Dare to be Yourself

Dare to be Yourself


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Het leven van een moslima moet toch saai zijn; een geïsoleerd en wereldvreemd leven, zo streng voor zichzelf dat ze amper nog zou lachen". Dit zal meer dan eens door de gedachten van velen gekropen zijn. En ja, dat is ook wat ik dacht tot ik op mn 15de het tegendeel ontdekte. Ik deed de deur open naar de wereld van de islam en vond mezelf...
Nu... Dit ben ik: Laïla, een 28-jarige moslima uit de bruisende kleurdoos van Antwerpen: 't Kiel. Kleur en geur, het is wat ik opsnuif en wat door mijn aderen stroomt. Daar hebben mijn Belgische mama en Marokaanse papa al voor gezorgd. Met mijn 3 grappige, knappe broers en prachtig zusje is het thuis nooit stil. Allez, was het nooit stil. Ik ben sinds een jaartje getrouwd met een prachtige man - Fatih- van Turks- Belgische origine en een prachtig zoontje Isa. 
Ook buitenshuis vind ik de kleurrijkste tinten om me heen. Je kan me vinden op 5 van de 10 festivals in België. En in mijn vriendenkring zit zoveel kleur dat je zou denken dat ik uit elk land wel iemand ken.
Al wat "anders" is maakt me nieuwsgierig en elke kennismaking is een verrijking.

Ik ben fier op mijn "verschillend-zijn". Fier dat ik anders ben dan men zou denken.

Mode 

Moslima

Mezelf zijn...
Misschien denk je "mode en de moslima gaan niet samen". Nou, daar heb ik een andere mening over.
Ik hou van fashion, van een elegante klassevolle styling tot helemaal 'swagg'. Zolang ik de 'juiste' met 'foute' dingen dingen kan combineren. Soms ga ik helemaal de foute richting op, maar ik blijf experimenteren en baan zo me een weg door de wereld waar ik zo van hou en bewonder. En dit ben ik allemaal mét mijn hoofddoek, al sinds mn 15de.
Vroeger droeg ik ook lange zwarte gewaden. Ik vond niets zo prachtig als hoe ze mijn lichaam omhelsden en hoe mijn hoofddoek flapperde in de wind. Ik voelde me een schatkist waarvan men enkel een glimp kon opvangen wanneer men men mij op de voet zou volgen.
Mama en vriendinnen vonden me er depressief uitzien in al dat zwart. "Net een islamitsch Gothic! " Ik vond het zo een gedurfde en uitzonderlijke uitspraak. Maar nu ik erover denk, vindt ik het mooi hoe de donkere kant van kledij en het lichtpunt in mijn leven, de islam, zo verweven waren en dat het aan me te zien was wanneer je naar me keek.
Tegenwoordig hou van een wat 'weirdo ' kledingstijl. Witte sokken in open sandalen, liefst met een driekwart broek en lange klassieke vest. Ow ja, en misschien nog een hemdje en niet te vergeten, een sjaal. Mooi rond hoofd gedrapeerd, want het laatste detail is niet het minste. Ze komt als laatste. Onmisbaar is ze, mijn persoonlijk herkenningsteken.. 

Herkenning als moslima, erkenning van vrijheid!
Ik neem je mee naar mijn wereld van kleur, ontdekkingen, vrijheden. geborgenheid en zoveel meer. En oordeel dan over het leven van een moslima...
C'ome on!
Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.8 / 5 (6 reviews)
expand_more
Verberg reacties
In mijn ervaring zijn moslima's net zoveel, zo niet meer, met hun uiterlijk bezig als niet-Islamitische westerse vrouwen.
| 09:22 |
Een vrouw blijft over het algemeen een vrouw, he.
| 10:22 |
precies!
| 11:20 |
Er bestaan zoveel vooroordelen over vrouwen in de Islam. Zoals ik hier schijf:
mens-en-samenleving.infonu.nl/religie/11598-vrouwen-in-de-islam.html
| 11:27 |
Oh, ga ik zeker lezen. Hartelijk dank! Ik volg je alvast
| 11:32 |
Ik ben je meteen gaan volgen na het lezen hiervan. Juist omdat dit het is. Dit is ook een mogelijkheid. Ieder wat hij of zij wil maar ook binnen welke religie dan ook zijn er 1001 uiterlijke lagen. Maar het gaat er vooral om wat je van binnen voelt en wilt. En als dat een hoofddoek met korte hippe broek is dan is dat zo. Ik ben zelf een pagan/wicca vrouw. Vooral benieuwd naar hoe anderen hun rituele binnen hun geloof vorm geven. En ook hoe vrouwen dat doen.

O en daarnaast, buiten het geloof gedeelte, lijk je me gewoon een gezellig vlotte vrouw! :) En dat is eigenlijk het belangrijkste.
| 22:55 |
Een Wicca vrouw: zo cool! Nice to meer you. Ja zoals je zegt er is zoveel verschil. Er bestaat iets zoals "zwart- wit denken" maar is dat wel de normale gang van leven? Denk het niet. Blij dat er mensen van verschillende religies en andersdenkenden met elkaar op dezelfde golflengte kunnen zitten
| 23:31 |
Erg interssant, je bent een kleurrijk persoon en ik denk dat hier veel mooie verhalen uit kunnen bestaan
| 22:51 |
Welkom op mijn blog! Ik volg je alvast. Ik ga m'n best doen om mijn leefwereld open te stellen.
| 23:28 |
Jij bent een mooi persoon in alles wat jij ben! Ik hou daarvan. Ik volg je :-) Ik wil meer weten van je...
| 16:26 |
Ik volg jou ook! Meerdere blogs volgen. Bedankt
| 16:32 |
Graag gedaan..
| 16:36 |
Ben benieuwd om meer van je te lezen!
| 13:00 |
Van harte welkom!
| 20:46 |
Ma sha allah heel mooi geschreven
| 11:46 |
Dankuwel, welkom op m'n blog. Volg je ook!
| 20:46 |
Super!
| 22:57 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen