×

Yoors


Inloggen
×

Yoors


#

0 volgers
notifications_noneadd
De Moh

De Moh


Zoals gewoonlijk was ik weer op

Zoek naar een goede Kapster. Na achtentwintig jaar nog steeds geen vaste kapster gevonden. Aangezien ik graag de volledige behandeling krijg - haar laten wassen, knippen en bruchen- hou ik niet zozeer van kapsters aan huis. Dus ik ga graag naar een kapper. Je komt er binnen, je voelt je meteen op je gemak, het ruikt er heerlijk naar allerlei producten, je laat je verwennen én je komt als nieuw buiten. Zalig! 

Nu was ik weer op zoek naar een kapper waar enkel vrouwen werken. Omdat ik me daar het best op het gemak voel. "Daar moet je naar toe! Top kapper en zeer goede service.", wist men mij te vertellen. Dus hup, daar ging ik dan. 

Ik opende de deur en werd verwelkomt door drie dames. Ze staarde me stiekem aan en telkens wanneer ik iemand van hen aankeek keken ze weg. 'Bizar' dacht ik... Ik vermoedde omdat ik met hoofddoek binnenkwam. Misschien was dat de eerste keer?

Ze vroegen me voor wat het was en gaven me een plaatsje. "Hoofd Massage?"; vroeg eentje van hen.

'Natuurlijk!; daar zeg ik geen Neen tegen. Ik nam plaats. 

"sluit uw ogen en ontspan maar"

Zo gezegd zo gedaan. De lieve dame begon mijn haar nat te maken en smeerde een product in mijn haar. Geweldige temperatuur van water, lekker ruilend product. Ik kreeg even kippenvel. Ik begon juist te genieten toen plots de kapster van dienst riep: "Moh, je kan beginnen". 

Geschrokken Sprong ik half recht en zei; Moh? 

'Kent u de Moh dan? ', vroeg de vrouw. 

"Neen, wist niet dat hier en Moh werkte?", zei ik. 

Daar stond ik dan... Met klets natte haren, iedereen gespannen rondom mij, niet wetende wat er gebeurde. 

Op dat moment komt Mohamed (afkorting; Moh) aan. 'Hallo, zet u maar dan beginnen we er meteen aan jonge dame."; zei Mohamed. 

Mijn mond viel open... Ik moest gewoon lachen. De jongen keek me verbaast aan. Ik legde uit dat ik eigenlijk een hoofddoek droeg en liever een vrouw prefereerde aangezien ik me anders wat ongemakkelijk zou voelen. Natuurlijk begreep hij dat. 'Ik ben ook moslim, er zijn genoeg meiden hier die je verder helpen", zei hij. Ik bedankte hem vriendelijk en al lachend ging hij er van door. De sfeer krikte weer op en de kapsters snapten mijn reactie. Hilarisch op dat moment. Nu een zalige herinnering. '


Kappers Got to love them!'

Soberana
Fijn dat die mogelijkheid er is.
26-05-2017 07:30
26-05-2017 07:30 • Reageer
_PetitCorbeau_
Goed dat ze hier begrip voor toonden
23-05-2017 12:15
23-05-2017 12:15 • Reageer