×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Afvallen? Bepaal zelf naar wie je luistert!

Afvallen? Bepaal zelf naar wie je luistert!


“Zo, jij gaat lekker, hè?” zegt één van de trainsters van mijn school.

“Ja, het gaat best goed.”

Ik bloos een beetje. Een complimentje krijgen is altijd leuk, maar zeker van een trainer die je heel vaak ziet en die kijk heeft op lijven. Met een blij gezicht hang ik mijn hoodie op de kapstok en loop naar het grote schoolbord waarop de training van vandaag staat. Terwijl ik aandachtig het bord aan het bestuderen ben, komt er een vrouw naast me staan. Een mede-sportster.

“Doe jij ook het voedingstraject hier?” fluistert ze.

“Ja, jij ook?” Ik fluister ook ineens. Ik weet niet waarom.

“Ja,” vervolgt ze, “maar stel je er maar op in dat het ook een keer niet goed zal gaan…” Ze kijkt me  samenzweerderig aan, “je moet je altijd voorbereiden op een mislukking. Dat het dus een keer niet goed zal gaan…”

Het lijkt bijna een grap en ik glimlach, maar ik zie dat ze niet teruglacht. Ze kijkt me ernstig aan en zwijgt. Ze wil iets van me horen, maar ik snap het niet. Ik weet niet wat ze me wil zeggen, waar ze naartoe wil. Ze is een kekke brunette van een jaar of dertig en net ietsje voller dan ik. Ik heb haar wel eens eerder tijdens een training gezien, maar niet vaak. Niet vaak genoeg dat ik haar naam onthoud in ieder geval. We kennen elkaar dus eigenlijk niet, maar toch fluisteren we. Alsof we samen een groot geheim delen.

“Ik snap niet zo goed wat je zegt. Ik ga goed zo. Ik heb helemaal geen zin om na te denken over of het een keer mis zal gaan.” Ik probeer uit het fluisteren te ontsnappen door weer naar mijn normale spreekstem te gaan. Het lukt maar half.

“Maar dat gaat toch een keer gebeuren.”

“Niet met mij.”

“Ook met jou.”

Nou breekt mijn klomp. Hoe moet ik iemand, die zo vasthoudt aan haar eigen gelijk, nou vertellen dat ik helemaal geen zin heb om in een negatief gevoel te gaan hangen of om me voor te bereiden op een negatief gevoel. Ik weet ook dat ik op een dag dood zal gaan, maar daar ga ik me toch ook niet de hele tijd mee bezighouden…

“Nee,” zeg ik net iets fermer dan ik gewoon ben en ik fluister ook niet meer, “ik pieker er niet over. Ik ga heel goed en daar hou ik het bij.”

Ik stop met praten. En met luisteren. Het heeft geen zin. Soms moet je echt helemaal je eigen pad volgen, wat een ander ook zegt. Dat vind en voel ik ineens heel sterk. Ik trek nog een tweede conclusie: ik wil me meer met mensen omgeven die positief in het leven staan. Die meer ‘ja, je kan het’ zeggen in plaats van ‘let op gevaar’. Ik voel me meteen een stuk lichter. Naar wie je wel of niet luistert kun je dus ook helemaal zelf bepalen.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!
Miranda Tabor
Mooi blog en erg leerzaam voor mij. 
22-05-2018 17:59
22-05-2018 17:59 • Reageer
Memvan3
met positief zijn kom je een stuk verder in het leven! mooi geschreven.
25-04-2018 10:24
25-04-2018 10:24 • Reageer
Catrine-DeMew
Gelijk heb je en leuk geschreven
24-04-2018 17:34
24-04-2018 17:34 • Reageer
Soberana
Dat geldt niet alleen maar voor afvallen: ik bepaal over de gehele linie naar wie ik luister en vooral naar wie niet!
24-04-2018 15:56
24-04-2018 15:56 • Reageer
Millieballon
Inderdaad, niet luisteren naar de niet positieve ongevraagde reacties ;-)
24-04-2018 12:30
24-04-2018 12:30 • Reageer
Myranda
'Bepaal zelf naar wie je luistert!' Het perfecte advies als je het mij vraagt. :-) Goeie blog!
24-04-2018 10:58
24-04-2018 10:58 • Reageer