee. Pas op voor oplichters, die kosten wel geld. En welke link? Bij mij doen ze het allebei.
12-11-2017 13:08
12-11-2017 13:08 • 1 reactie • Reageer