×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Mijn Boekenplank

Mijn Boekenplank


Mijn favoriete boeken, TBR-lijstje, en nog meer boeken!

Mijn Favoriete Boeken

Al sinds jonge leeftijd verslind ik heel wat boeken. Zodra ik kon lezen, ben ik dit ook meteen beginnen te doen. Dit waren dan vooral boeken van Marc De Bel, mijn jeugdidool (en nu heb ik nog steeds enorm veel respect voor de man). Zijn boek 'De Marbello Diamanten' heb ik dan ook verschillende keren gelezen, en was toen mijn favoriete boek.

Maar mijn leesvoorkeur is ondertussen toch een beetje veranderd. Hoewel ik kan genieten van verschillende genres, krijgen Young Adult boeken mijn voorkeur, meer specifieker, de romantische verhalen. Ik vind het geweldig om helemaal op te gaan in die oh zo onbereikbare en onrealistische romances die schrijvers voor ons op pootjes zetten (en waar ik zelf ook erg schuldig aan ben, haha). Een favoriet hier kiezen is haast onmogelijk, maar ik ga het toch proberen. Onlangs las ik 'Everything, Everything', van Nicola Yoon. En ik denk dat omdat het net zo recent is, dit boek meteen naar voren kwam in mijn gedachten. Ik hou ervan hoe het verhaal zo uniek is, zulke prachtige uitspraken heeft, én dat de lay-out je steeds geboeid houd. Ik kan dan ook niet wachten tot de film er is!

Maar, zoals ik al zei, lees ik vele genres, en dus ook Fantasy. Ik weet niet of deze trilogie daar precies onder te plaatsen valt, maar toch ga ik 'm vernoemen. 'The Darkest Power' - trilogie van Kelley Armstrong is geloof ik mijn favoriete trilogie in dit genre. Alles zit zo goed in elkaar, is zo goed uitgedacht, en het verhaal houd je bezig nog ver na je het boek uit hebt gelezen. Nog zo een trilogie waar ik erg hard van genoten heb is de 'Angel' trilogie van L.A. Weatherly. Ik vind het erg origineel hoe de engelen hier een totaal ander beeld krijgen, en ook erg interessant. Zeker een aanrader!

En als ik dan toch een ultieme favoriet moet uitkiezen, ga ik voor Rainbow Rowell's 'Fangirl'. Dat is zo een enorm leuk boek, dat geweldig goed weg leest én erg 'relatable' is. Ik heb genoten van elke pagina, elk woord, elke letter.

To Be Read - lijstje

Net zoals vele andere lezers maak ik me schuldig aan het kopen van nieuwe boeken, terwijl er nog een hele stapel te wachten staat. Hier enkele boeken die al schandalig lang om mijn aandacht vragen :

- To Kill A Mockingbird van Harper Lee

- Alice In Wonderland van Lewis Carroll

- Carry On van Rainbow Rowell

- De Test van Joelle Charbonneau

- De 'Wings' - serie

- Zodiak, het 13de huis van Romina Russell

En nog veel meer, maar ik ben nu al te beschaamd dit lijstje verder aan te vullen haha.

Boeken die ik momenteel lees

Ik ben niet iemand die snel twee boeken tegelijkertijd leest, maar nu heb ik dit om praktische redenen toch gedaan. Ik lees momenteel namelijk 'Harry Potter en de Vuurbeker', en aangezien dat boek best wel dik is, maakt het dat ook erg lastig om ergens mee naartoe te nemen. De treinrit naar mijn universiteit toe is namelijk perfect om wat te kunnen lezen, maar ik zie het niet zitten om zo een boek telkens mee te nemen. Vandaar dat ik voor op de trein momenteel 'All The Bright Places' van Jennifer Niven aan het lezen ben.

Beide boeken bevallen me tot nu toe al heel erg!

Dankjewel voor het lezen van mijn eerste blog! Hopelijk heb je ervan genoten, en laat ook zeker weten welke boeken jouw favorieten zijn, welke je nog moet lezen en welke je momenteel leest!
Miekjee125
nicee! Everything everything is super. Ben heel benieuwd naar de film!
16-04-2017 22:41
16-04-2017 22:41 • Reageer
JJuliaa
O, zo herkenbaar; het kopen van nieuwe boeken terwijl ik nog een aantal nieuwe en nog ongelezen boeken heb staan...!
30-03-2017 00:34
30-03-2017 00:34 • Reageer
Vinception
Leuke blog! Ik vind het altijd wel leuk om te lezen over andermans favoriete boeken :)
29-03-2017 11:28
29-03-2017 11:28 • Reageer
KissNiallerHoran
De boeken van Harry Potter zijn zo goed!!
29-03-2017 10:49
29-03-2017 10:49 • Reageer
MrsRunawayfive
Oh Harry Potter blijft echt goed. De rest van de boeken die je hebt genoemd ken ik niet zo eigenlijk, maar mijn lijstje is op het moment te uitgebreid om er nog meer op te zetten.
29-03-2017 10:45
29-03-2017 10:45 • Reageer
Jolijn
Oooh de Wings serie is echt héél erg goed!:) Aantal jaren terug gelezen. Mij lijkt the darkest power ook heel erg goed!:)
29-03-2017 10:42
29-03-2017 10:42 • Reageer
Appleby
Ik ken geen van die boeken maar ik zal ze een keer proberen
29-03-2017 08:40
29-03-2017 08:40 • Reageer
johan_jongedijk
Ja mooie boekenlijst hoor
28-03-2017 21:50
28-03-2017 21:50 • Reageer