Afvallen en hokjesdenken? Geen goede mix!

Afvallen en hokjesdenken? Geen goede mix!


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Het is weer tijd voor de tweewekelijkse weging. Ik heb er zin in. Na het goede resultaat bij de vorige weging kreeg ik vleugels. Ik heb ook wel weer zin om mijn mannen te zien. Mijn drie medestrijders. Maar als ik het lokaal binnenloop zitten er geen mannen. Er zitten drie vrouwen en daar ik niet geloof dat mijn drie mannen ineens een supersnelle geslachtsverandering hebben ondergaan, stel ik me netjes voor aan de nieuwe cursisten. Het klopt. Het zijn late instromers. De groep wordt groter. Een beetje jammer vind ik het wel dat ik niet meer de enige dame ben. Het was zo leuk en exclusief met alleen maar mannen, maar eerlijk is eerlijk: hoe meer zielen hoe meer vreugd. Je kunt altijd wat van elkaar leren.

Eén van de vrouwen spreekt me aan als ik haar een hand geef: “Jij vindt het misschien een beetje raar dat ik hier ben…”

Even blik ik verbaasd terug. Dat was namelijk helemaal niet het eerste wat in me op kwam, mij vielen haar verdrietige ogen als eerste op en dan pas dat ze heel erg dun is.

“Hoe bedoel je? vraag ik.

Ik denk wel dat ik weet wat ze bedoelt, maar ik wil het graag zeker weten.

“Nou, omdat ik geen dik mens ben…” Ze kijkt er een beetje schuldig bij.

“En omdat je niet dik bent, heb je geen recht om niet lekker in je lijf te zitten?” vraag ik, “want dat mogen alleen maar dikke mensen?” Ik zeg het lachend, alsof het een grapje is, maar ik meen het wel.  Er kunnen heel veel problemen met eten zijn en een heleboel heeft met overgewicht te maken, maar een heleboel ook helemaal niet. Zoals iemand die ineens ergens allergisch voor is en een nieuw voedingspatroon nodig heeft of iemand met een veel te snelle stofwisseling, ook niet fijn. Bovendien: ik veroordeel nooit iemand zomaar.

“Oh,” zegt ze, “je snapt het…”

Ik zwijg even.

“Ja,” vervolgt ze, “ik ben altijd heel voorzichtig in de buurt van echt dikke mensen…”

Ik vond haar net nog leuk, maar als ze nog één keer het woord dikke mensen zo vet aanzet, dan geloof ik niet dat ik haar lang leuk blijf vinden. Ik hou niet van hokjesdenken. Gelukkig houdt ze haar mond.

“Iedereen heeft zijn eigen ding en gaat zijn eigen pad,” besluit ik. Het is een beetje een dooddoener, maar dan ben ik er maar vanaf voordat ik boos word. Dan komen de drie mannen binnen en brengen een vrolijke energie mee. Gelukkig. We zijn compleet en kunnen beginnen. Ik mag als eerste op de weegschaal. Dat blijft een spannend moment, maar mijn ogen knipperen van ongeloof als ik naar beneden kijk: 113.2 er is weer 1,9 kilo af. Hoera! Ik geloof dat ik het juiste spoor gevonden heb. Hé hé, eindelijk. Dag hokjes! Ik krijg een highfive van al mijn mannen en ook van de drie nieuwe vrouwen. Ook van haar. Ze is misschien niet heel tactvol, maar zij zit hier vast ook niet voor niks. 

help
signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (3 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Leuk om zo te lezen. Wat voor cursus is dit en wat is jouw uiteindelijke doel?
| 20:48 |
Dank. Ik sport bij No Excuses Hilversum en daar bieden ze ook voedingscoaching aan. Mijn doel is om in augustus (dan ben ik jarig en het lijkt me een mooi cadeau aan mezelf) onder de 100 kilo te komen. Ik kom van ver. Een paar jaar geleden woog ik 130 kilo. Maar langzaam begin ik te begrijpen hoe ik obesitas kan verslaan.
| 11:38 |
Wow wat een doorzettingsvermogen. Ik bewonder jouw kracht. Ik geloof in jou. Het gaat jou lukken.
| 20:02 |
Ach dik of dun, wat maakt het uit als je je er maar goed bij voelt.

Mijn man en ik beloofden elkaar door dik en dun te gaan.
Dun hebben we gehad, dus nu dik 😂
| 15:34 |
Hoop dat de slanke dame het ook gaat snappen, zoals jij het snapt. Mannen in een groep geven inderdaad een andere energie. Top dat je weer bent afgevallen. 
| 15:01 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen