×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Mijn Loop Avontuur | 2 (Do's & Don'ts)

Mijn Loop Avontuur | 2 (Do's & Don'ts)


Mijn Loop Avontuur : een niet al te best begin

Vandaag ben ik voor de eerste keer gaan lopen sinds ik zo'n twee weken geleden heb beslist dit op te pikken.  Door enkele persoonlijke omstandigheden had ik eerder niet de tijd / motivatie hiervoor gevonden. Maar vandaag was het dus zover, de eerste keer écht gaan lopen. Maar dit ging niet al te geweldig, en meteen heb ik ondervonden waar ik volgende keer op moet letten. Hier dus een klein overzichtje wat ik als beginneling aanraad om niet of net wel te doen. (disclaimer : ik ben dus helemaal geen expert of iets dergelijks, dit is puur uit mijn eigen ervaring.)

De loop route

Ik dacht dat het wel leuk zou zijn om in het bos te lopen. Mooi tussen de bomen, wat frisser doordat de zon niet helemaal door de bladeren kan, en een zachte ondergrond. Maar daar was ik mooi mis. 

Het ging al fout toen ik zag welke bomen er in het bos stonden : de gevreesde eik en berk, of ook wel, bomen waaraan ik heel erg allergisch ben. Goed, mijn eigen domme fout, maar ik liet me er niet afschepen. Ik begon te lopen aan de rand van het bos, toen ik mijn tweede vijand tegen kwam : los zand. Niet bepaald handig om in te lopen, maar gelukkig was het maar een klein stukje, dus dat was nog goed te doen. Maar daar bleef het niet bij. De hindernissen bleven komen, en tot mijn grote ergernis, was het een pad met trappen. Ach, een extra uitdaging? Maar die boomwortels? Wel, die waren me toch echt er té veel aan. 

Dus, tip aan mezelf : ga volgende keer op zoek naar een iets minder uitdagend pad, en hou deze voor als je wat meer gevorderd bent. (En als het pollen seizoen voorbij is.)

De schoenen

In mijn Converse schoenen lopen, dat moet wel lukken, dacht ik zelfverzekerd. Ik heb immers jaren in de middelbare met zulke schoenen mee gedaan met gym, dus een eindje lopen? Dat moet lukken! Maar nee, helaas. Ik voel het nu nog aan mijn rechterenkel dat Converse schoenen (of welke andere niet loopschoen) géén goed idee is. Nu weet ik meteen wat ik bij mijn volgende shopping trip ga aankopen. 

De outfit

Je denkt nu vast 'is er wel iets goed gegaan?' Wel, daar komen we nu bij! Mijn outfit die ik eerder heb aangeschaft is echt ideaal! Ik heb een legging gekocht uit de Doutzen Kroes collectie bij Hunkemöller, en ook een sport BH van dezelfde winkel. Deze zitten perfect en ik heb tijdens het lopen geen problemen ondervonden. Als shirt had ik snel een Green Day shirt aangetrokken dat net wat oversized is, ook wat ik erg prettig vond. En voor mijn telefoon in te bewaren, had ik een telefoon armband van Kalenji (hiernaast op de foto te zien). De mijne heeft net wel andere kleuren, maar het blijft een feit dat deze echt heel erg goed blijft zitten! Ook erg handig is dat je nog steeds je touch screen kunt gebruiken zonder je telefoon eruit te moeten halen! 

De muziek

Ik ben beginnen lopen met mijn eigen playlist met favoriete nummers, maar dat was niet zo erg slim. Uiteindelijk ben ik overgeschakeld naar een 'Running' playlist op Spotify, en dat was vele beter! Ik hoefde geen tragere nummers te skippen (wat een heel gedoe was doordat mijn telefoon in dat zakje zat aan de buitenkant van mijn arm) (en de knop aan mijn oortjes zelf om verder te gaan wou helemaal niet meewerken) en al de nummers waren erg upbeat! De meeste zijn DJ remixes, wat ook nog eens heel erg dicht bij de muziek ligt die ik graag hoor. Volgende keer luister ik dus meteen naar die playlist!

Mijn conclusie

Ik denk dat het voor een eerste keer best goed is gegaan! Ik ben ongeveer een half uurtje weg geweest, en heb misschien niet heel erg veel gelopen, maar ik vind dat de trappen ook wel dubbel tellen, haha! Ik heb ook geprobeerd om steeds in beweging te blijven, en ben niet ergens even gaan zitten. Nu ik er eenmaal aan begonnen ben, ga ik ook sneller motivatie vinden om nog een keer te gaan lopen. 
Heb jij nog tips? Of dingen waarop je tijdens het lopen het beste kan letten? Laat het zeker weten! 
Vinception
https://yoo.rs/vinception/blog/mijn-favoriete-blogs-week-4-1492634389.html?Ysid=47278 !
19-04-2017 23:31
19-04-2017 23:31 • Reageer
Jolijn
De vorige keer dat ik rende kwam moeder natuur opeens aankloppen...terwijl ik de pil slik. Nou dat was de eerste en ook gelijk de laatste keer :') Daarbij kon ik drie dagen niet normaal lopen, dus nee dankje
13-04-2017 20:34
13-04-2017 20:34 • 1 reactie • Reageer
Laurianne
Dat zou ik inderdaad ook als een teken zien om meteen te stoppen ermee :') Ieder zijn ding zo! Ik ben nog een beetje aan het uitzoeken of het wat is! Arch, dat is vervelend, hopelijk ga ik daar niet al te veel last van hebben hahaha
13-04-2017 20:56
13-04-2017 20:56 • 1 reactie • Reageer
Vinception
Wat een leuke blog over je loopavontuur! En op converses rennen is inderdaad niet zo'n goed idee, haha. Hardloopschoenen zijn denk ik wel het fijnst, ik heb zelf een keer (zonder te trainen) 3,3 kilometer gelopen op mijn New Balances en dat was prima te doen!
13-04-2017 19:24
13-04-2017 19:24 • 1 reactie • Reageer
Laurianne
Dan weet ik wat me te doen staat, haha! Hopelijk gaat het bij mij dan ook wat vlotter :')
13-04-2017 19:30
13-04-2017 19:30 • Reageer
johan_jongedijk
Nee behalve je hartslag . Altijd goed om op te letten
13-04-2017 15:23
13-04-2017 15:23 • Reageer