Honingkruid als suikervervanger

Honingkruid als suikervervanger


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Een van mijn favoriete plantjes is de Honingkruid oftewel Stevia rebaudiana. Zo favoriet zelfs dat ik er een hele website aan gewijd heb. Het is namelijk niet zomaar een kruid, maar het kruid dat me van de suiker afgeholpen heeft. Het plantje is namelijk ontzettend zoet, zo zoet dat je het als een suikervervanger kunt gebruiken. Dus in alle gerechten, drankjes en snoepjes waar suiker inzit kunnen ook met dit plantje gezoet worden. En de voedingsmiddelenindustrie maakt er dus ook steeds meer gebruik van.


Zelf gebruik ik het plantje puur, dat wil zeggen het verse of gedroogde blad wordt door mijn gerechten gedaan. Een heel groot voordeel van dit plantje is dat je slechts hele kleine beetjes nodig hebt om het te zoeten. Zo weinig zelfs dat als je de plant in leven weet te houden je er lang plezier van kunt hebben. Na twee jaar is de plant eigenlijk wel op, dus voor die tijd moet je hem wel even stekken en dan kun je er weer tegenaan.


Stevia is overigens ook erg geschikt voor diabetici en andere ziekten waarbij suiker niet genuttigd mag worden. Maar denk nou niet dat je in de supermarkt gewoon alles uit het rek kunt trekken waarop staat dat er stevia in zit als natuurlijke zoetstof. Veel fabrikanten gebruiken inderdaad stevia, maar daarnaast ook nog andere suikers. En dan krijg je nog gewoon de suikers binnen die je niet wilt.


Sinds ik stevia ontdekt heb gebruik ik steeds minder suiker, een verpakking per jaar krijgen we al niet meer op als gezin. Stevia gaat in de thee, salades, gebak en zelfs chocolade die we allemaal zelf maken. Maar zonder suiker kunnen we helaas niet helemaal. Als geleermiddel is stevia bijvoorbeeld niet geschikt en ook ons bezoek kan niet zonder hun suiker in de koffie of thee.


Als je stevia wilt gebruiken, test dan wel even hoeveel voor jou genoeg is. Stevia heeft namelijk een ietwat bittere nasmaak en zelfs hele kleine hoeveelheden zijn al genoeg om iets te zoeten. Je gebruikt vaak eerder teveel dan te weinig.

 


Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.1 / 5 (7 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Goed verhaal en zeker de laatste zin. Stevia kan inderdaad een bittere nasmaak geven.. Ik volg je...
| 15:30 |
Interessant blog heb weer wat geleerd.
| 17:22 |
Goeie tip! Super handig ga ik me aan houden
| 13:54 |
hele goede tip dit ik kende het ook niet
| 11:36 |
interessant, dit wist ik nog niet
| 11:31 |
Geweldige tip ik zal het zeker gaan uitproberen
| 09:56 |
ja ik ken stevia en is inderdaad een prima vervanger voor suiker, ik gebruik het regelmatig
| 08:44 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen