De spinnen komen binnen!

De spinnen komen binnen!


settings
 • Instellingen
 • Positie

  Automatische scrolling

het is herfst en dat betekent ook dat de spinnen weer naar binnen komen. Ze zoeken een veilig beschut plekje om de winter door te komen en vinden dit meestal op plekken waar wij ze niet willen hebben. Nou begint het bij mij een beetje uit de hand te lopen en heb ik twee meiden en een man in huis die bang zijn voor spinnen en dus mag ik bijna elke avond op spinnenjacht.


Met de ragebol kun je natuurlijk wel het web weghalen en de spinnen vang ik meestal weg met een glas en een stukje karton om ze vervolgens in de tuin los te laten, maar dat lost het probleem niet op. Het lijkt wel of er dagelijks meer spinnen bij komen dan ik buiten kan zetten.


Daarom maar mijn aroma therapeutische kennis toegepast om de spinnen te verjagen en een spray gemaakt. Heel eenvoudig, gewoon in een oude plantenspuit water gedaan met druppeltjes essentiële olie waarvan bekent is dat spinnen, maar ook andere insecten ze niet prettig vinden ruiken.


Recept:


 • 1 liter water
 • 5 druppels biologische afwasmiddel
 • 2 druppels Citrus olie
 • 2 druppels Tea tree olie
 • 2 druppels Lavendel olie
 • 2 druppels Kaneel olie
 • 2 druppelsPeppermunt olie

Werkwijze:


Doe eerst de druppels olie en afwasmiddel in de plantenspuit en vul aan met water. Vervolgens voor gebruik goed schudden en op plekken spuiten waar spinnen naar binnen komen of graag zitten. Ik heb oude gordijnen en dus ook daar rechtstreeks op gespoten, maar kijk daar een beetje mee uit aangezien je toch ook olie gebruikt. Een bijkomend voordeel is dat deze mix ook nog eens fris ruikt! En warempel ik heb nu al een paar dagen geen spinnen meer hoeven te verjagen!

 


Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.5 / 5 (13 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Fijn dat je een onschadelijk mengsel maakt.
| 17:47 |
Ja klinkt wel logisch, en citrus houd ook meerdere insecten weg
| 21:11 |
Geen problemen mee, mijn broer denk daar echter anders over
| 23:02 |
En dat rijmt! Ik heb niets tegen spinnen, hier in Nederland zijn ze ongevaarlijk ;)
| 23:42 |
dank voor deze tip, mn vrouw is ook niet zo gek van spinnen ! ;)
| 23:26 |
Mijn oudste zoon zal je dankbaar zijn voor deze blog. Hij is doodsbang voor spinnen
| 21:19 |
Dank je wel voor de tip! We hebben er hier minstens 3 per week binnen zitten!
| 15:34 |
Wat goed zeg!

Nu is er hier niemand in huis die angst heeft voor spinnen.

Ook mij doen ze echt niks.

Maarruhhh.........heb je ook iets tegen vleermuizen?

DAAR heb ik dan weer HELEMAAL NIETS MEE....ooohh brrrrrr.

En we hebben er al 2x één binnen gehad.
| 15:02 |
Ik vind spinnen maar eng bah... durf er niet eens naar te kijken hihi laat staan te vangen bbrrr.... maar wel handig om te weten ja ! Thanks
| 01:08 |
ziet er gaaf uit & interessant om te lezen ! x
| 16:33 |
Ik ben geen spinnenliefhebber dus als ik er teveel aantref zal ik je raad opvolgen.
| 21:48 |
Die paar spinnen binnen vind ik niet zo erg. Vangen nog beestjes ook.
| 09:10 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen