×

Yoors


Inloggen
×

YoorsLeefstijl; zoek de verschillen

Leefstijl; zoek de verschillen


 

6.30 uur. De snerpende wekker gaat. Ik spring uit bed en duw de arm van mijn, om een knuffel smekende, partner weg. Terwijl ik mijn brood smeer voor de lunch stop ik een cracker met pasta  in mijn mond. Mijn gezicht staat op onweer want de kat is weer aan het mauwen dat hij eten wil en ik struikel bijna over de doos oud papier, die al dagen klaar staat om weg te brengen, als ik naar zijn voerbak reik. Een half uur later vertrek ik naar het werk, terwijl mijn gesmeerde brood nog op het aanrecht ligt. Terwijl ik tier en toeter naar de auto voor me die niet snel genoeg optrekt bij groen licht, denk ik nog even aan mijn goede voornemens; Minder vloeken, minder drinken, tien kilo afvallen, lief zijn voor mijn naasten, vaker bij mijn oma langs gaan en elke avond sporten. Hoe en wanneer ga ik dat in godsnaam allemaal doen?

 

Twee weken later

 

6.15 uur. De radiowekker gaat. Eén van mijn favoriete liedjes schalt door de slaapkamer. Ik draai me om naar mijn lief en geef hem een dikke knuffel en kus. Ik stap uit bed en open het slaapkamer raam. Ik haal diep adem en voel de frisse buitenlucht door mijn longen stromen. Ik aai de kat en vul zijn bakje met voer, waarna ik met een flinke bak muesli met noten en magere yoghurt en een kop groene thee aan tafel ga zitten. Na het ontbijt pak ik de fiets. Lunchen doe ik vandaag buiten de deur met een externe afspraak. Als ik aan het einde van de middag terugfiets verheug ik me op de avond. Ik heb gisteren gesport, vanavond gezelligheid, en morgen zien we wel weer.

 

Op de hoogte blijven van alles rondom mijn boeken, verhalen en columns? Schrijf je in voor de nieuwsbrief kristavanderhulst.nl/contact