×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
het belang van een waardering op het werk

het belang van een waardering op het werk


Het belang van waardering op het werk. Ikzelf ben nu 3.5 jaar werkzaam bij een niet nader te noemen bedrijf. Ik heb een vast contract, leuke collega's en een oke salaris. Waarom heb ik dan toch de stap genomen om een nieuwe baan te kiezen? 2 redenen: waardering en werkdruk. In de tijd dat ik werkzaam ben zijn er diverse voorvallen geweest waardoor er regels zijn verandert en aangescherpt, begrijpelijk. Maar in hoeverre kan je hier gaan? Je kan de teugels aantrekken, maar je kan ook de verkeerde mensen aanpakken. Daarnaast komt de werkdruk steeds hoger te liggen. Als targets niet gehaald worden, worden wij als personeel hierop aangekeken. Maar zou je als manager niet eens bij jezelf beginnen? Motiveer ik mijn werknemers wel genoeg? Is er genoeg ruimte voor ontwikkeling? Zijn de gezette targets überhaupt wel haalbaar? Heb ik zelf wel genoeg bijgedragen om de target te halen? Alle antwoorden op deze vragen zijn nee. Nee, ik motiveer mijn werknemers niet. Ik noem alleen de cijfers. Hoe ze het gaat doen zal me weinig interesseren, zolang ze het maar halen. Nee, er zijn namelijk diverse factoren waardoor targets niet gehaald kunnen worden. Denk hierbij aan zieke werknemers, problemen met levering of niet gemotiveerde werknemers. Nee, want ik als manager hoef niet mee te helpen op de werkvloer. Ik verstop me op het kantoor en laat mijn werknemers aan hun lot over. En als ik al op de vloer ben, spreek ik ze meteen aan als ze eventjes staan te kletsen met elkaar. En zo kan ik helaas nog wel even doorgaan. In die 3.5 jaar heb ik nooit loonsverhoging gehad, heb ik nooit een tegemoetkoming gehad betreft bedrijfskleding en heb ik mijn uiterste best gedaan. Ik heb dus afgelopen weekend opgezegd omdat ik het gewoonweg niet meer zie zitten. Ik ben mijn motivatie kwijt, mijn ambitie en heb er gewoon de kracht niet meer voor. En het enige wat je te horen krijgt; oh wat jammer.. en dat is het. niet eens de moeite om mij daar te houden. En dat zegt voor mij genoeg. Als er achter je rug om wordt gezegd dat er genoeg goede cv's liggen en je het niet eens erg vindt weet ik genoeg. Ik heb de juiste keuze gemaakt. Ik ga met opgeheven hoofd weg. Ik weet dat mij een betere toekomst tegemoet gaat komen en dat de tijd het zal leren. Ik werk netjes mijn maandje uit, maar ze hoeven niet op meer te rekenen. Ik heb er genoeg van. En gelukkig ben ik niet de enige. Samen met mij hebben 4 andere werknemers opgezegd, ook allemaal in het bezit van een vast contract. Als je vaste werknemers op gaan zeggen moet je jezelf toch iets afvragen, ligt het nu aan de werknemers of aan mij?