Mijn ervaringen als directiechauffeur. VERVOLG

Mijn ervaringen als directiechauffeur. VERVOLG


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

 Tijdens de rit

Onderweg werd er niet of nauwelijks gesproken onder elkaar. In het begin even een praatje pot maar el snel ging de klant aan het werk. Telefonisch overleg of telefonisch vergaderen. Stukken inlezen etc. Je begrijpt dat het dan zaak is om rustig te rijden. Maar dat heb je wel geleerd bij je cvv-b examen. 

Stand by staan

Aan het einde van de rit, geeft de klant altijd aan hoelang hij weg blijft. Meestal geeft hij je geld om de auto te wassen en uit te zuigen. Dat doe je ook iedere dag op de straattaxi. Ook kan hij je vragen om de auto af te tanken. Ook mag je zelf bepalen wat je doet, als de klant aangeeft dat hij de gehele morgen of middag vergadering heeft. Wel zegt hij erbij dat je op dat tijdstip weer moet voorstaan.

Ook had ik altijd de mogelijkheid om te dineren op een bedrijf van de klant. Ik kreeg dan een bon van de secretaresse en kon gratis eten. Dat was altijd goed verzorgd.Het kwam ook wel voor dat ik in een klein bedrijf mee at met het personeel. Het was een ongeschreven regel dat ik dan de tafel dekte etc. Ook de klant zat er zelf vaak bij. Ook was ik de postbezorger van die dag om dit naar dezelfde bedrijven te brengen. Ik was er immers toch. En was er even niets te doen dan kon ik achter een PC internetten. Ik hield dan altijd in de gaten of er files waren en waar. Zo kon ik de klant erop wijzen dat we een andere route moesten nemen. Dit hoort ook bij je werk.

Het is mij wel eens overkomen dat de klant plotseling toch eerder weg moest. Hierover belde hij mij direct vanuit het bedrijf. Ik kon dan zeggen waar ik me op dat moment bevond.Het is ook gebeurd dat ik snel door moest rijden. Ik zag dat ik geflitst werd en zei dat tegen de klant. Hierover werd nooit moeilijk gedaan en de boete werd betaald; maar niet door mij. Wel zorgde ik er voor dat ik niet boven de 30 km/h reed; immers wordt het dan een strafzaak en blijf ik verantwoordelijk. 

http://plzcdn.com/ZillaIMG/9e69f259c30a96bf817973d3e15f707b.jpg

Einde dienst

Wanneer we retour zijn huis gingen werd er nog wel een woord gewisseld. Bij dit vervoer laat je het initiatief daarover aan de klant. Toch heb ik dit werk als prachtig ervaren. Bij thuiskomst zette ik zijn auto op zijn oprit. We spraken af voor de volgende rit en ik ging naar huis in mijn eigen auto. Een andere dag reed ik naar mijn bedrijf om de bonnen en rittenstaat en werkboekje in te leveren cq af te tekenen.Ook had de klant mijn gsm nummer. Zo kon hij mij altijd, buiten mijn werkgever om, mij bereiken en ik wist direct wanneer en of ik kon rijden. Ik heb in de nieuwste en mooiste auto's gereden.

Een etiquette is belangrijk maar blijf jezelfBeoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (4 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Lijkt me best leuk werk als je graag auto rijdt.
| 23:48 |
Leuk maar ook gevaarlijk. Maar daarvoor krijg je een rij-opleiding.
| 12:47 |
Werd je nooit zenuwachtig van het werk, door oponthoud of per ongeluk een verkeerde afslag nam of zo?
| 22:20 |
Soms wel, maar dan werd er niet streng gereageerd; én we hadden toen routeplanners.
| 12:00 |
Het zal er ook wel aan liggen of je genoeg zelfvertrouwen hebt en dat je je niet ergert in het verkeer... Mij lijkt het wel leuk, maar ik weet niet of ik voldoende zelfbeheersing zou hebben in alle gevallen.
| 12:43 |
Goed dat jij jezelf kent.
| 13:41 |
Ja dank je, maar ik vind het wel jammer...
| 14:01 |
Meer de spanning.
| 12:47 |
Ook wel veel 'dode' momenten. Maar als je internet hebt ....
| 10:55 |
Klopt Bodycoach.
| 12:00 |
Niet het leukste werk, lijkt mij.
| 16:00 |
Nee maar geen gezeur aan je hoofd.
| 16:07 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen